Ahogy sejteni lehetett, a félév érvénytelenítéséhez kormány járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozott rendeletét használta fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartója.----és ezt hazudják:--A továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn.----A hallgatók már a mostani közlemény előtt, sejtve, hogy mi fog történni, már csütörtökön reagáltak. Azt írták: „intézményükben nem áll fenn sem közegészségügyi-, sem közbiztonsági ok, sem természeti csapás, mely ellehetetlenítené a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítését. A tanév rendjét és a hallgatói jogok érvényesülését közvetlenül éppen a tanulmányi félév felfüggesztése, közvetve pedig az alapítványi átállás módja fenyegeti – ezen veszélyeket elháríthatónak találjuk, amennyiben az Innovációs- és Technológiai Minisztérium, az alapítói jogok törvényes gyakorlója, az ellenérdekű fenntartóval szemben fellép.”

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Várható volt, hogy ez a Komszomolban szocializálódott akarnok bosszút ál ahogy parancsolják neki. A végén még a Brezsnyevet is feltámasztja, pedig nem kell, van nekünk is egy arra hajazó...
dr. prédikátor
TOVARIS ANTON BURAJEV alias vinyánski !!! takarodj a szemét kurva anyádba!!! te hazátlan n geci!!!
sokanvagyunk
Elsőként is az SZFE új vezetőségének, Vidnyánszky Attilának valamint a kuratóriumi tagoknak a fizetését kellene visszafizettetni a fél év "érvénytelenség" okán.
legott
Az érintettek kizárásával mindenkinek a feje felett döntenek.
Soha nem az emberek, az ország érdekeit nézik, hanem csak és kizárólag a sajátjukét, de azon belül is Orbánét.
Orbán nem kormányoz az az emberek az ország jólétéért, hanem hatalomtechnikai trükkökkel felhasználja az egész ország pénzét, erőforrásait a sajt jólétéért.
A három alappillér az emberek elhallgattatására, saját oldalra állításra:
- pénz
- megfélemlítés
- erővel eltaposás

Magyarország nem jogállam.
Orbán velejéig romlott beteg rendszere/világa egy szóval: UNDORÍTÓ !!!
Három szóval: UNDORÍTÓ !!! EMBERTELEN !!! ISTENTELEN !!!

O1G
Nyírfa
@sokanvagyunk: Orbán bumerángot hajíttatott az egyetemisták felé, de ez visszafelé üt igazán.
Nyírfa
@sgl: 08.56

És ezt miért nem harsogják az ellenzéki médiák, a képviselők, miért nincsen tiltakozás, vizsgálatkövetelés?
Nyírfa
@sgl: Apropó: és ezt Te honnan tudod, és főleg: mennyire hiteles az információ?
Nyírfa
@sgl: 9.36

Pedig jó lenne pontosítani, mert még bennem is felmerült, hogy csak kitaláltál egy kis "történetet".
Nyírfa
@sgl: Komoly állításokat közöltél, eddig ismeretleneket, ne csodálkozz, ha forrást kérek.
legott
És itt a másik magyarul is tudó migráncs hulladék, aki részt vesz Magyarország lerombolásában, a magyar nép lezüllesztésében, lejáratásában így keltve rossz hírünket a világban:

Már a cím sem semmi: Janisch Attila: Milyen kormányrendelet az, amit az éj leple alatt kellett meghozni?

"A SZFE-n semmi nem veszélyezteti az oktatás folyamatosságát, csak Vidnyánszky Attila kuratóriuma.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Vidnyánszky Attila vezette kuratóriuma arra használta fel a jelenlegi vészhelyzetet, hogy a csütörtökről péntekre virradóan kiadott kormányrendeletre hivatkozva – amelynek értelmében a felsőoktatási intézmény fenntartója (az SZFE esetében a kuratórium) dönthet az adott szemeszter érvényességéről – immár hivatalosan is érvénytelennek nyilvánította az egyetem 2020. szeptember 14-én kezdett, az oktatás rendjét tekintve zavartalanul folyó félévét.

Nincs ezen mit csodálkozni, Vidnyánszky kuratórium a hivatalba lépésének (nevezzük inkább az egyetem feletti hatalom birtokbavételének) első pillanatától kezdve diktatórikus intézkedéseket igyekezett foganatosítani, hogy megtörhesse az egyetem autonómiájának felszámolása elleni tiltakozásként kezdődött hallgatói egyetemfoglalást és tanári sztrájkot. ..."
ómió
Jogos! "Sztrájk" meg "tiltakozás" alapján sehol nem osztanak diplomát! De még féléveket sem!
luiz
Mi pedig érvénytelenítjük vidnyánszky magyar állampolgárságát. Mehet vissza ukránba. Jó lesz majd golyófogónak Donyeck környékén
kissé felnőttem
bohóc a fiatalok az orrodra koppintottak megint ? jóval kezdesz látod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.