Pápai Mihály 2,7 millió forinttal jutalmazta meg a magát. Élt a veszélyhelyzet lehetőségével, amely alapján a települések vezetői önálló hatáskörben hozhatnak határozatot.

Pápai Mihály Gyál fideszes polgármestere csütörtöki határozatában arról döntött, hogy bruttó 4,1 millió forint, vagyis nettó 2,7 millió forint jutalomban részesíti magát – írta meg pénteken a 24.hu és a Telex.

A Liberálisok közleményükben a gyáli eset miatt azt kérik a kormánytól, hogy fagyassza be a polgármesterek jutalmát a rendkívüli veszélyhelyzet idejére.

Pápai azért tudta megszavazni magának a jutalmat, mert a veszélyhelyzet újbóli bevezetésével ismét nőtt a polgármesterek hatásköre, a városvezetőknek nincs szükségük a képviselő-testület felhatalmazására a döntéshozatalkor – teszi hozzá a 24.hu.

A jutalomról szóló határozatot maga a polgármester is hitelesítette, ITT nézheti meg. 

A Telex hozzáteszi,

A polgármester emellett több más személynek is jutalmat osztott ki, igaz, ebből jutott több intézménynek is.

- A Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zsigovits Gábor bruttó 1,32 millió forintot kapott.

- A Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Gábor bruttó 882 ezer forint jutalomban részesült.

- Jutalmat kapott több gyáli intézmény is: az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a járulékokkal együtt bruttó 48 millió forint jutalmat osztott ki.

- A városi könyvtár, több bölcsőde és óvoda és a városi egészségügyi központ – járulékokkal együtt – összesen 98 millió forint jutalomban részesült.

- A már említett városüzemeltetési kft. pedig összesen 23,6 millió forint jutalmat kapott.

- Emellett a rendőrségen 2,7, az iskolákban 8,1 millió forint jutalmat oszthatnak szét a rendelet alapján, amely összesen, járulékokkal együtt 182 millió forint jutalomról döntött.

Forrás: 24.hu, Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ezzel sincs semmi baj, végre akad egy fehér holló fideszes aki szeret valakit! Ja, hogy csak önmagát? Biztos akkor nem fideszes hanem szent, és maga felé hajlik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Ezzel sincs semmi baj, végre akad egy fehér holló fideszes aki szeret valakit! Ja, hogy csak önmagát? Biztos akkor nem fideszes hanem szent, és maga felé hajlik...
simmering73
Remélem ezzel a gyáliak is maradéktalanul egyetértenek.
Lepényleső
A bán vezér ha saját fejére a koronát maga tette,- a hűbér embere ugyanezt tette,- csak "kicsibe"?
ómió
Csak nem az efftárSSaktól "tanult" valamit?
evacica
Büszke lehet Orbán a káderére! Jó tanítvány! Ebben az ínséges helyzetben talán a lakosságot , az eü dolgozókat és a pedagógusokat kellett volna segíteni, és nem önmagát jutalmazni! Szégyen az ilyen vezető, persze van példa mutató kormány! Az osztrák kormány 1 havi fizetéséről mondott le a rászorulók segítségére, az Orbán kormány mikor hoz ilyen döntést?! Állítólag az osztrákok az etalon.
kissé felnőttem
@evacica: és ezek akarják Ausztriát 30 év alatt utolérni (Matolcsi meséje ) 1956-tól ezt trombitálják ez már az 5-6 -ik kormány aztán csak a zsebeiket töltik meg a sebeiket nyalogatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.