Nyugtalanító eredményre jutottak az orosz metrókocsi-beszerzését vizsgáló szakértők. A Népszava megszerezte a titkolt jelentést.

Itt van a titkolt metrójelentés: rozsdásodás, orosz szabványok, gondatlan kivitelezés, balesetveszélyes ülések

Alkalmatlan anyagok használata, elavult felfüggesztési rendszer, visszatérő rozsdásodás, tucatnál is több sorozatos meghibásodás, ügyetlenül megvalósított, ideiglenesnek szánt megoldások, orosz szabványok, gondatlan kivitelezés – olvasható a Népszava birtokába került jelentésben. De akadnak ennél cifrább dolgok is.

Karácsony Gergely főpolgármester január elején rendelte el az M3-as vonalon futó orosz metrókocsik beszerzésének átfogó vizsgálatát. A jelentést a BME Viking Zrt. határidőre le is szállította, ám a BKV felügyelő bizottsága mind a mai napig nem tárgyalta. A főváros három hónapja lényegében titkolja a jelentést és nem véletlenül.

Nemcsak arról van szó, hogy az orosz „felújítással” anyagilag sem járt túl jól a főváros, vagy hogy a szerelvények durván rozsdásodnak. A jelentés szerint eddig 18 sorozathibára derült fény. Köztük van az ülések esetenként balesetveszélyes törése.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Szórakozás - 2021. January 23., 14:34
Gyász: koronavírusban meghalt Larry King!

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Tapló a qrva anyád, drágábban vettetek szart mintha arany űlésekkel vettetek volna aranyozott Alsthom szerelvényeket.
és ezt a rohadékot akarta Karácsony kitüntetni, aki aztán hálából ócsárolta, hazudozott és beleszállt a fővárosi tevékenységekbe.
Karácsony!
Hol a francba vannak a kihullott csontvázak utáni feljelentések!
Ezt is elbaszod mint Zuglóban??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Nessy: Vélelmezni mi is sok mindent tudunk. Azt tapasztaltam eddig, hogy Tarlósba nem tudtak még sehol belekötni! Karigeri pedig nagyon igyekszik! :-)
Shikari
@Nessy: Valóban mondhatnánk szebben is, de elég az ellenségi- ellenzéki médiát lapozgatni és ez kívánkozik ki!
Sámannus
Még az átkosban nálunk is előfordult, hogy egy -egy gépet "felújítottak" milliókért és csak az a néhány kiló festék tartotta össze a járgányokat, amit rákentek. Az árát viszont ki kellett fizetni mint generál javítást. Tudjuk az orosz szabvány ma is ilyen. A környezetvédelmük is hasonlóan érzékeny a változásokra. Ott a természetre bízzák a károk helyreállítását. Jáj Paksnak kb 2000 évig várni kell majd
csetere
@jesz: Míg nincs vége a vizsgálatnak, nem tud feljelentést tenni.
sgl
www.atv.hu/belfold/20201128-hadhazy-tarlosnak-nem-diszpolgarsag-hanem-borton-jarna/hirkereso
..
Hadházy: Tarlósnak nem díszpolgárság, hanem börtön járna
A független országgyűlési képviselő a héten járt a BKV Kőér utcai telepén.
Arra volt kíváncsi, hogy a hármas metró szerelvényei újak, vagy felújított régiek.
Facebook-oldalán osztotta meg az élményeit.
Mint írja, a látogatásra csütörtök reggel került és azért jelentkezett be, mert „sok-sok hónap óta nem hallottam a metró ++felújítást++ ellenőrző bizottság munkájáról, pedig ez az ügy a korábbi városvezetés egyik legnagyobb panamájának tűnik.”
Majd napközben derült ki, „a főváros által megbízott ügyvédi iroda január óta zajló vizsgálata végül szintén megállapította, hogy szó sem volt felújításról, ezek vadonatúj (bár sok tekintetben elavult) szerelvények voltak” - írja. Hozzátette, a vizsgálat ugyanakkor azt is megállapította, hogy rengeteg műszaki gond is van a vonatokkal. A látogatása során a BKV szakemberei úgy tájékoztatták Hadházy Ákost, hogy az oroszok azért nagyon készségesen igyekeznek javítani a hibákat.
...
Szerinte ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy „a kormány és a budapesti városvezetés arcátlanul csalt a metró beszerzésével még akkor is, ha a mostani jelentés magát a közbeszerzési eljárást törvényesnek mondja.”
Azon a véleményen van ezért, hogy „az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna.”
Jozefina
Nem véletlenül vette orbán szárnyai alá tarlóst!!! "meg dolgozott" érte, már csak a büntetése marad hátra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 23., 09:20
Így élte meg a koronavírusos időszakot Isaura!
Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton