A tolvaj Ford típusú autókra szakosodott. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a főkapitányság gépjárműbűnözés elleni egysége a pestszentlőrinci rendőrökkel és a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közösen hajtott végre rajtaütést és gépkocsilopással gyanúsítható férfi ellen.

Autótolvajra csaptak le a fővárosi rendőrök, az orgazdát is megtalálták – videó

Fotó, címlapkép: police.hu/részlet a videóból

A 49 éves M. Lászlót a nyomozók két Ford típusú autó ellopásával hozták összefüggésbe, az egyiket tavaly október 22-én a Vecsési útról, a másikat idén novemberben tulajdonította el Kispestről a a nyomozás adatai szerint.

"A férfit a rendőrök 2020. november 24-én otthonában elfogták, a lakásban tartott kutatás során számos olyan eszközt – GPS jelblokkolót, Ford indítókulcsokat és vezérlőegységet – foglaltak le, melyeket a férfi a lopások elkövetéséhez használhatott. A kutatás során továbbá lefoglaltak egy autót is, amit M. László rokona használt. A szintén Ford gyártmányú gépkocsit az elsődleges vizsgálatok szerint több autó eleméből szerelték össze, ezért eredetét szakértő bevonásával vizsgálják.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtéseket követően eljutottak ahhoz az alkatrészkereskedéssel foglalkozó férfihez is, akinek M. László többször adott el Ford tartozékokat. A házánál tartott kutatás során B. Andrástól 97 olyan autóalkatrészt foglaltak le, melyek feltételezhető, hogy bűncselekményből származnak"

- olvasható a közleményben.

M. Lászlót lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatására is, B. Andrást pedig orgazdaság vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

A nyomozás szakértők bevonásával folytatódik. Az egyik lopott autót a nyomozók megtalálták Pestszentlőrinc egyik kertvárosi részén és visszaadták a tulajdonosának. A bíróság november 26-án M. László bűnügyi felügyeletét rendelte el.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a tolvaj Ford típusú autókra szakosodott... azt hittem tucatszám lopta a Fordokat...ez csak egy kiscserkész...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.