Több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – erről értesült a Népszava több forrásból.

Elromlottak a lélegeztetőgépek a zalai kórházban: a hivatalos szervek megnémultak, nem válaszolnak a kérdésekre

A lap megkereste a Zala Megyei Szent Rafael Zala Kórházat, de az intézmény csak azt válaszolta, hogy a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően a felvetett kérdésre az operatív törzs ad felvilágosítás.

November 17-én a Népszava írásban fordult a kormányzati tájékoztatási központhoz és az operatív törzshöz, de tíz nap alatt sem kaptak választ.

Mivel a hatályos jogszabályok szerint az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos váratlan eseményeket a kórház köteles jelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI), a lap megkereste ezt a szervezetet is, választ azonban innen sem kaptak csütörtök estig.

A lapnak a kórház két dolgozója is megerősítette, hogy valami baj van a zalaegerszegi intenzív osztályon használt egyes gépekkel. Azt nem tudták, hogy összesen hány eszköz romolhatott el, és ezek a hibák okoztak-e veszélyt, jelentettek-e kockázatot a betegellátásában.

(Népszava/24.hu)

Cikk- és címlapkép: koronavirus.gov.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Made in China?
Szargyarto szerzeménye, amin az orban klán nagyot kaszált megint. A magyar betegek meg dögöljenek meg a kórházakban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@gina: bocsi, de nem...hanem milliárdokat!!! Nem mindegy... :((
jesz
most ajándékozott Orbán 100 db lélegeztetőt Horvátországnak...

Ha azok is ilyen "romlósak", akkor baj van...
Lepényleső
A víruson kívül mi megbízható ami kínai,- még akkor is ha érte a piaci ár többszörösét fizették ki,- papíron?
Nyírfa
Kínai. Bravó, Péter, ugyan nem történt nagy dolog, csak életveszélybe sodortad a honfitársaidat, de nem ügy, marad még elég. Legfeljebb hozatsz a határon túlról.
Amúgy, teljes megvetésem. Nem mintha érdekelne téged bárki véleménye, aki nem lop, nem csal, nem hazudik, és nem veszi félvállról az embertársai életét.
sgl
Kínából is hamarabb reagáltak a lélegeztetőgépek hibájára, mint az érintett zalaegerszegi kórházból
hvg.hu/itthon/20201127_zalaegerszeg_korhaz_lelegeztetogep
...
Meghibásodást jelzett több lélegeztetőgép is a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – számolt be a Népszava. A lapnak megerősítette mindezt a kórház két dolgozója is, de azt nem tudták megmondani, hogy összesen hány eszköz romolhatott el.

A Népszava kérdésekkel fordult emiatt a kórházhoz, akik az operatív törzshöz irányították őket, de onnan nem kaptak választ. A kormányzati tájékoztatási központot is hiába keresték.
Egyedül a gépek kínai gyártója, a Northern Meditec Ltd. válaszolt, ők elismerték, hogy voltak hibajelzések, vizsgálják ezeknek az okát.

A Népszava cikkének a megjelenése után Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Zaol.hu-nak azt nyilatkozta, hogy jelenleg 99 lélegeztetőgép áll rendelkezésre a kórházban, ezek közül 33-nak a beállítása, beüzemelése folyamatban van az előírt protokoll szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok