Ha Orbán Viktor miniszterelnök megvétózza az uniós költségvetést, a magyarok legalább 14 ezer milliárd forinttól esnek el, vagy legalábbis ennyi pénz kerül veszélybe – közölte a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő háborúba hívta a nemzetét. Az ellenzéki politikus szerint nem lehet másként értelmezni Orbán Viktornak a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken elhangzott mondatát, miszerint "mindent megfontoltunk, mindent meggondoltunk".

A DK elnöke emlékeztetett arra, hogy Ferenc József 1914-ben, az 1. világháború kezdetén a "mindent megfontoltam, mindent meggondoltam" szófordulattal jelentette be a Szerbia elleni hadba lépést.

A pártelnök megjegyezte, ennyire nem drámai a kép, de jól mutatja, hogy a kormányfő "tisztességes partneri tárgyalás" és konzultáció helyett háborúban gondolkodik, amiben "túszként szeretné felhasználni saját nemzetét". A kormányfő által kilátásba helyezett vétót Gyurcsány Ferenc úgy értékelte: Orbán Viktor azt mondja, hogy amennyiben az unió meg akarja nézni, mire költjük a pénzét, vagy látni szeretné, hogy a magyar nép szabadon él-e a hétköznapjaiban, akkor ő "teljesen más helyen vissza fog ütni".

Ezt hívják zsarolásnak.

Véleménye szerint a miniszterelnök a vétóval valójában nem az EU-t "célozza", hanem a magyarokat. Ha nem érkezik meg az uniós pénz, nem lesz támogatás a járvány miatt "megroggyant" gazdaság helyreállítására és elmaradnak azok az uniós fejlesztési források, amelyek az elmúlt hét évben valójában minden beruházást finanszíroztak.

Az unió ezt a problémát meg fogja oldani, a jogállami működés ellenőrzése így is, úgy is meglesz, ez eldőlt – jelentette ki, hozzátéve, az EU-s költségvetés valahogy működni fog, a helyreállítási alapot pedig ha nem ebben a formában, akkor másként fogja létrehozni a "maradék 25-26 ország". Magyarország azonban kimarad, ez történelmi zsákutca – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: a magyarok vagy az európaiakkal együtt menetelnek és akkor van esélyük, vagy "végük van".

Nem háború kell, nem zsarolás kell, nem túszejtés kell, hanem normális kormányzás, de "úgy látom, nem nagyon megy, csak a fenyegetőzés"

- mondta Gyurcsány Ferenc.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Szokása szerint ismét hazudik. Az a pénz nem kötelező járadék hanem kölcsön amit a barárja soros, vagy a rokonai adnának...na húzz a pichába.
rokker33
Ennek az ostoba kampósorrú zsidónak elment az esze és egyhamar nem is fog visszajönni!!Ez a törpe diktátor csak pofázni tud a Kossuth lajcsi rádióban,de hogy háborúzzon ahhoz túl hülye és beszari!!Nem baj Feri a 2 deci már lement még 2 deci és mehetsz aludni!!
lusta
˝Választanunk kell a nyugati jogállamiság vagy a keleti káosz és bizontalanság között.˝
Igen a kalózpárti Mikulas Peksa jól látja. A Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár már választott. Mi ellenben a romlott nyugati jogállami demokráciáára tettük le a voksunkat.
Sámannus
Úgy gondolja, ha nem kapja meg szép szóval, elveszi csúnyán. A maffia legalábbis leveri az országon azt a 14 csiliárdot, ha beszarunk is, ha hagyjuk nekik. A mostani hitelfelvétel ugyanis azt igyekszik bizonyítani, hogy túl lehet élni ha nem kapjuk meg a lóvácskát. Igen ám, de ha beint az unió a kuszafaszú kitörölheti a valagát a százezresével, mert akkorra a hitelezők nem fognak sorba állni a papírjaiért, marad nekünk az ötszáz meg a tízezres euró. Ezek nem fenyegetőznek, ki verik a szart is ebből az országból, és az unió csak nézni fogja hogyan válik földönfutóvá az ország.
Ha valaki azt hiszi hogy nem tudom mit beszélek, ez már tizenöt éve mondom a környezetemben, hogy ide jutunk. Most jött el egy időszak vége. Ha a pohos nem enged, a maradék vagyon is kifolyik a kezéből, mi meg szidjuk majd azokat akik helyre szeretnék állítani ezt a lepukkant országot. Nézzétek mit csinálnak az ellenzéki önkormányzatokkal kiszárítják a számláikat. Kiszárítják az országot is mikorra kussolni fognak
. A pohos példálódzik Kínával, de bár ne tenné.. Ha megnézünk egy kínai tranzakciót hibátlan a tartalma. A magyarokra vonatkozó része pedig szégyen az országra, és szégyen a világra. Ezért fog csődbe jutni az ország, és ezért fog elúszni minden próbálkozás, hogy talpra álljunk.
ómió
Magasabb összeget kéne hazudnotok, efftársak! Ezzel a 14000 milliárddal ti emeltétek meg az államadósságot 2002-2010. között!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.