Több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – erről értesült a Népszava több forrásból.

Elromlottak a lélegeztetőgépek a zalai kórházban: a hivatalos szervek megnémultak, nem válaszolnak a kérdésekre

A lap megkereste a Zala Megyei Szent Rafael Zala Kórházat, de az intézmény csak azt válaszolta, hogy a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően a felvetett kérdésre az operatív törzs ad felvilágosítás.

November 17-én a Népszava írásban fordult a kormányzati tájékoztatási központhoz és az operatív törzshöz, de tíz nap alatt sem kaptak választ.

Mivel a hatályos jogszabályok szerint az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos váratlan eseményeket a kórház köteles jelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI), a lap megkereste ezt a szervezetet is, választ azonban innen sem kaptak csütörtök estig.

A lapnak a kórház két dolgozója is megerősítette, hogy valami baj van a zalaegerszegi intenzív osztályon használt egyes gépekkel. Azt nem tudták, hogy összesen hány eszköz romolhatott el, és ezek a hibák okoztak-e veszélyt, jelentettek-e kockázatot a betegellátásában.

(Népszava/24.hu)

Cikk- és címlapkép: koronavirus.gov.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Made in China?
Szargyarto szerzeménye, amin az orban klán nagyot kaszált megint. A magyar betegek meg dögöljenek meg a kórházakban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Megint milliokat keresett ezen az üzleten Orbán és mocskos bandája, érdekli őket az emberek élete, mocsok gyilkosok, Viktort kötném az egyik ilyen rossz gépre !!!
Pálinkafőző Rézüst
@gina: bocsi, de nem...hanem milliárdokat!!! Nem mindegy... :((
jesz
most ajándékozott Orbán 100 db lélegeztetőt Horvátországnak...

Ha azok is ilyen "romlósak", akkor baj van...
Lepényleső
A víruson kívül mi megbízható ami kínai,- még akkor is ha érte a piaci ár többszörösét fizették ki,- papíron?
Nyírfa
Kínai. Bravó, Péter, ugyan nem történt nagy dolog, csak életveszélybe sodortad a honfitársaidat, de nem ügy, marad még elég. Legfeljebb hozatsz a határon túlról.
Amúgy, teljes megvetésem. Nem mintha érdekelne téged bárki véleménye, aki nem lop, nem csal, nem hazudik, és nem veszi félvállról az embertársai életét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.