Visszatért a betegekhez.

Merkely Béla meggyógyult a koronavírus-fertőzésből
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mind én, mind pedig családom tagjai küzdelmesen, de sikeresen felépültünk az új típusú koronavírus fertőzésből, így a mai nappal visszatértem, s újra betegeket látok el!

- közölte Facebook-oldalán Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. A főorvos múlt héten jelentette be, hogy elkapta a fertőzést, és komoly tünetei vannak. 

Merkely a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arról beszélt, a pozitívak aránya fokozatosan csökkenni kezdett, ezzel együtt a kórházba kerülök száma is, de így is még jelentős számú beteget kell ellátni. A korlátozásokat továbbra is komolyan kell venni, a higiénés szabályok betartása alapvető, de nem elégséges – idézi szavait a hvg.hu.

Merkely Béla arra is figyelmeztetett, hogy minden találkozásnál hordjunk maszkot, és a legjobb, ha mindenkit szuperterjesztőnek tartunk.

Meglátása szerint eddig 1,5 millió magyar eshetett át a fertőzésen, ami a nyájimmunitáshoz még kevés.

(hvg.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Ki hitte volna??,...Talán se nem aggastyán,se nem krónikus beteg...így nagyjából nulla volt az esélye hogy komolyabb baja legyen tőle!!!
colibri
Nyunyó néni szerint 21 nap után nyílvánítható gyógyultnak a covidos beteg, ha nem jelentkeznek újabb tünetek. Örülünk neki, ha Merkely úr és családja sikeresen kigyógyult röpke 1-2 hét alatt! Bár mások is ilyen szerencsések lennének!
levarosbukta
Hogy a pichába van hogy egyszerű mezei ember hetekig döglődik a vírustól, ezek meg pikk-pakk meggyógyulnak napok alatt???
levarosbukta
@Pálinkás Pál: De igencsak túlsúlyos az nem számít?
Pálinkás Pál
@levarosbukta: fene se tudja...ezek szerint nem...
vacsi
Ez persze, örömhír, de mi van azzal a szerencsétlen 21 éves lánnyal, aki perforált vakbél miatt halt meg - a 21. században! És már nem ő az első eset, aki ezek szerint meg sem vizsgáltak a kórházban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.