Befejeződött a sport- és szabadidőközpont kivitelezése Székesfehérváron, a Palotavárosi tavaknál. A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program forrásából megvalósult, 1,25 milliárd forint értékű fejlesztés projektzáró bejárását pénteken tartották.

1,25 milliárd forintból épül sport- és szabadidőközpont Székesfehérváron
Fotó: Facebook/Cser-Palkovics András

Az önkormányzatnak az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény idézte Vargha Tamást, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselőjét, aki szerint a járványhelyzetben különösen felértékelődik a fejlesztés, hiszen a megengedett egyéni sportolást a szabadidőközpontban kiválóan lehet űzni.

Idézték Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármestert is, aki hangsúlyozta:

korszakos fejlesztés valósult meg a Palotavárosi tavak környékén, mivel a lakótelep építésekor, a 80-as években ez sajnos nem fért bele az akkori projektbe, így most nagy adósságot sikerült törleszteniük.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a 2019 októberében elkezdett beruházással a déli tónál rendezvényteret, főzőteret, színpadot, egy kisebb játszóteret, kosárlabda- és focipályát építettek ki, készült egy a mountain bike-, BMX-közösséget kiszolgáló dirt-bringapark, valamint a tó körül egy vegyes használatú, kerékpározásra, futásra, sétálásra egyaránt alkalmas murvás sétány, amely az északi tónál folytatódik, egészen az iskoláig. Az északi tó mellett az István Király Általános Iskolát is kiszolgáló fitnesz- és kondipark, KRESZ-tanpálya és játszótér létesült, valamint a két tavat elválasztó Varga-csatornán két gyalogoshíd épült.

Emellett kivilágították a sportpályákat és kamerarendszert helyeztek el. A szabadidőpark területén két vizesblokk épült, a meglévő parkolókat bővítették és új parkoló is épült.

Építettek továbbá játszóvárat, két pétanque-pályát és csaknem 300 négyzetméternyi műfüves burkolatot helyeztek el.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Inkább a Kórházat kéne fejleszteni!
Lepényleső
Talán meg sem kell vagy lehet kérdezni,hogy ebből hány emberélet lett volna megmenthető?
S az összes ilyenekre fordított pénzekhez képest ez a tétel csak egy igen elenyésző?
tudode
Csepp a tengerben ahhoz képest, hogy a pályatévesztet két bal lábú focista mennyi közlóvét költött betonszarkofágra, akkor amikor az ócsai lakótelep 80 háza, túlárazottan 2,7 milliárd forintjába került az adófizetőknek:
.
www.google.com/search?sxsrf=ALeKk01hxsREL7judxxRlTi20dCvWo8Hlw%3A1606504305619&ei=cU_BX9WmJduVjgb-p5aYAw&q=Stadionra+k%C3%B6lt%C3%B6tt+k%C3%B6zp%C3%A9nz+2020-ig&oq=Stadionra+k%C3%B6lt%C3%B6tt+k%C3%B6zp%C3%A9nz+2020-ig&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoECAAQRzoHCCMQrgIQJzoFCCEQoAE6BAghEBVQprkGWKHjBmDt5wZoAHACeACAAb8BiAHhB5IBAzEuN5gBAKABAaoBB2d3cy13aXrIAQjAAQE&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiVo93ztqPtAhXbisMKHf6TBTMQ4dUDCA0&uact=5
------------------------------------------
.
A felcsúti disnylejről nem is szólva, ahol még csónaKÁZÓ tavat is littyentettek, akkor, amikor a fiatalok túlkorosan mama hotelban azon spekulálnak, hogy igénybe vegyék, vagy nem őfélesége CSOK-ját!
namihami
Hát már ezt a kis pénzt is sajnáljuk egy ősfideszes dinótól? Pusztán a kitartása okán megérdemli. Ennyi évig kitartani, hűségesnek lenni---az bizony embert próbáló feladat. A Gazda állandó irányváltásához igazodni kell és az bizony nem olcsó. És még focicsapata is van. A Főnök szivéhez közelálló.
RonaGyuri
ez még csak hagyján, de a lopást ennél pofátlanabbul csinálják:
Ja cenzor ezt törölte:
nepszava.hu/3100906_fideszes-alapitvany-is-kapott-a-gazdasagvedelmi-penzekbol
ómió
Pedig efftársilag arra a libalegelő az "objektum"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.