Igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés kiszámítását és annak elosztását is - írta közösségi oldalán Korózs Lajos. Ezért vegyes indexálás szerint kiszámított nyugdíjemelést és ennek - átmeneti időre - azonos összegben történő elosztását kéri az MSZP. Ma Magyarországon csaknem 600 ezer olyan nyugdíjas él, akinek a havi nyugdíja nem éri el a százezer forintot. Ők ma háromszor annyian vannak, mint tíz éve, a nyugdíjasok csaknem kétharmada pedig még a 142 ezer forintos átlagnyugdíjat sem kapja meg. A nyugdíjemelés igazságos elosztásával a szocialisták azt akarják, hogy egy átmeneti ideig minden nyugdíjas a svájci indexálás alapján kiszámolt nyugdíjemelésre szánt pénzből azonos összegben részesüljön, amelynek kifizetését már a februárban esedékes "53. heti nyugdíjnál" el kellene kezdeni - tette hozzá a politikus az MTI szerint.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd valamelyik szócséplő elmagyarázza, hogy eddig is az inflációt magasan meghaladó nyugdíemelést kaptunk. Meg kiegészítést, meg nyugdíj prémiumot meg kiskertajtót zöldre festve! Különben is egy ilyen ötlet pénzbe kerül, és most másra kell a pénz. Stadion, sport központ, egyházak, határontúliak, haverok!
Nyírfa
Csak akkor? Őszintén szólva azt sem értem, hogy most hány százalékos kompenzálást kaptunk, ugyanis ezrekkel kevesebb jött, mint amennyire számítottam.
Ez is, hogy utólag! És mi van a késedelmi kamattal? Zsebre vágják a milliókat, nekünk meg dobnak egy kis aprót: nesze b+!
Mekkora szerencséjük van ezzel a járvánnyal! Megúsznak óriási tüntetéseket, vészhelyzetet kiáltottak ki, különleges jogrendet vezettek be, és ennek ürügyén elfoglalják az országot.
Igényt tartanék egy nagyon komoly ellenzéki magatartásra a képviselőink részéről. De hang is csak egy-egy hallik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.