A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a lélegeztetett betegek ellátása garantáltan biztonságos, hatszor annyi lélegeztetőgép van az intézményben, mint amennyire jelenleg szükség van – tájékoztatta a zalaegerszegi egészségügyi intézmény a megyei napilap online kiadását pénteken.

Elromlott lélegeztetőgépek: a zalai kórház szerint hangulatkeltés megy, és hatszor annyi gép van, mint szükséges
Fotó: zmkorhaz.hu

Több sajtóorgánum arról írt, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban több, egy kínai cég által gyártott lélegeztetőgép is meghibásodott. Az intézmény a lappal az közölte, hogy

"a sajtóban megjelenő félrevezető és hangulatkeltő írásokkal szemben a valóság az, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a lélegeztetett betegek ellátása garantáltan biztonságos".

Olyan lélegeztetőgépről van szó, amely maga küld üzenetet, ha a működésében a legkisebb zavar támad, így a személyzet a pácienseket azonnal másik gépre helyezte, "egészségkárosodás, haláleset emiatt nem következett be".

A kórház jelezte azt is: az intézményben

olyan sok a lélegeztetőgép, hogy valamennyi meghibásodott gép kivonása után is csaknem hatszor annyi berendezésük maradt, mint ahány beteget jelenleg lélegeztetni kell.

Az intézmény felvette a kapcsolatot a szállító céggel, a hiba okának feltárása és korrigálása megkezdődött.

A lapnak ezt megelőzően Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: információja szerint Zalaegerszegen 99 lélegeztetőgép van a kórházban, ezek közül 33-nak a beállítása, beüzemelése még tart. Jelenleg 66 megfelelően működő készülék áll a gyógyítók rendelkezésére, ebből most 12 gépen van lélegeztetett beteg, az ellátásban tehát nincs probléma.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi lett volna, ha az első hír megjelenésekor elmondja "illetékes elvtárs" azt, amit kórház most leírt? Meg tanulhatnák már, hogy a titkolózás mindig gyanút kelt! Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél effektus. Minél később szólalnak meg, annál kevésbé hiteles a magyarázat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mi lett volna, ha az első hír megjelenésekor elmondja "illetékes elvtárs" azt, amit kórház most leírt? Meg tanulhatnák már, hogy a titkolózás mindig gyanút kelt! Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél effektus. Minél később szólalnak meg, annál kevésbé hiteles a magyarázat.
ila51
@Nessy: ki kell találni mit hazudjanak
Nyírfa
@ila51: Amit az EMMI megszövegez, lead, és ellenőrzi a végrehajtását.
Nessy
@ila51: Amit az intézmény majdan válaszolhat. Miután teljes szilencium van az intézményeknél. Sem közösségi oldalon, sem hivatalosan nem mondhatnak semmit, csak amit az operett törzs, és a felettes hatóság jóváhagy.
kereső
Vettetek már kinai cipőt? Mennyi a kihordási ideje?És miközben hordod tönkre teszed a lábad. Na de hát óccó volt.
De egy lélegeztető gép nem cipő. Annak használatán ember életek múlnak, nem egy gombás láb.
ómió
És tömeges meghibásodást még efftársilag se sikerült hazudni? Mi ez a "nyomor", efftársak?
jesz
..-nem történt semmi, nincs semmilyen látnivaló...hajnalban megérkeztek a kínai nővérek, akik tökéletesen tudják kezelni az onnan importált lélegeztetőket. Hoztak szerszámot is.
-lehet hazamenni, ne bámészkodjanak.
jesz
az előítéletesek figyelmébe: a kínai termékek ha kell, és úgy kéri a megrendelő, rávernek minden igényes európai, amerikai áru minőségére..

Csakhát...ennek ára van..aki egy dolláros sportcipőt vesz, az marhajól járt, mert óccón vette..aztán köpköd úton-útfélen, hogy jajdeszar a a kínai cipő...ha háromszáz dollárosra is futná, akkor az élete végéig kitartana..
nem véletlen, hogy a NASA, a Sony, a Dell, és még sok világmárka kínában gyártat..és még nem csalódtak..csak a minőségnek ára van...óccón jót? na ez a mesék katagóriája..
Kínával vigyázni kell...nagyon tudnak.
simmering73
"Egy vidéki kórház neve elhallgatását kérő munkatársa, aki a kórház Covid-osztályán dolgozik, az alábbi leírást adta a Szijjártóék által vásárolt lélegeztetőgépekről:..."
"...A kínai gépeket egyáltalán nem használjuk. Az összes beteg Mindray típusú gépeken van, ami jó, megbízható. Az utolsó esetről októberből tudok, amikor hiba történt és azonnal cseréltük a gépet, a betegnek semmi baja nem lett belőle szerencsére. Az óta elő sem vesszük a Crius V6-os gépeket. Most kb 14 darab áll parlagon nálunk a covid intenzíven.”
nepszava.us/hasznalhatatlanok-a-csillagaszati-aron-vett-kinai-lelegeztogepek/
Yoda69
Mi mást is mondhatna az orban által a kórház élére állított illetékes elvtárs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.