Egy hazánkban élő, magyar állampolgársággal is rendelkező orosz testvérpárnak nagyobb vagyona van, mint Mészáros Lőrincnek és Csányi Sándornak együtt – derítette ki a G7.

Él egy testvérpár Magyarországon, akik olyan gazdagok, mint Mészáros és Csányi együttesen
Fotó: Pexels

Nem túl ismert még a 43 éves Timur és a 41 éves Ruszlan Rahimkulov neve, ám kettejük vagyona jóval nagyobb lehet, mint Mészáros és Csányié. A G7 szerint 2000-es évek elején évekig a leggazdagabb magyarországi lakosok listáin szerepelt apjuk, Megdet Rahimkulov, aki bár visszaköltözött Moszkvába, üzleti érdekeltségeit fiai viszik tovább. most 43 éves Timur és a 41 éves Ruszlan kezelik a vagyont. 

A Rahimkulov család legértékesebb cége a vagyonkezelője, a Kafijat Zrt. A testvérek 50-50 százalékos tulajdonában van. A Kafijat a két legjelentősebb magyar cég, az OTP és Mol legnagyobb tulajdonosa, a bankcsoportban több mint 7 százaléknyi részvényt birtokol, az olajipari vállalatban pedig 3,4 százalékos a részesedésük.

A G7 szerint a testvérpár közel 250 milliárdot keresett tavaly év végéig a Mol- és OTP-részvényeken, mert a részvénycsomagjaikat a könyvelésben a mostani körülbelül 380 milliárdos érték harmadén tartják nyilván. A Kafijatnak ezenkívül számos érdekeltsége van, milliárdokat érő ingatlanokat is birtokol, például egy 1700 négyzetméteres villát Budán, vagy az Általános Értékforgalmi Bank egykori székházát. A G7 becslése szerint a Kafijatnak 2019 év végén 540 milliárd forintos volt a vagyona. Ez közel akkora, mint a leggazdagabb magyarok listáján első Csányi Sándoré és a harmadik Mészáros Lőrincé együtt. Előbbinek 310 milliárdra, utóbbinak 270 milliárdra becsülik a vagyonát.

(G7)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Összeér ami összetartozik. Ez a sarc lesz a végső? Az oroszok ( Timur és csapata) már a spájzban vannak... igaz el se mentek. Ők a Putyin Lőrincéi. Bevásároltak BorsodChem részvényekből és balatoni szállodákból is. Megmondták, nem muszáj mindenkinek a Balatonon nyaralni. Aki nem engedheti meg magának, annak ott van a Travel Chanel, vagy a Járda szigetek. Hűsölni meg bemehet a Tesco-ba, amíg nyitva van, kukából leg lehet lakmározni a magyaroknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@Sámannus: 21.23...megelőztél, a számból vetted ki a szót...

Egy régebbi anekdota: a "tájmsz" címoldalán öles betűkkel írják a napi szenzációs hírt, egy arab sejk a világ leggazdagabb embere...
Alatta egy rajz, melyben hatalmas kastély köyvtárszobájában kávézgat egy idős pár...a férj leteszi az újságot, és mosolyogva szól a feleségéhez...
-a kis butus...azt hiszi, hogy ő a leggazdagabb ember..
a nej megerősíti...
-hmmm...sosem tudhatja meg, hogy nemis...
nezelodo
Azért ne legyenek annyira nyugodtak az orosz tesók, mert a Lölönek van egy nagy előnye: "fehér, keresztény, és heteroszexuális, a vagyona meg Nő"! Ráadásul nincs politikai barátja...
simmering73
Timur és csapata. A végén meg kiderül, hogy szegről végről rokonok az Orbán klánnal. A kipcsak vér kötelez.
Sámannus
@jesz: A belinkelt cím, egy céginfóról szól amiben a magyarok feltehetően névtelenség mögé bújnak. a másik fél a törvényei miatt világosan felsorolja mindenkinek a kötelességét, és a vagyonrészét. a történet lényege hogy ezzel az atrakcióval a nagy tesó a legmodernebb anyagok világpiacán kerül monopolhelyzetbe. A helyzet az, hogy a mi közreműködésünkkel az ország szavahihetőségét bocsájtottuk áruba. Nem beszélve még a sötét foltról ami a megállapodást a maffiához köti. (Kínában életben van a halálos büntetés, ezért ők nem tehetik meg amit mi)
Eladott Ország
@simmering73: ma, 07:2 ♦ A Timur és csapata orosz ifjúsági kalandregény, eredeti címén: Тимур и его команда, akik megjelentek a faluban és az önkéntesség szellemében kimosták a lányok bugyiját. A mai Timurok, meg a pénzünktől szabadítanak meg.
Sámannus
@nezelodo: Ráadásul elvált keresztyén, és még buzával is üzletel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.