Nyugtalanító eredményre jutottak az orosz metrókocsi-beszerzését vizsgáló szakértők. A Népszava megszerezte a titkolt jelentést.

Itt van a titkolt metrójelentés: rozsdásodás, orosz szabványok, gondatlan kivitelezés, balesetveszélyes ülések

Alkalmatlan anyagok használata, elavult felfüggesztési rendszer, visszatérő rozsdásodás, tucatnál is több sorozatos meghibásodás, ügyetlenül megvalósított, ideiglenesnek szánt megoldások, orosz szabványok, gondatlan kivitelezés – olvasható a Népszava birtokába került jelentésben. De akadnak ennél cifrább dolgok is.

Karácsony Gergely főpolgármester január elején rendelte el az M3-as vonalon futó orosz metrókocsik beszerzésének átfogó vizsgálatát. A jelentést a BME Viking Zrt. határidőre le is szállította, ám a BKV felügyelő bizottsága mind a mai napig nem tárgyalta. A főváros három hónapja lényegében titkolja a jelentést és nem véletlenül.

Nemcsak arról van szó, hogy az orosz „felújítással” anyagilag sem járt túl jól a főváros, vagy hogy a szerelvények durván rozsdásodnak. A jelentés szerint eddig 18 sorozathibára derült fény. Köztük van az ülések esetenként balesetveszélyes törése.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A BKV felügyelőbizottsága titkolja a jelentést és nem Karácsony!!! Kicsit jobban kéne elolvasni a cikket, mint csak a címre hivatkozni!!! A megalapozott vizsgálat következménye vaószínűleg feljelentés lesz!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
És? Akkor most mi van? A bkv felügyelőbizottsága bűnösen eltitkolja azt a jelentést, amiért az adófizetők pénzéből egy vagyont fizettek a BME-nek.? Börtönbe velük, gané népség. A szar ugyanaz maradt, mint hagyónál...?

Karácsonynak mi érdeke fűződik a kussoláshoz?..
Sámannus
@sgl: A maffia nem fizet senkinek vissza semmit, és erősebb mint az unió, mert a zsiványság összefogott a béketűrő emberek ellen. Nem lehet legyőzni. Ezt mát Horn Gyula is megmondta amikor kormányon volt.
Béla333
Hűtlen kezelés milliárdos nagyságrendben...
Feljelentés? Mikor lesz?
Remélem ez a következő 2 évben minden nap fel lesz emlegetve, ugyanúgy, ahogy a maffia a migránsokat feldobja minden nap.
Béla333
Egyébként azt el tudja valaki mondani, hogy miért titkolja ezt a jelentést a Karácsony?
sokanvagyunk
Nosztalgia-szerelvény, kis konzerválással, amennyit a megrendelő kért és kapott.
Jozefina
A BKV felügyelőbizottsága titkolja a jelentést és nem Karácsony!!! Kicsit jobban kéne elolvasni a cikket, mint csak a címre hivatkozni!!! A megalapozott vizsgálat következménye vaószínűleg feljelentés lesz!!!
Béla333
A vizsgálat elvégzésére Karácsony adott megbízást. Ne próbálja már senki azt bemagyarázni, hogy a főnöknek nem adják oda a vizsgálat eredményét?!
Ennyire naiv senki nem lehet!
ómió
Alstom "felújítás" kellett volna! Abban van a túlszámlázás meg az efftársi "évi 100 milla"!
RonaGyuri
@ómió: ja a tarlós elvtársé, meg az Orbánél!! =))
Béla333
@ómió: 09.05

2011. június. 06. 05:03
"Tarlós adott egy utolsó esélyt az Alstom-vezérnek
Tarlós István főpolgármester Budapestre hívta a cég vezetőjét, akinek három tárgyalási időpontot ajánlott fel - számolt be a Magyar Nemzet hétfőn."
hvg.hu/itthon/20110606_tarlos_alstom_vezer_meghivasa

Valahogy csak sikerült megállapodni a jutalék mértékében...
ómió
@RonaGyuri: Na, már te is másokra hazudod a kispesti efftársaid "invencióját"? Ennyire "haladsz"?
ómió
@Béla333: Nem a "jutalék" volt ott a bukta - az kispesti "efftársi invenció", ha másra hazudnád is - hanem a gyártmány (az egyik orosz, a másik nem!)! Nem tudtad? Vagy csak ez a ráhazudni direktíva homályosított el?
Béla333
@ómió: 10.29
Te biztosan érted amit írtál...
Mindenesetre amikor Tarlós leült utolsó esélyként tárgyalni és végül meg is állapodott az Alstommel, akkor már nem a gyártmány kiválasztásánál tartott az ügy, hanem ott egyeztettek, hogy a kenőpénzből ne csak Demszkiék kapjanak, hanem a Fideszes maffia is.
Ezért sikkasztották el az OLAF jelentést a 4-es metró ügyének a kivizsgálásáról mindkét oldal legnagyobb megelégedésére!
Csak az egész ország baxxxtt rá! A politikusaink nem!
RonaGyuri
@ómió: te nagyon hülye vagy és/vagy nagyon hazudós!
Az érintett ?M3-as kocsik dolgában az Alstrom nem játszott. A "felújításról Orbán és tarlós NER-társad döntött kisakkozva pl. a Skoda ajánlatot, aminek a legfrissebb referenciája a SztPétervár-i korszerű szállítmánya volt, a nyertes elavult szarok áránál majd 10%-al olcsóbban!!! =))
Csizmás Kond
...gyerekek ami titok az titok...és az hogy itt sokan úgy lépnek fel mintha minden titkot tudnának az csak a szabad ugatás eredménye.
Azért vettek ilyen kocsikat mert csak erre volt pénz, és mindig is olyant fognak venni ahogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon...ez nem csak gazdasági megfontolás hanem lehetőség hogy mindenki megfogalmazhassa a magasztos elképzelését...:)
rokker33
Tarlósnak be kellett nyalni Orbánnak és az oroszoknak ,ezért vettek használhatatlan szart magas áron, hogy az oroszokat támogassa! Biztos lett volna jobb lehetőség is csak akkor a nyereség is alacsony lett volna! Majd kiderül, hogy karácsony mit lép ezek után az lenne a minimum hogy vissza vonja a díszpolgári címet ettől a tapló embertől!!
ómió
@Béla333: Ezt hazudja rá az efftársi KB, vagy csak az Athina Híradó "jelentette"? Még lentebb Rona efftársad szerint is "ebben az Alstom nem játszott"! Egyezzetek már ki, mi a "mérvadó hazugság"!
ómió
@RonaGyuri: Hülye? Hazudós? Az kizárt: nem hasonlítok rád! Amúgy, abban mi nem életszerű, hogy orosz gyártmányú kocsikat jobb, ha az orosz gyártó újítja fel?
legott
Tarlós díszpolgár? Esetleg díszpinty!
Lehet elővenni különösen jelentős értékű vagyon elleni bűncselekmény bűntettének gyanújával, a neki súgó Putyin pincsi Orbánnal együtt !!!

@sgl: hvg.hu/gazdasag/20171026_Tarlos_latta_mar_hogy_Varso_mennyiert_vesz_uj_metrokocsikat_Mutatjuk
ómió
@Shikari: Efelől semmi kétségem! De - tisztelet a nehány kivételnek - tele van velük az oldal!
ómió
@Shikari: A "normál menetrend" - persze - ez kéne legyen, csakhát, ugye, demokratikusan! Ahhoz viszont valahogy a neobolsi/anarcholiburnyák zombiképzőket kéne marginálissá tenni, mert a "derékhadukat" azok "képzik"! Sajnos, sehol nem találtak még rá "jó receptet"!
gina
Most kussol a sok fiszesz hivő,nem tudják ezt Karácsony hibájának felróni, de majd találnak mást sok agyhalott idióta
Nessy
Rosszul tudják a szakértők! Csak és kizárólag Tarlós által bemutatott fakocka a hibás! Igaz, ezért a pénzért új kocsikat vehettünk volna, volt ajánlat, de Tarlós az orosz felújítás mellett döntött. Hogy egyedül e, azt fedje jótékony homály!
Nessy
@Shikari: @ómió: Mondhatnák szebben is kis lovagok!
Sámannus
Még az átkosban nálunk is előfordult, hogy egy -egy gépet "felújítottak" milliókért és csak az a néhány kiló festék tartotta össze a járgányokat, amit rákentek. Az árát viszont ki kellett fizetni mint generál javítást. Tudjuk az orosz szabvány ma is ilyen. A környezetvédelmük is hasonlóan érzékeny a változásokra. Ott a természetre bízzák a károk helyreállítását. Jáj Paksnak kb 2000 évig várni kell majd
csetere
@jesz: Míg nincs vége a vizsgálatnak, nem tud feljelentést tenni.
Jozefina
Nem véletlenül vette orbán szárnyai alá tarlóst!!! "meg dolgozott" érte, már csak a büntetése marad hátra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.