Sorra küldik el a fenébe Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét az Origón megjelent véleménycikke miatt.

Európát Soros gázkamrájának nevezte Demeter Szilárd, eddig Vámos Miklóstól kapta a legkeményebb reakciót
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Demeter a kormánybarát portálon így fogalmazott: 

„Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Vámos Miklós író Facebook-oldalán reagált Demeter kirohanására, ezt üzente neki:

Kérem szépen, én megpróbáltam némi megértéssel szemlélni D SZ ámokfutását. Nem szóltam, amikor úgy döntött, álmából felébresztve is jobb novellát ír, mint az őt kritizáló szerzők (én még nem tartoztam közébük), cigaretta és kávé nélkül. Rendben, a kóros önbizalom nem bűncselekmény. 

Majd Demeter mondatait idézve keményebb hangnemre vált:

Bárkinek megmutatom a BTK-ban a vonatkozó paragrafusokat. Most pedig üzenem neki, hogy ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be

- írja Vámos Miklós. 

Demeter Szilárd cikkét a Mazsihisz is vállalhatatlannak tartja, közleményüket a Magyar Hang idézi:

„Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.”

A Mazsihisz szerint „Európát Soros György gázkamrájának” nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerint Demeter Szilárdnak az Origo.hu honlapon megjelent írása vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára

– írták.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ez az ember úgy is néz ki, ahogyan és amit ír: ránézésre életfogytiglan.
Demeter és a Petőfi Múzeum, Demeter és a magyar könyvkiadás, Demeter és a kárpát-medencei kultúra:ez mind erre az emberre van bízva. Demeter a kormány megtestesült névjegye, logója, hitvallása.
Az Orbán Viktor vezette kabinet megérkezett oda, ahová álmodta, tervezte, kormányozta magát: Horthy, Mussolini, Hitler világába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: Erről van szó! Nem a Parlamentben kell odamondogatni, majd hazamenni, mint aki jól végezte dolgát!
Én kedvelem Fletót, de most szólal meg, és követeli Demeter lemondatását, amikor már Gordon közzé tette az Orbánnak szóló nyílt levelet? Tegnap hol a túróban volt? De, olvasva a nyilatkozatát, csak olajat öntött a tűzre, máshogy kellett volna kommunikálnia, ha már végre előkerült.
Eladott Ország
Demeter: Az írókkal az a baj, hogy könnyen írnak…Nem csoda hogy mérges rájuk. Mert ő ha vért pisil sem képes megtanulni írni. Kínjában óbégatni viszont bárki tud. Jutott eszembe egy régi vicc. Mi a különbség köztük és Latabár között? Hát Latyi' okos volt és hülyéskedett ezek meg hülyék és okoskodnak.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83649735_1649738121856473_946514271133927788_o.png?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ik9BEyYavBgAX_5g6B6&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=444750f58135fe0433ff009ac6d2fea6&oe=5FEA3CE8
surdilloFUJT
@Nyírfa: Ennyire idióta vagy???Mit szívtál???
surdilloFUJT
@Nyírfa: ...de előtte likvidálni kellene az aljas ,mocsok házmestert!!!,na meg a többitrógert!
Nyírfa
@surdilloFUJT: Éppen most mondta Kepes András, hogy vannak, akiknek ki kell jelentkezniük a klubból. Ezt a Demeter-féle "gondolkodókra" értette, talán a klubot nem kell magyarázni.
Ahogy elnézlek, Te eleve nem vagy klubtag, megspóroltál egy kijelentkezést. Látod, mindenben van valami jó.
relatív
Ki ez a fa...kir ? ki tette egy múzeum (--- irodalmi, ezek egyáltalán tudják, hogy mi az ? ) ! Ki engedte ezt a förmedvényt a médium lapjaira... sok sok kérdés merül fel, de az egyértelmű, hogy ennek a most annyi vitát ( miért, hiszen ismert a NER ! ) kiváltó írásnak a mai vezetés egésze adja a keretét/ideológiáját már hosszú ideje.

Nem ezeken a förmedvényeken ( amik sorban jönnek, a fontos/érdemi kérdésekről való elterelés érdekében ) kellene lovagolnunk, hanem a nemzet tönkretételét - mind gazdasági, mind szellemi téren - jelentő alapvető kérdéseket kell a bárgyún viselkedőknek világossá tenni, a változtatás igényének szítása érdekében. Ellenkező esetben - az állandóan bedobott gumicsontok rágása során - a magyar nép zöme továbbra IS egy áhítat mentén fog ikszelni a szavazó cédulákon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.