A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek – írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.

Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomástFotó: Facebook/Kásler Miklós

A tárcavezető úgy fogalmazott: ebben az évben már másodjára kényszerülünk visszahúzódni szűkebb pátriánkba az egészségünk védelmében. Tesszük ezt annak reményében, hogy kellően lelassíthatjuk a koronavírus terjedését a megfelelő vakcina elérhetővé válásáig.

A hangsúly pedig a garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyagon van

- mutatott rá.

Mint írta, több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját.

Kásler Miklós azt írta, hosszú hónapok óta dolgozik együtt az érintett területek legkiválóbb képviselőivel, akikkel a rendelkezésre álló szakirodalom és tapasztalatok legszélesebb skáláját elemezve készítenek elő valamennyi döntést.

Kiemelte, a jelenlegi rendkívüli helyzetben pedig a kormányzati feladatmegosztás azzal segíti a munkát, hogy a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az Operatív Törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként, a belügyminiszterhez delegálja.

Ez a struktúra és munkamegosztás pedig a járvány első hullámában már látható és érezhető eredményességgel bizonyított – jelezte a miniszter.

"Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk"

- zárta bejegyzését Kásler Miklós.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A történelmi nyomás és átok ti vagytok az országon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Igen ám!
.
Akkor is bírni fogja, ha az orvosok 40%-a itt hagyja a bazárt a rendkívüli izéjük miatt!!!
.
----A magyar orvosok 40 százaléka kész otthagyni a közellátást ha nem javítanak az új egészségügyi törvényen
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20201028/a-magyar-orvosok-40-szazaleka-kesz-otthagyni-a-kozellatast-ha-nem-javitanak-az-uj-egeszsegugyi-torvenyen-454746
---------------------------------------
.
Mi a búbánatnak kellett militarizálni az egészségügyet, mert az egészségügy nem jótékonysági intézmény!
Nyírfa
Hogy tudnak apellálni a szakmai tapasztalatokra és az elhivatottságra, amikor ég a ház, de, amikor gondoskodni kell a kórházak , az alapellátás fenntartásáról, az elismerést anyagiakban kéne kifejezni, akkor csak az ígérgetés folyik, majd orvos-és betegellenes intézkedések garmadáját zúdítják az egészségügyre.
És ezek merték kritizálni Gyurcsányt?
csipetke
Kásler látott mostanában kórházat belülről?Erősen kétlem.Mellesleg ha már pintér intézkedik az eü-ben,miért engedik nyilatkozni ezt a süket vénembert?Nincs ennek családja,akik figyelmeztetnék,hogy ne csináljon magából nagyobb hülyét,mint amekkora? Az meg,hogy mekkora a baj az eü-ben,azt a gyerekemtől,és a menyemtől tudom,akik kórházban dolgoznak.
Ami még felháborító,hogy a megfertőződött eü-s dolgozónak kell letöltenie a MOK oldaláról egy formanyomtatványt,amit el kell vinnie a háziorvoshoz,aztán mittoménmég hova,kell rá a mitoménmég kinek az aláírása,hogy ne 60% táppénzt kapjanak,hanem 100%-ot. A szerencsés gyógyulásuk után már dolgoznak,és ha nem ügyelnek,akkor "csak"12 órát nyomnak le naponta,mert olyan kevesen vannak a szakdolgozók,a beteg meg egyre több. És még utána mászkáljanak igazolásért,aláírásokért,hogy karácsony előtt teljes fizetést kapjanak,ami amúgy se sok. Mit képzel kásler,meddig bírják ezt a dolgozók?Ha lenne vér a pucájában,eltakarodna a francba.A sokmilliós fizetését meg azok közt kéne szétosztani,akik megérdemlik
Málna
@tudode: Már javítottak a törvényen. Kicsit le vagy maradva.
tudode
@Málna: .
Azért annyira nem vagyok lemaradva, amelyet már megismételten egy korábbi cikknél
.
Olyan manyup szaga van ennek a vízfejnek a létrehozásával
.
----A magyar orvosok 40 százaléka kész otthagyni a közellátást ha nem javítanak az új egészségügyi törvényen
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20201028/a-magyar-orvosok-40-szazaleka-kesz-otthagyni-a-kozellatast-ha-nem-javitanak-az-uj-egeszsegugyi-torvenyen-454746
--------------------------------------
.
.
---- Enged a kormány az orvosoknak átmenetileg
www.portfolio.hu/gazdasag/20201117/enged-a-kormany-az-orvosoknak-atmenetileg-457814
--------------------------
-
Majd a belügyér megoldja, hasonlóan a rendvédelmisek tüntetéséhez
..
-----Pintér Sándor a rendvédelmis tüntetésen - 2011. máj. 6.
www.youtube.com/watch?v=NsndlWker_4
-------------------------------
.
Valami van, de nem az igázi (Rajkin)
---------------------------------------------
.
Remélem nem jól látom, de valami csavar van abban, hogy a veszélyhelyzetig megkegyelmeznek az egészségüyiseknek.
----------------------------------------
.
10 nappal ezelőtt jöttem ki a kórházból, egyéb eü. problémám miatt, és több nővér elmondta, hogy januárban alá kell írniuk az átvezénylésüket, arról nem is szólva, hogy negatív volt a Covid tesztem bementelkor, de most reménykedem, hogy nem kaptam el a vírust, mert a mellettem lévő szobában meghalt egy asszony, akit a nővérek szájmaszkban vetkzőztettek le, és Covid tesztet távozásomkor nem csináltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.