Elhagyta két kocsiját egy vonat a lajosmizsei vonalon – írta meg először egy vasúti közlekedéssel foglalkozó blog.

Az eset még szerdán történt, az RTL Híradónak nyilatkozott egy utas, aki azt mondta, egy órát vesztegeltek a nyílt pályán, és közben senki nem mondott nekik semmit. Féltek, hogy egy másik vonat beléjük ütközhet. Az utas szerint a kocsikban mintegy negyvenen voltak, közel egy órát vesztegeltek a két állomás között, végül a vésznyitóval nyitották ki az ajtókat. 

A MÁV az esetről azt közölte, hogy a motorvonat nem szakadt szét, hanem műszaki hiba miatt akasztották le a hátsó egységeit. Hozzátették, hogy a fedélzeten tartózkodó tíz utas nem volt veszélyben.

(RTL Klub)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@verőce21: A máv-os múlt a trollkodás előtt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ha menet közben válik le egy hátsó kocsi a többiről, akkor a levegő azonnal elszökik, és a szenzációs Westing féknek köszönhetően azonnal fékez...a motorkocsi vezetője is azonnal észleli a súlyos hibát, szintén lefékez..aztán imádkozhatnak, hogy ne döngessen beléjük egy másik vonat...
verőce21
@jesz: Azok voltak még a szép idők, amikor mindig csak az közlekedhetett a kötöttpályán, akinél a "stafétabot" volt...!
Ma ezt egy csomó, bizonytalan, drága..., térközjelzővel kell helyettesíteni...
szaboria1
Nem semmi volt a szóvivő nyilatkozata. Ő 10 utasról beszélt az utas meg 40-ről.
karma1
@jesz: Neked biztos igazad van, nem ismerem a vasuti kocsik fekrendszeret, de vasuti kocsit LEKAPCSOLNI is csak a vadnyugati filmekben lehetett, mivel ahogy a kocsik ossze vannak kapcsolva, a kapcsolt resz allando nyirasban, feszitesben van, amit haladaskor az Isten se szedne szet. Persze, ha letortek ezek a csatlakozok, akkor az mas. Viszont nem hiszem, hogyha az altalad emlitett rendszer valoban mukodik, akkor hogy nem vette eszre a mozdonyvezeto a bajt. (Elmeletileg fel is kellett akkor gyorsulnia hirtelen, mert kisebb lett a szerelveny sulya. Ez sem mozgatta meg a vezeto fantaziajat?)
SystemError
@verőce21: A máv-os múlt a trollkodás előtt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.