A Die Zeit nevű német lapnak adott interjút Orbán Viktor.

Orbán: "mi nem kapunk pénzt az uniótól"
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyarok három évtizede "történelmileg rengeteget tettek azért", hogy az egykori vasfüggönytől keletre is érvényesüljék a jogállamiság, "de objektív kritériumok alapján".

Mint mondta "itt harminc évvel ezelőtt diktatúra volt, Magyarország a Szovjetunió érdekszférájába tartozott, bajtársaim és én éveket áldoztunk az életünkből arra, hogy ezt megváltoztassuk".

"Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai, forradalmárai (...) Ez nem politikai program, ez az életünk. Hogyan léphetnék ki a saját életemből?"

- vetette fel arra a kérdésre, hogy foglalkozott-e a magyar EU-tagság megszüntetésének gondolatával.

Elmondta: a nyugat-európai politikában Otto Graf Lambsdorff volt a politikai mentora, majd Helmut Kohl kollégája és barátja lett. "Tőlük tanultam a demokráciát. A politikai versenyt, a piacgazdaságot."

Kifejtette: Kohl vagy Lambsdorff gondolkodásában "egyensúly volt a nemzeti szuverenitás, a saját kultúra és az Európai Egyesült Államok között". Így

"akkoriban úgy gondoltuk, hogy Nyugat-Európa jó, és eszünkbe se jutott, hogy ezt el is lehet szúrni", de már "megtanultuk: Európa lehet jó és rossz is; lehet ökológiai felelősséggel bíró szociális piacgazdaság (...), vagy pimasz, kapzsi kaszinókapitalizmus".

"Mikor fordult ilyen élesre az EU-n belüli harc? Ez a kulcskérdés" – mondta Orbán Viktor.

A válasz 2015, a migráció ügye – tette hozzá.

"Egyszer csak azt láttuk, hogy valaki meg akarja határozni, ki tartózkodhat Magyarországon (...), sőt, oda jutottunk, hogy kimondták:

aki beengedi a migránsokat, az jogállam, aki nem, az nem jogállam", és "aki nem enged be migránsokat, az ne kapjon pénzt".

"Ez az egyenlőségi eszme?" – vetette fel.

Arról is szólt, hogy Magyarország "a legnagyobb segítséget nyújtja a nehéz körülmények között élő muszlim államoknak".

"Bennünk nincs muzulmánellenesség. Csak van egy elképzelésünk a saját életünkről" – mondta Orbán Viktor, kifejtve, hogy "a mediterrán térségben talán jól együtt élnek az arabok, muszlimok és a keresztény világ. De mi, magyarok ennek a régiónak az északi pereméhez tartozunk, ezért olyan fontos számunkra a történelem.

A mi felfogásunk szerint az történik ma Nyugat-Európában, ami korábban nem sikerült, nevezetesen, hogy a muszlimok elfoglalják Bécset, vagy akár még tovább is mennek".

Hozzátette: a "magyarok számára a multikulturális társadalom önfeladást jelent, a keresztény-zsidó kultúra védelme pedig az fennmaradást".

Soros Györgyről elmondta: "vállalom, hogy mindenkit kritizálok politikai véleményükért, még azokat is, akik zsidók. Kit érdekel, hogy néhányan azt mondják, antiszemiták vagyunk? Nem vagyunk azok. Minket nem érdekel, hogy Soros György zsidó-e vagy sem. Soros György olyasmit akar, ami rossz Magyarországnak. Ő mondta ki először, hogy azokat az országokat, amelyek nem engedik be a migránsokat, meg kell büntetni és el kell tőlük venni az európai uniós pénzeket".

"Ez egy pusztán politikai vita Soros Györggyel" – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette:

"Sorosnak komoly érdemei vannak Magyarországon a kommunizmus megdöntésében. Támogatta azokat az ellenzéki csoportokat a nyolcvanas évek második felében, akik antikommunisták voltak. Politikai véleménykülönbségek mindig voltak, de itt is volt egy pillanat, amikor a dolgok természete megváltozott. Ez 2015-ben volt. Megint csak a migráció. Meg akarta mondani nekünk, hogy mit kellene tennünk"

- fejtette ki a miniszterelnök.

Az EU-s források felhasználását jogállamisági feltételekhez kapcsoló mechanizmus körüli vitáról kijelentette, hogy "van megoldás".

Mint mondta, ha egy helyzet bonyolult, vissza kell térni az alapvető szándékokhoz. "A rászoruló országok gyorsan akarnak pénzt – adjuk oda a pénzt. Más országok új jogállamisági szabályokat akarnak – rendben, beszéljük meg. Az első dolgot azonnal meg kell tennünk, a második dolog kevésbé sürgős".

"A jogállamiság köszöni, jól van, egy új szabályzás várhat még néhány hónapig" – fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy +politikai atombomba+ az EU-s költségvetés és a járvány hatásainak ellensúlyozására tervezett helyreállítási alap jóváhagyásának megtagadása a jogállamisági mechanizmus miatt, azt mondta:

"ha a németek csinálnak ilyesmit, akkor atombombák, ha mi dobjuk le őket, akkor csak kézigránátok".

Kifejtette, hogy "vitáink vannak az értelmezést illetően. Létre lehet ugyan hozni egy új jogállami mechanizmust, de akkor ki kell egészíteni az alapszerződést. Ami most folyik, az az, amit a szerződés fokozatos megváltoztatásának, újratárgyalásnak hívunk, amelyben az érintetteket véleményét nem kérik ki. Ez csúnya dolog, és ellentmond a jogállamiság eszméjének" – húzta alá.

Hozzátette, hogy "az én kis kézigránátom nem elég, a németek viszont képesek lennének elválasztani a válságkezelést a jogállamiságról szóló vitától".

Arra a kérdésre, mi történik, ha javaslatát nem fogadják el, elmondta: "a problémát Németországnak kell megoldania", ami "egyfajta +Mission Impossible+, de a németeké a soros elnökség, ők felelősek ezért".

Orbán szerint

"mi nem kapunk pénzt az uniótól; ezt a többi tagállam által nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak tekintjük, ezért nem érint meg minket, ha pénzzel zsarolnak".

Mint mondta, "nincs egyenlő verseny, mert mi a kommunizmusból és diktatúrából jövünk és az olyan országok, mint Németország, a kapitalizmusból, a szabadságból jönnek".

Ezért "sem a németek, sem a brüsszeliek nem tekinthetik ajándéknak a Magyarországnak jutó uniós forrásokat", mert csupán "a tisztességtelen versenyben elért előnyük részleges kompenzációját" jelentik.

Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból

- tette hozzá a magyar kormányfő.

(MTI)

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@emerencia: 23:22 Kizárólag orbánét..Nagy a baj az ő fejében,és mint minden nárcisztikus ember,azt hiszi,hogy ő egy baromi jó ember,és mindig,mindenben helyesen dönt. Valaki szólhatna neki,hogy rohadtul nincs így...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Ez az interjú színvonal alatti, nem az összes itt élő magyar álláspontját tükrözi.
csipetke
@emerencia: 23:22 Kizárólag orbánét..Nagy a baj az ő fejében,és mint minden nárcisztikus ember,azt hiszi,hogy ő egy baromi jó ember,és mindig,mindenben helyesen dönt. Valaki szólhatna neki,hogy rohadtul nincs így...
tothjani
Orbán éveket áldozott arra hogy ellenzékinek tűnő besúgó legyen "Győri Gábor néven", ha esetleg az ostoba rendőrök mégis bevitték akkor a BM-ből ment az elvtárs és sűrű bocsánatkérések közepette kiengedték.
tothjani
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából: „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.”
SystemError
Ócska fasz lettél Viktor. Milyen vasfüggöny, milyen rendszerváltás, te mindenhol csak ugattál eddig és döngetted a mellkasod közben, de ezekből te milyen szerepet vállaltál az ugatást leszámítva. Minden, csak helyzeti lehetőség volt lopni..

Egy ócska szarházi zsebes fasz vagy, az egész életed egy köpönyeg forgató patkány élete inkább, mint amit előadsz itt mások dicsőségein felmászva..

Krumpliprolinyák!
gina
Elmebeteg idióta, remélem egy fillért sem utalnak, akkor jól fog kinézni ez az aljas disznó,,csak a pofája nagy de egy kis rühes kutya,,,
Sámannus
Kitömi a léhűtőket, ez neki a demokrácia, ellehetetlenítve, tehetetlenségre ítélve az egész társadalmat, kijátszva az összes despotának az országot. Hogy mit visznek ki a multik az egy dolog, de mit visznek ki a maffiózók, az orosz bankok, nem szólsz, még soha nem számoltál el semmiről, és úgy dirigálsz egyesszám első személyben mit egy drogbáró. Ne véggyé te meg a multiktól, de ne üldözd el a magyarokat se te ganyéj. Kihúztad a gyufát, és beszartál. Még hogy nincs szükséged az unió pénzére te szaros, ha kapsz kölcsönt el adsz bennünket rabszolgának nyomorék! Gazdálkodni nem tudsz csak lopni. azt gondolod, hogy elfuthatsz, jobban teszed, ha még ma világgá mész, nem fog siratni senki.
namihami
Viktor--a Nagy Forradalmár!
Pontos képet adtál---magadról, az emberi tartásodról. Mi eddig is tudtuk, most már nekik is van összehasonlítási alapjuk rólad.
Sámannus
Jobb lett volna, ha nem utcai harcos lennél, mert ez fenyegetés a választók felé, hogy a koszos pribékeidet utcára viszed ha vesztesz.
RonaGyuri
ez a retardált dagadt törpe már közveszélyes, amit művel az már nettó hazaárulás!! =))
RonaGyuri
Miközben a propi rongyosra síratja szegény Őfeneségét nem engedték fröcsögnin a portál ezt is törölte:

ferenc_papa_szerint_orban_csak_fantazal_a_kereszteny_civilizacio_vedelmerol_ekozben_azonban_csak_nev
RonaGyuri
@RonaGyuri: Clooney nevén nevezte Őszentsége csak körül írta

Hogy arról ne is beszéljünk, hogy egy közismert portál még rendesen helyre is tette

Clooney arról beszélt, hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élnek át az emberek világszerte és példaként közölte: „Elég, ha Bolsonaróra gondolsz Brazíliában vagy Orbánra Magyarországon”!
„Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak” címmel akart „cikk”-et megjelentetni Orbán Viktor a Project Syndicate-n egy elemzésre. A nemzetközi médiaszervezet azonban nem közölte, mert: nem fele meg az alapvető követelményeknek: „ Project Syndicate-kommentár egy intellektuális érvelés vagy egy stratégiai, politikai javaslat, melynek célja az olvasók tájékoztatása és a nyilvános vita előremozdítása. A Project Syndicate nem veszi figyelembe azokat a cikkeket, amelyek nem teljesítik ezt a célt”!
Ferenc pápa a hétfőn megjelent Álmodjunk című könyvében élesen elítélte azokat a vezetőket, akik
képzelt ellenség ellen uszítanak, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról.
lampa laz
Ekkora hazug, aljas trógert még életemben nem láttam!
RonaGyuri
Sőt

a Die Zeit interjú margójára

Ahogy mondani szokás még az ő szintjükön is mélyen a kultúrált viselkedés minimuma alatt van az, amit ez a szerencsétlen retardált dagadt törpe összezagyvált. Kinek-kinek ízkése szerint bőven van lehetősége mazsolázni a legarrogánsabb, legpofátlanabb és a legdurvább hazugságok között. Be kell valljam nálam a „pimasz, kapzsi kaszinókapitalizmus” viszi el a pálmát! =))
Azonban van egy, ami nem csak tényében elképesztő; „mi nem kapunk pénzt az uniótól”, ami nem csak a közvetlen jelentése, de annak ismertében is elképesztő, hogy ő és emberei gátlástalanul lenyúlják ezeket a pénzeket is.
A bugyuta demagógia eklatáns példája „a többi tagállam által nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak (a tisztességtelen versenyben elért előnyük részleges kompenzációjának) tekintjük”!
S ha azt hinnéd, hogy csak úgy mondja még hozzá is tette: „a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból”!
Miről is beszél ez a szellemi toprongy? Igen ismert tény, hogy a magyar GDP több mint felét, 52,46 százalékát a Magyarországon működő külföldi tulajdonú cégek, alapvetően a multinacionális vállalatok állítják elő.
Nos azon túl, hogy közgazdasági abszurd – pontosabban csak Lolo-nál lehetséges – ennek majd 10%-át adózott nyereségként kivinni az országból. Azonban még ha így is lenne, az annak a sokszáz milliárdnak a hozama, amit befektettek. Érdekes mikor mellet döngettetek, hogy mennyi beruházást sikerült idehozni még tudtátok! =))
sgl
Soros csak ezt a gazembert mai értéken több 10 millióval, pártját sok 100 millióval támogatta Soros nélkül nem lenne sehol a fidesz, - tagjainak vezetőinek nagy része Soros ösztöndíjas CEU-n végzett,- és akkor ez a rohadék gazember 2015 mert politikai érdeke úgy kívánja hátbaszúrja jótevőjét, akinek egyáltalán köszönhetik hatalmukat létüket .
Mindent elárul ezeknek e bélférgeknek erkölcsi és etikai színvonalukról, a hála ismeretlen, aki útjukban van azt lelövik.
Magyar történelem legnagyobb gazembere és kiszolgálóival együtt MO kirablói, tönkre tevői!!
Gazella
Ez a féreg dagadék nagyon 'okos' ostoba!!
sgl
Ez a bélféreg mikor beszél igazat, nem az agymosó szöveget nyomja??
Részegen, vagy zárt körben:
Pl amikor 2013-ban elismete, hogy 2011-ben órákra voltunk az államcsődtől, ezért hívta vissza az IMF-et.
Kretén ellenzék meg nemc csapja le azt a magas labdát sem, hagyja, hogy ez a bélféreg a Parlamentben hazudozza: 2008-ban államcsőd volt. NEM volt!
Ez a rohadék csak hazudni és lopni tud?
Szakdolgozatán is meglátszik, 90%-a lopott anyag!
Már akkor nagyban űzte.
sgl
"Nézzük a fidesz sikergazdaságot valójában tényadatokkal!
...2010 óta bejött kb gdp arányos 59% eu támogatás és a gdp csak 19%-ot nőtt, eközben a foglalkoztatás 20%-al nőtt- adósságállomány meg több mint 50%-al plusz manyupot ellopták MNB deviza tartalékot kilopták, sőt 2011-12-ben azaz két egymást követő évben csökkent a gdp - ilyen nem volt 70 éve! - az eu támogatás és külföldi konjuktúra ellenére. USD-ben számolva a gdp csökkent.
...2011 óta vagyunk 3x-os bóvliban. O1G elismerte ekkor órákra voltunk az államcsődtől, behívta az IMF-et.
Ekkor született a pávatánc. Hol a sok mani?? Ellopták!
Közgazdászok szerint 1000-1200 mrd, Pogátsa szerint mintegy 2000 milliárdot lopnak ki, évente,
és ezt aztán kivonják a gazdaságból, mert külföldre viszik. Ez a gdp kb 3-5%-a.
...Na de ha ilyen jól megy minden, miért nem adják egyösszegben vissza a 13. havi nyugdíjat?
14. HAVIT IS IGÉRTek.,
hogyan van, hogy a nyugdíjak 2010-ben az átlagbér 78%-a mára csak 58%-a??
EU-ban már utolsó előtti MO a GDP-ben.
2010 óta versenyképességben 30 helyet sajtószabadságban kb 60 pontot estünk. Ez is csúcs!!!...
... 2008 ban a magyar gdp/ fő az osztrák 30,92 %-a 2017 ben a magyar gdp/ fő az osztrák 30,01%-a
A gazdaság 70%-át multik termelik a dolgozói létszám 18%-val, az export 80-át a multik adják.
Hol a nemzeti gazdaság? Béka segge alatt.
És hol az ellenzék, hogy ezt a szart a fideszre borítsa?? Ja van: MONNYON LE!!
Maszírozzák a szart, senkit sem érdeklően ideologizálnak, marakodnak a koncon, miközben 100x-osát lopja el a fideszmaffia.
Mostani állapot: nagyon közel űjra behívni az IMF-et, de nem lesz pávatánc, mert szarban az ország, csak az eu pénzek miatt látni némi fejlődést."
tudode
Nincs egyébről szó, mint arról, hogy a fasza gyerek vállon felülijét összezavarta a hatalom, amelyet soha nem a teljesítményével, a be nem állójával kebelezte be úgy, hogy még Torgyán doktort is átvágta a palánkon, aki hozzásegítette ahhoz, hogy megkostolja a hatalom izét
.
----Orbán Viktor a hatalomról 1995
www.youtube.com/watch?v=1xIh97rkwI8
-----------------------------------------
.
Aztán Lamsdorf grófba is belerugott, mint a kutyájába, otthagyva a Liberális Internacionálét mint eb a Szaharát. feltornázva képmutatással alelnöknek
.
------ A Liberális Internacionálé egykori alelnöke belerúgott még egyet a liberalizmusba
..
vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/
---------------------------------------------
.
Ez a fasza gyerek self mede története
.
------ Ki a faszagyerek? - Orbán Viktor
888.hu/big-pikcsor/orban-2017-a-lazadas-eve-lesz-4080376/
------------------------------------------------
.
Vajon mire készül a patás ördög? Majd kiderül milyen módon él vissza a hatalmával, az ország sarával!
sgl
Jut eszembe a degeczi szerint a TAO sem közpénz, pedig tudjuk minden adó közpénz és a TAO a Társasági és Osztalék ADÓ rövidítése!!
ADÓ bazzzmeggg+!!!
És ennek a kreténnek Ab döntés kellett, hogy abba a szarral és gennyel tömött fejébe beleverjék:
A tao közpénz!!!
dr. prédikátor
o1g te mocsok patkány tudod mi vagy te??? arsch mit ohren, egy spitz bube !!! EGY FASZKALAP!!!ILLEGITIM MINISZTERELNÖK GECI VAGY!!!
tudode
Micsoda vallomás attól, aki közjogilag nem is miniszterelnök, csak egy bársonyfotel bitorLÓ:
.
----Orbán Viktor: Ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!
.
www.youtube.com/watch?v=jM-CDKO4EOM
-----------------------------------
.
Komolytalan ez a fröcsögés ahhoz képest, hogy a FideSS selejtjei "csak" braHÍZNAK, mint pl azzal is, amikor 2006-ban rekultiválni kellett utánuk a Kossuth teret, szétrámoltatva a farmergatyásokkal a belvárost:
.
------Orbán nevetve: Nincs is kormány
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
----------------------------------
.
Mint az útszéliek, közjogilag nem is miniszterelnökként
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=6s
------------------------------
.
És a tragikomédia folytatódik!
justhpeter
Jó Viktorunk a jogállamisági harcban és az itthoni vírushazudozásban annyira lemerült, hogy már ideje vagyon egy hosszabb - több hónapos - grazi zárt osztályi kezelésnek. A sürgősségi beutalóhoz csatolni kell az utóbbi beszédéit és interjúit is, hogy megalapozott és hatékony kezelésben részesíthessék.
Béla333
Ennyi hazugságot...
III/III-as bandájával meg a III/II-esekkel ők harcoltak?
Röhej!Pénz meg azért nincs, mert ellopják, a strómanokon keresztül.
Az ember gyomra felfordul ennyi aljasságtól!
tudode
Tehát akkor ha nem kap lóvét, akkor a nehezen dolgozó kisemberek adóforintjait csipkedik a hapci marcik matematikai analfabéta
.
------Fideszcsicskák és NER lovagok a 100 leggazdagabb magyar listáján
ezalenyeg.hu/kozugy/fideszcsicskak-es-ner-lovagok-a-100-leggazdagabb-magyar-listajan-5965
------------------------------
.
Mi kéne ha vóna azok után, hogy ÖVÉ AZ ORSZÁG MAGÁNAK ÉPÍTGETI ez itt a kérdés a hettyempity közepette!!!
Eladott Ország
"Az egész világ ezeken rökönyödik meg (lásd legutóbb George Clooney-t, aki természetesen Soros embere), miközben értetlenül szemléli és talán sajnálja is a magyar népet. Vicc ez az egész, de tényleg. Ez pont annyira gyenge és szánalmas, mint az egész orbáni politika. Se eleje, se veleje. Egy kipukkadt lufi, amiből kifogyott a hélium. Egy fonnyadt kis műanyag darab, ami csak lefele jön, bármennyire azt akarják, hogy szárnyaljon, mint a turulmadár. Ezekből a megnyilatkozásokból is látszik, hogy elfáradtak, ez már legfeljebb a végjáték. Térdre rogytak, mert lehet hazudozni, de az lelepleződik. Már leleplezni sem kell őket, mert elszólják magukat. Lásd Orbán hitelfelvétele. Szerintem pont ott fognak elvérezni, ahol nem számítottak rá, nevezetesen az egészségügy kritikán aluli állapotán, a szakemberhiányon és az üres államkasszán."
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106296699_2942422239139646_1286781433518493321_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0DuCJUp70ngAX_W2Udf&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a690abec4ff9953aa351492f42673c46&oe=5FC98B6A
TollerBela
Ez a gazember most azt játsza az EU-val, amit velünk tíz éve, egyfolytában. Ismételgeti a baromságait, hátha rögzül, és tovább lehet lépni ! Valaki most azonnal kérje vissza tőle azt, amit nem kapott az elmúlt tíz évben az EU-tól, vonja le belőle a befizetéseit ! Az eredménytől függően a bíróság teljesítse kötelességét !
nevemnick
"Csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit mondasz magadnak este, mikor leteszed a fejed, amitől képes vagy reggel eljátszani, hogy nem vagy rossz ember."

A törvény embere c. filmből

Ennyi.
Sámannus
Nem bizony ezt hazudjátok évek óta. Annyiban pontos a fogalmazás, hogy nem az ország érdekeiben használjátok fel, hanem a zsivány nemzetközi maffiátok érdekében. Tulajdonképpen ezt a lopást ismeritek el egyszerre. A mai hitelfelvétellel azt teszitek, hogy előre elköltitek azt a pénzt amit az unió utalni szándékozik. Nem lehet benneteket csak annak a pénznek a hiányával vádolni, mert ami hiányzik a nemzeti fejlesztési programokból. A maffia nem mond le semmilyen bevételről az országban. Rabszolgaként ingyen, vagy éhbérért dolgoztatjátok az országot.
legott
Ha a nyugati sajtó, ill. közvélemény magától nem jön rá, akkor el kell nekik mondani (sokszor, hogy ők is megértsék), hogy Orbán, a fideszes politikuscsürhe és médiahorda nagy dumagépek. Képesek 0-24-ben hazudni és brutálisan ki vannak képezve a propaganda sulykoláson túl arra is, hogy mindent ki-/meg tudjanak magyarázni jól és az ellenkezőjét is jól - az aktuális érdekeik szerint !!!

A két legszembetűnőbb, amikor Orbán liberális volt (sőt, a liberális internacionálé egyik alelnöke!), azt is jól meg tudta magyarázni, most, hogy illiberális, azt is jól meg tudja magyarázni.

A másik a régi oroszellenessége:
"Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy ezek a dolgok visszamásszanak az ablakon … A fiatalok továbbra tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy Magyarországot erről az útról letérítsék, ne váljunk a Gazprom legvidámabb barakkjává." (Orbán, 2007)

Még tíz év sem kellett hozzá és Orbán Putyin pincsije lett!

Fogadjátok meg Orbán tanácsát (életében egyszer ekkor mondott igazat): "Ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!"

Az ellenzéknek folyamatosan kellene keresni a lehetőséget a nyugati médiában (nem facebook üzenetekben panaszkodni!) és részletesen feltárni Orbán gaztetteit, amit Magyarországon követ el és amit immár Európában is.

O1G
Qqberci
O1G-nek csak olyan pénz kell, amit ellophat...
Gauntlet
hogy lehet ekkorát hazudni !!!
ó te hazug, senyvedj ezért annyi ezer évet ahány éves vagy !
ha nem tetszik neked lépj ki !
Sámannus
@legott: Legdurvább hiba, amikor a kritikákra válaszol az távol esik a vita témájától. Mindig olyan távolról kezdi a magyarázkodást, hogy a téma felé közeledve egészen másról kezd beszélni. Fő változatai a migrásozás, és a Sorosozás, de az emúltnyócév is előjön. Előkészíti a bukása utáni időszakot is amikor a ma elkövetett bűneit helyre hozni akaró kormányzatnak a gazdasági megszorításait fogja megugatni. Meggyengíti a forintot, és eladósítja az országot.
verőce21
Nem engedjük, hogy a globalisták ránk erőltessék a torz, önpusztító, liberális világképüket. Csak idő kérdése, hogy szavazóiknak elegük legyen a bevándorláspárti vezetőikből. Magyarországra számíthatnak ebben...

A pénzről. - A kormány az eddigi gazdasági eredmények alapján joggal számíthat arra, hogy ez lesz az utolsó olyan hétéves EU-s költségvetés, amelyben Magyarország még nem nettó befizető...!
silber13
Egy megátalkodott, notórius azudozó miért most mondna igazat? Mert ugye neki lételme a hazuudozás!
csak úgy....
", vagy pimasz, kapzsi kaszinókapitalizmus" :) lölö csókoltat ! :)
kereső
Elszabadult a hajóágyú. Lő körbe mindenkire- kivéve türk, a kinai és orosz diktátort- azokra főleg akiknek nagy részben köszönheti regnálásnak tiz évét.
"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed” – mondta külföldi diplomaták előtt Orbán Viktor még 2007-ben"- hát akkor most Magyarország után következzék az Unió- benne Merkellel, az Európa Tanács-csal,és főleg az unió Parlamentjével- 560 millió ember képviselőivel.Mert ellent mertek mondani a keresztény dns-nek, aminek tartja magát.Hlott nem más, mint egy akarnok,skrizofén hatalomimádó tolvaj.
Hol vannak most, akik megágyaztak ennek az őrültnek-aki, ha nem állitják meg- képes lesz felrúgatni a 75 éves európai békét, a saját hatalmi törekvései miatt- Sólyom és az Ő védegylete, az áruló szocik, Schiffer a "lehet más politikájával", Csányi, Puch meg a többi haszonhúzó , akik az elmult tiz év alatt még gazdagabbak lettek, egy olyan diktátoir által, aki 2010-ben hazugságok garmadával szerzett 2/3-ot, 2011-ben megszegve alkotmányos esküjét jogászkodással megpuccsolta a 4/5-ös Alkotmányt- azóta van "alkotmányozó 2/3", és mindeközben felépitett egy félfeudális , fasiszta eszmékkel operáló , végletegik megosztott és gyűlölködő társadalmat. Mindeközben közpkori kegyúrként viselkedve elorozza az ország vagyonát a klientúra javára. De ez már kevés. Neki , és fentebb emlitett barátainak egy egész földrész kell, akár azon az áron is, hogy az országot szakadékba taszitja.
És ezt az elmebeteget akarja választáson legyőzni az ellenzék? Vigyázó szemeteket ne Párizsra, hanem Minszkre vessétek- bár a magyar ember jelenlegi állapotában nem megy az utcára.
Shikari
Keresztény Magyarország, nem muszlim, nem nigger, nem bantu!
csak úgy....
@Shikari: valami okos ha az eszedbe jut,akkor majd jelentkezz !
egyre szarszagúbb az erölködésed..
dr. prédikátor
MINDEN TISZTESSÉGES ,NEM FITYMASZOSHOZ!!! TAKARÍTSUK EL AZ ORSZÁGBÓL EZT A MOCSOK PATKÁNY O'G NEVŰ NEMZETVESZTŐ HAZAÁRULÓ NEMZETGYILKOS CSÜRHÉT!!!
Peller Anikó
@silber13: Soha nem hazudik, mint most sem:

"Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai", pontosabban ő egymaga, aki egyedül küzd a jogállamiság ellen, száguldva vív, ujjong a lelkem. Ahh, inkább nem is, lelke a fenének, nem nekem.
ómió
Hát, nettóban tényleg nem! Efftársi "kioktatást" viszont bőven!
Shikari
@csak úgy...: Előkerültél sanyika? Kimostad már magad a kakiból? :-))))))))))))))))))))))))))
Béla333
Kellő gondolkodást igénylő kérdés:

Ha egy német tulajdonú autógyár magyar bérmunkokkal összeszerel egy mercit, és azt eladja mondjuk Ausztriában, akkor annak a mercinek az értékét a német tulaj kiviszi az országból, vagy ez az ő tulajdona és itt csak a munkásokat alkalmazza?

A fényestekintetű ezt hová sorolja vajon be?: "Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból"

Képzeljük el mi lenne, ha az összes összeszerelt autó itt maradna Magyarországon...
MIért nincs magyar autógyár, akkor annak a nyeresége lehet hogy az országban maradna...???
relatív
Azért az szörnyű, hogy egy magyar miniszterelnök ennyi sületlenséget tud nyilatkozni. Mintha a magyar észjárásnak a világban ennél kedvezőbb lenyomata lenne, gondoljunk azokra akikre mai IS felnéz a világ !
kereső
Érdekes dolgokat mond a kormányzó őfőméltósága arról, hogy a német autógyárak mennyi pénzt visznek ki az országból.
Arról már nem beszél, hogy ezt adózottan-osztalékként teszik- és ezt is csak 2018 óta.addig nem.
Miért is sir, mint a fürdős qrva, amikor közben éppen ezeknek az autógyáraknak+ a többi ide csalogatottnak milliárdokat ad a kormány vissza nem téritendő támogatásként munkahely teremtésre, miközben éppoen ezek társasági nyereségadóját csökkentette 19%-ról 9%-ra és dicsekedett, hogy európában Magyarországon van a legjobb adókörnyezet számukra.
Na de ezeket a hazugságokat el lehet adni a pénzügyileg analfabéta , tájékozatlan magyaroknak- mint abszolút igazságokat. Meg a lónak a [email protected]*a- hogy klasszikus idézzek.
silber13
@Shikari: Nem hát!! Attól nagyágrendekkel rosszabb!
Shikari
@silber13: Magyarország a magyaroké! Ha nem teszik neked, nem tartóztatunk! :-)
RonaGyuri
@Béla333: Egy felettébb jogos kérdés

Orbán méretes hazugsága implikálta a feltevőjét

A Die Welt orbán-hazugság összeállítás sok érdekes kérdést – most a lényget hagyjuk; mármint, hogy a pasas nem normális + gátlástalanuk hazudik - implikált. Számos ezek közöl a „a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból” kijelentésből származik.
Hic & nunc a dolog azon részét, hogy ez így még úgy sem igaz, hogy ezt Orbán mondta volna, mert ez így a lakájmédia túllihegése, valójában sokkal nagyobb marhaságot mondott: egy gondolat végére tette arról, hogy „a többi tagállam által nálunk tisztességtelen versenyben elért profitja”!
Na de vissza a mondandóhoz! Egyesek úgy vélik, hogy a dagadék arról akart beszélni, hogy a német tulajdonú autógyárak a termékeik nagy részét nem nálunk adják el. Az is necces, de most ezt is hagyjuk. Az egyik hozzászóló feltett egy kérdést: „Miért nincs magyar autógyár, akkor annak a nyeresége lehet hogy az országban maradna..”!!! Tegyük túl magunkat azon a naivságon, hogy akkor a nyereség itt maradna, maradjunk a mondat első felénél, a kérdésnél! „Miért nincs magyar autógyár?”. Nagyon jó kérdés és felettébb releváns! Mert volt, s nem is rossz sőt! A teherautók gyártása igen magas színvonalú volt, az autóbusz meg a világ egyik legjobbja!
Amit a „ruszkik haza” akció keretében sikerült megroggyantani, de az igazi katasztrófa az a derék Széles Gábor munkássága volt.
Tudod a CÖF-ös harcostárs Széles! Aki, ahogy a mi drága jó Lolonk eltanulta tőle a Mátrai erőműnél, simán kifosztotta ezt is! =)
Igen a mi volt az kifosztották, kivettek belőle mindet, ami használható és nem tettek bele semmit, pedig az iparág meglehetősen eszközigényes!
Shikari
Keresztény- zsidó kultúra? Mitől zsidó a keresztény kultúra?
csak úgy....
@Shikari: mert a kislúd szörös,tibi te nagyon hüle..
balos
Eljön az az idő,mikor még a támogatói is a disznóikkal etetik fel a maffiózóikat!
Shikari
@csak úgy...: Bevizeltél megint sanyika? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
RonaGyuri
@Shikari: igazad van, mert helyesen: zsidó-keresztény!!
Persze neked mindegy mert neked a kultúrához semmi közöd! =))
csak úgy....
a fidesz lételeme a hazudozás,orbán ebben profi!
ittott
Sztálinnak volt Berija. O1G-nek egész csapata van.
Shikari
@RonaGyuri: Mi köze egy közel keleti népnek az európai kultúrához?

Nem vágod az értelmet, azt már látom!
silber13
@Shikari: Mióta vagy te Magyar?? Te egy elmebeteg romány, vagy, lya vasgárdista csökevény vagy ami még jobban ordít rólad: hegyi pakulárok elfajzott zabigyereke!:-))))))))))
Nyírfa
Aszta! Mindent elmondtatok.

@RonaGyuri: 05.48

" Be kell valljam nálam a „pimasz, kapzsi kaszinókapitalizmus” viszi el a pálmát! =)) "

A többi se kutya, de ez pont az in. Szoros követéssel a nyomában az összes többi "állítása", amikkel, ha szembesítenék, mentálisan nem élné túl.
Shikari
@silber13: Miért szólsz bele a magyarok dolgaiba! Tudod nagyon jól, hogy egy ilyen alakot soha nem fogadunk be magunk közé! A magyarok nem alkusznak meg a magadfajtákkal!
kissé felnőttem
mit énekeltetek anno? aki nem lép egyszerre nem kap rétest estére ja akkor suhanc sem lehettél max, hátulgombolós Ez most kérdés vagy állítás.Mi nem kaptunk !!!
silber13
@Shikari: Hihihi!!! Te mint magyar?:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ki a román görög katolikus templomokba jár lopni?:-)))))))))))))))))) Neke kis bunkó sem hazád, sem vallásod,, semmid nincs
Shikari
@silber13: Ugorj gyorsan, vedd fel a pénzed a Soros alapítványoktól, amiért a magyarságot gyalázod! Fussál, mert nem adnak a végén! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Iszkiri van hungarofób migráncs!
silber13
@Shikari: Bruhaha!! Templomi tolvaj! -a perselypénzt ellopod de legalább a perselyt nem kellene! Az enyvekezed miatt nem enednek e a parlamete, ahol leinkább mobilokra utzol azokat lopod!:-)))))))))))
Shikari
@silber13: Libsivel nem egyezkedünk, tárgyalunk, megegyezünk, hanem eltakarítjuk és soha nem engedjük uszítani többé!
RonaGyuri
@Shikari: te és az értelem szaros román! =))
egyébként ha már akkor a kereszténység is a közelkeletről származik! =))
legott
Ferenc pápa szerint Orbán csak fantáziál a keresztény civilizáció védelméről, eközben azonban csak névleg keresztény

b1.blog.hu/2020/11/25/ferenc_papa_szerint_orban_csak_fantazal_a_kereszteny_civilizacio_vedelmerol_ekozben_azonban_csak_nev

George Clooney után már Ferenc pápa is?
Lesz itt még minden, ahogy egyre egyértelműbbé válik mindenki számára Orbán velejéig romlott gonoszsága.
nezelodo
Mi tagadás, ebéd közben hiba volt bekapcsolni a tv-t, mert amikor elhangzott Orbán tizenéves kamasz nagyképű beszólásait idéző aranyköpése, "Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai, forradalmárai" mi tagadás félrenyeltem a röhögéstől!
Aztán meg eszembe jutott a 2006-os bátor utcai harca ahonnan eliszkolt, sikerült kiköpnöm a nagyképű szöveget a krumplival együtt. Az újságírók remélem tudták türtőztetni magukat, és nem röhögték ki, nehogy egy mosoly miatt rángassa be a Külügyminink a nagykövetüket!
sgl
@nezelodo: 2006-ban OgV előtt Willi Martens hergelte a népet, majd jött bélféreg, rátett két lapáttal aztán a kölcsön páncél BMW-n elmenekült.
Hetekkel azelőtt mondták: nem szabad engedélyezni a helyszint, balhék lesznek.
A szocik már akkor is debil hülyék voltak. Azóta csak hülyültek
silber13
@Shikari: Hehehe! Adod te még alább is férecske!!:-)))))))))) Ami me a pénzt
illeti, azt bizony kapja az ország de a fidesz "enyves kezű utcai harcosai" ellopják!!
Shikari
@silber13: El lesztek takarítva! Bayer is megírta már! :-)))))))))))))))))))))))))))
silber13
@Shikari: !:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Shikari
@Shikari: :-))))))))))))))))))))))))))))))
silber13
@Shikari: Imádom, mikor a döglődő bolhák köhögnek!:-)))))))))))))))))))))))))
Shikari
@silber13: Akkor nevethetsz magadon libsi nyomi! :-)
csak úgy....
@Shikari: tibcsi, hülébb vagy mint tegnap. :) fogadok,hogy ezt már nem bírod fokozni!? :)
Shikari
@csak úgy...: Mi van sanyika? Megint bepisiltél? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Peller Anikó
@Béla333: Béluka azért nincs magyaur autógyár, mert ezek a kulfoldiek autót gyártanak, amit el lehet adni ausztriában. Ellenben egy magyar autógyár ha lenne, az szemetet gyártana, vinné a pénzt, felvenné az eu támogatást aztán csődbe menne. Nincs meg hozzá az ész, aki értelmes és képes alkotni az már régen elhúzott a picsába innen. Itt már csak a krumplis cigányok maradtak és a nyuggerek. Leépítjük az oktatást, mert nekünk csak idióta szavazókra van szükségünk. Egy autógyárhoz befektetés kell, egy életcél, szív és lélek. Nálunk ilyen nincs.
csak úgy....
@Peller a "nem buta" magyarok külföldön kamatoztatják a tudásukat ,tehetségüket már több mint 100 éve! a magyar politika sosem kedvelte a túl okos embereket.
nezelodo
@csak úgy...: Tovább megyek Orbán maga körül sem tűri meg a nála okosabb, tehetségesebb, gyakorlatiasabb alkotó embereket.
csak úgy....
@nezelodo: erre élö példák is vannak! ugye nem köll sorolnom a zseniket!?
Yoda69
"mi nem kapunk pénzt az uniótól; ezt a többi tagállam által nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak tekintjük, ezért nem érint meg minket, ha pénzzel zsarolnak"

Az olyan, mint a kuszaszem által ellopott közpénz, ami elvesztette közpénz jelleget es átalakult fideSSes maganvagyonna. Az EU-tol kapott penz is elvesztette pénz jelleget, es atalakult orban magan vagyonava.
Shikari
Addig szarakodnak a liberálfasiszta taknyok, hogy fel fog bomlani az Eu!
Shikari
@Eladott Ország: Nem láttam éperszűliberálist!
kokopelli
@Eladott Ország: Legalább logikusan hazudna a csuti!Az Otto Graf Lambsdorff és a Helmuth Kohl egész idejük alatt
egymás ellen kűzdöttek,mint "liberális" ill. (illibereális) "konzervatív" politikusok! (;-))) ::::a többi stimmel!...(;-))))))))
sgl
Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést.
cikicakk55
@tothjani: november 25 23:47
Az ilyen dolgait miért nem tudatják az emberekkel? Már 1982-ben is jellemző volta a cezarománia rá. Miért nem gondoltak bele,hogy egy ilyen embernek hatalmat adni a kezébe fel ér egy gyilkossággal? Ezeket elmeosztályra kellene küldeni,nem hatalmat adni a kezükbe.
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 10:15 ♦ Úgy látszik csak a fidesz a helikopter és mindenki szembe jön az autópályán. Európa már régen leszarja a bűnöző és politikai prostituált cigányt. Kampó a GECINEK, szomorú vége lesz!
A GECI a nemzeti szélhámos!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/121064192_962845837528657_6101479775805994731_o.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MOewtol41n4AX_g9dy3&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a102dfb08fd7846f5c37c2639664babb&oe=5FD7D400
Ilyen büdös gazembert még nem hordott a hátán a föld! Egyszer remélem kifehéredsz mint Michael Jakson de remélem vízszintesen. Üdvözlettel: a patológus
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
Eladott Ország
ROSSZ HÍR - A 800-900 milliárdnyi forint felét tíz évre, felét harminc évre vettük fel. Orbán szerint ez azt bizonyítja, hogy “Magyarország van olyan stabil, hogy forrásokhoz jusson még Nyugat-Európában is.” Szerintem pedig azt, hogy már megint a haverokra ment el az összes pénz, amit válságkezelésre kellett volna fordítani, ezért a miniszterelnök most újabb adósságot sóz a nyakunkba. Ő elkölti, mi pedig keserves munkával kamatostul megfizetjük majd az évek alatt… Azért vette föl, hogy bebiztosítsa magát. Ha az Unió nem ad semmit a vétó miatt, akkor is legyen mit elherdálni. 900 mrd, az fejenként közel 100 ezer Ft, mi ez neki. A nyugdíjpénztár az az érintettek számára ennek több10-szerese volt. És? Azt is lenyelték...
A magyar nép nem felejt!... ganajok
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/103516326_3301893799841039_9217862822948980496_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=BlHMxzk2QIAAX_UtcRK&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=33d1a0eda520c7f03303af0261a4225c&oe=5FCC8375
tudode
Na ne!
.
Valami haditerve van őféleségének, mivel már tervezik az EU-s lóvét elosztását
.
-----Míg Orbán vétóval fenyeget, gőzerővel tervezi a kormány a pénz elköltését
444.hu/2020/11/27/mig-orban-vetoval-fenyeget-gozerovel-tervezi-a-kormany-a-penz-elkoltese
--------------------------------------
.
Ráférne egy kis nyugalom enélkül a konfrontációval élő politikai széltolóval, különösen azóta, miután Gyurcsány Ferenccel miatt hadszíntérnek tekinti az országot!
,
Ma megtekintettem a Partizán videóit arról, hogy micsoda rafcsi őfélesége azzal, a végkifejlletben közjogilag érvénytelenűl foglalta el a bársonyfotelt, amelyet megosztok:
.
---- Ellenzékben a Fidesz - 2002-2006
www.youtube.com/watch?v=XaxQAyTHU0Q&t=1083s

----A Fidesz története 2006-2010 PartizánINFO
www.youtube.com/watch?v=-lkKPzpc-M4
-------------------------------------
.
Csodával határos az, hogy még olyan állampolgár aki behúzza neki a bazi nagy ikszet, amelynek az az eredménye, hogy miután az országot megosztotta, az EU-tz sem kíméli a macerájával!!!
kokopelli
@Eladott Ország: ME. létére nem érti,hogy hogy működik a német vállalatok szerkezete!Nem a németek,hanem a
M.o.-on felépített üzemek évszázados tulajdonosai ill. főrészvényes családjai döntik el,hogy a tengerentúlra vagy
középeurópában beruháznak!A politika meg sem tudja akadályozni! A "németek" barom szó helyett a "tulajdonosok"
szót kellene használnia!A részvénytulajdonosoknak mindegy,hogy melyik országban hajt hasznot az üzem! "Ugatnak
az egykori elvtársak? "Máshová megyünk,oszt annyi! A költözés költségeinek nagy részét meg leíjruk az adónkból!"
(M.o-on úgysem adnak el Mercedest,mint pl. Kínában ahol éppen gyártják is!)
kulabombaafityiszre
Mivel viktátor is tudja,hogy magyarország,mivel nem fogad be menekülteket ,ezért egy megállapodás keretében kompenzációs térítést fizet azon országoknak akik helyettünk vállalják a migránsok befogadását.
Ezzel le is van tudva a dolog.persze a dagadt ezt nem mondja,inkább hazudozik itt a jogállamiság-migráns kérdésről.
luiz
@Eladott Ország: A magánnyugdíjat igaz, hogy benyeltük sokan, de nem felejtettem az ígéretem, hogy a sírjára fogok hugyozni
kokopelli
@Szeparepa2: (16:58) ...és ki szólna neki,hogy csak elcsépelt baromságokat ill. hazugságokat ad ki magából?
Az is lehet,hogy már maga is elhiszi? Hány ilyen fazon etette már a népét? Nem veszi észre,hogy azok nagyság-
rendekkel nagyobbak voltak!...igaz,hogy a hátrahagyott ß@ruk is nagyobb volt!
luiz
Hát ti már nem is XD Nektek már nem adnak, mert tudják, hogy csak ellopnátok D
kokopelli
@Peller Anikó: A legszebb példa volt az Ikarus busz! Nem egy haver utazott "Olaszba" a 80'-as években,elen és a hatá-
ron elhagyták az 55-öst,ill. átszálltak a Mercédeszre,vagy a MAN-re,természetesen WC-vel és klimával!Az igazi magyar
gyögyszemek még a távolságinak sem feletek meg!A 80-as évek elején bejártam Nyugatausztriát és Délbajorországot
az ő klotyós buszaival,amiben a padló alatt hültek a láda jó bajor sörök,és az utastér 16-18°C fokában ittuk! (bolti áron)!
Az akkori és a mostani különbséget szeretném zongorázni! (;-))
kokopelli
"...mi nem kapunk pénzt az Úniótól..."...később:
"...Magyarország netto 4,1 milliárd €-t kap az Úniótól..."... ß@r van a készülékben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.