Volner Pál nyilatkozott erről.

A kormány visszatért a koronavírus előtti egyik legfontosabb témájához: Most már tényleg megszüntetik a "börtönbizniszt"

Megszűnik a börtönbiznisz; a börtönviszonyok miatt az elítélteknek járó kártalanításokból előbb az áldozatok kárigényét elégítik ki – ismertette Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna híradójában csütörtök délután.

A közelmúltban benyújtott vonatkozó törvényjavaslat szerint a rabok kártalanítási igényeit először a büntetés-végrehajtás (bv) bírálja el, és ha bv azokat nem tartja jogosnak, a büntetés-végrehajtási bíróhoz lehet fordulni, aki először megkeresi a korábban eljáró bíróságokat, hogy van-e olyan megítélt áldozati kárigény, amelyet ki kell a kártalanítási összegből elégíteni. Csak ezt követően rendelkezik az összeg kifizetéséről az elítélteknek – magyarázta Völner Pál.

Hozzátette: az elítéltnek járó kártalanítás kifizetése előtt az igazságügyi tárca is utánajár annak, van-e az elítélttel szemben érvényesíthető sértetti követelés.

Az M1 aktuális csatorna híradójában elhangzott: az Országgyűléshez benyújtott törvényjavaslat célja, hogy elejét vegyék a visszaéléseknek, továbbá, hogy a rabok kárigényét egy többlépcsős folyamatban bírálják el, és a megítélt pénzből először az áldozatokat kártalanítsák.

Völner Pál szerdán közölte az MTI-vel, hogy az Igazságügyi Minisztérium benyújtotta a börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő visszaélések megszüntetéséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló javaslatot. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány célja, hogy megállítsa "a többmilliárdos iparággá változott börtönbizniszt" az eddigi szabályozás reformjával, emellett a bűncselekmények áldozatainak segítését, igényeik érvényesítését helyezi a középpontba.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a börtönviszonyok miatt az elítélteknek járó kártalanításokból előbb az áldozatok kárigényét elégítik ki "

Ez eddig is így volt...
tudode
Olyan ez a hadicsel, mint amikor az egyszeri ember azért nem okoz örömet az asszonynak, nehogy élvezzen, miközben
.
----- Fideszcsicskák és NER lovagok a 100 leggazdagabb magyar listáján
ezalenyeg.hu/kozugy/fideszcsicskak-es-ner-lovagok-a-100-leggazdagabb-magyar-listajan-5965
-------------------------------------
-
Problémájuk egy sem, mivel lelejmolták az országot a NER-lovagok, őfélesége alattvalói pedig harapdálják az ajtófélfát, megvéózva a 2021-17 EU-s helyreállítási és egyéb lóvét!
Qqberci
"a börtönviszonyok miatt az elítélteknek járó kártalanításokból előbb az áldozatok kárigényét elégítik ki "

Ez eddig is így volt...
jesz
szégyen, hogy ez még most is téma...ezt valahol, valakik nagyon elbaszták...Orbán megmondta, az mégsem járja, hogy jogerős börtönbüntetésüket töltő bűnözők pénzt kapjanak az álamtól(adófizetők adóiból)...

Oszt mégis kapnak...ez hogyafaszba lehet? Valami nagyon nem stimmel.
Giovanni Alba
@jesz: Nem stimmelnek a fogvatartás körülményei. Vannak bizonyos előírások, amelyeknek meg kellene felelni. Mivel a regnáló rezsimnek kisebb gondja is nagyobb volt ennél (nem, nem a kórházépítések, útfelújítások vitték el a pénzt) így akit sérelem ért, jogosan követelhette a kártérítést. Nem a bírósági határozatok ellen kellene háborúzni, hanem teljesíteni a kötelezettségeket. Ha nincsen törvénysértés, nincsen kártalanítási per. Azon kívül, mint ahogy itt feljebb megemlítette a kolléga, a rab jövedelméből az áldozat, a károsult jogos követeléseit kellett eddig is rendezni.
ómió
Börtönbiznisz? Ugyan már! Efftársilag 10 milliárdot nem kipereltek, hanem befizettek! És ezt a zombiképző összes efftársi növendéke cumizza is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.