Magyarország és Oroszország tovább erősíti az együttműködést az egészségügy fejlesztésében, és a magyar szakemberek akár már a jövő héten lehetőséget kapnak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcina vizsgálatára a WHO hitelesítésével rendelkező orosz laboratóriumokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.
Emmi: Magyarország és Oroszország tovább erősíti az együttműködést az egészségügy fejlesztésében
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A tárca közleményében tudatta, Kásler Miklós hivatalában fogadta Mihail Muraskót, Oroszország egészségügyi miniszterét. A megbeszélés során szóba került az orosz koronavírus elleni vakcina tesztelése, valamint a Közép- és Kelet-európai Onkológia Akadémia fontossága is.

A találkozó alkalmából Kásler Miklós megköszönte az orosz politikusnak, hogy elsőként Magyarországra szállítottak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcinából, amelynek vizsgálata már zajlik.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy csak garantáltan hatásos és biztonságos ellenszert fognak forgalomba hozni Magyarországon – írták.

Az Emmi tájékoztatása szerint Mihail Murasko felajánlotta, hogy a rendelkezésre álló vakcina vizsgálatára magyar szakemberek is lehetőséget kapnak a WHO hitelesítésével rendelkező orosz laboratóriumokban. Hozzátette, hogy erre már a jövő héten sor kerülhet.

A közlemény szerint Kásler Miklós beszélt a Közép- és Kelet- európai Onkológia Akadémia feladatáról és fontosságáról is. A tárcavezető elmondta, hogy az orosz egészségügyi szakemberek bevonásával rendkívül illusztris társaságot tudhat magáénak az akadémia.

A felek felvetették, hogy az információs technológia egészségügyi alkalmazásában, például a telemedicina megoldások területén is erősítenék együttműködésüket a jövőben.

Az orosz egészségügyi miniszter elmondta, hogy 2021 első negyedévében megnyitják a moszkvai Blohin Onkológiai Intézet új, kizárólag gyermekonkológia számára létrehozott épületét. Az átadásra Kásler Miklóst személyesen is meginvitálta az Emmi tájékoztatása szerint.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Éljen a magyar-orosz megbonthatatlan barátság!
Honnan ismerős ez a jelszó?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez meg is látszik a két ország egészségügyén. A kipcsak vér meg a Szputnyik V ami még szorosabbra fűzi a megbonthatatlan orosz-magyar barátságot.
Jozefina
kásler már csak egy díszpinty a kormányban!!! Szakmailag lenullázva!!!
sgl
@Jozefina: emberileg is.
Ha valakiről többször kiderül, HAZUDIK, AMIVEL ÁRT, PLÁNE HA ORVOS, akkor az egy vödör szarral ér fel..
Többször hazudott, lelepleződött, esküt szegett, annyi becsület sem volt benne lemondjon.
Ezért meg egy vödör fossal ér fel.
lelke és teste is koszos, büdös ezért meg egy vödör takony az ára.
kereső
De miért az orosz? Kinek az érdeke ez akkor, amikor az unióban készül az egységes európai egészségügyi standard az alapellátásokra??? Ehhez sem csatlakozunk?? Igaz is, az ezzel kapcsolatos előterjesztést- DK a parlament alelnöke- a fideSS képviselői szemrebbenés nélkül leszavazták.
ómió
Pedig efftársilag nagyon "ellenjavallt"! És a következő Böszme-kormányig az is marad! Utána meg vivát!
silber13
Na, megzólalt ez sajátanyját lízingelő baromarcú is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.