Elhunyt 78 éves korában Cs. Szabó István színész, író, költő, rendező, a Budai Bábszínház művészeti vezetője – tudatta a család pénteken.

Elhunyt Cs. Szabó István

A tájékoztatás szerint a művész szerdánt halt meg koronavírus-fertőzés következtében.

A család közlése szerint Cs. Szabó István az 1960-as évektől bábszínészként vált ismertté. Főbb művei előadások, mesekönyvek, rádióműsorok, tévéműsorok, filmek. Meséin és bábelőadásain generációk nőttek fel.

Társszerzője és főszereplője volt a Varázsműhely című televíziós sorozatnak. Az Állami Bábszínház, később a Budapesti Gyermekszínház, majd az Arany János Színház színészeként dolgozott és feleségével 50 éve az országjáró, két személyes Budai Bábszínház művésze volt.

Ismertebb mesekönyvei, melyekből rádiójáték és árnyjáték is készült: Loq-sziget tündére, Soma. Ismertebb bábelőadásai: Kalap kaland, Bubu kalandjai, Sün Soma, A telhetetlen nyúl; melyekből televíziós esti mesék is készültek. Mindezek mellett további számos bábfilm és bábdarab készítésében vett részt – közölte a család.

Mint írták, Cs. Szabó István az utóbbi években előadóművészként is fellépett Árpád-házi Szent Erzsébet- és Wass Albert-estjeivel.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.