Demeter Szilárd szombati, Origón megjelent írása egyre nagyobb botrányt kavar. Korábban a Mazsihisz és az izraeli nagykövetség is elítélte a nyilatkozatot, amelyben Demeter Európát Soros György gázkamrájának nevezte. Vámos György író pedig az elsők között szólította fel a közéletből való távozásra a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját. A botrány nemzetközi szintre ért: szót emelt a miniszteri biztos „borzalmas” kirohanása ellen az American Jewish Committee is. 

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Európát Soros gázkamrájának nevezte Demeter Szilárd. Az Origón megjelent véleménycikkében Demeter úgy fogalmazott:

Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai

Az írás széles körben váltott ki komoly felháborodást, vasárnapra már nemzetközi szinten is – írja a HVG.

Mélységesen elítélünk minden visszaélést a holokauszt emlékével

– írta Izrael magyarországi nagykövetsége Twitter-oldalán.

Nincs helye a történelem legnagyobb bűntettét összekötni kortárs vitákkal

– tették hozzá.

Borzalmasnak nevezte Demeter szavait az American Jewish Committee (AJC) közép-európai szervezete, szintén a Twitteren. Mint fogalmaztak, szót kell emelni az ilyen történelmi tudatlansággal és a holokauszt lekicsinylésével szemben.

Antiszemita módon támadta írásában Sorost és az EU-t Demeter

– olvasható a Nemzetközi Auschwitz Bizottság (Internationalen Auschwitz Komitees) közleményében is. Elnökük, Berlin Christoph Heubner szerint

Demeter kirohanása egy új mélységet jelent a magyarországi antiszemita, Európa-ellenes kampányban, ami nem csak a magyar holokauszt-túlélők számára visszataszító.

Korábban a Mazsihisz és az izraeli nagykövetség is elítélte a nyilatkozatot.

Bajnai Gordon pedig Orbán Viktornak azt üzente:

Amennyiben Demeter Szilárd még hétfőn is az Ön kormányának tisztviselője, akkor ezt a nyilatkozatot nyilván mi magyarok, és az egész világ a magyar kormány álláspontjának tekinti majd.

Ha így lesz, én – sokakkal együtt – Ön helyett is szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében.

Ne legyen így.

Forrás: HVG

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@justhpeter: @sgl: @Clavigo: A puhos most ott van a fuggony mogott, es leskelodik, mint az 5 eves gyerek, amikor rosszat tesz, es azt figyeli, hogy ki fogja ot es miert megbuntetni, de o mar elore dacoskodik, hogy csakazertse!
Egy kurva szava nem lesz ehhez, - majd szepen beige;r - nem ad, CSAK beiger - Slomonak egy sokszamjegyu osszeget, a tobbit meg magaban elkuldi az anyjaba.,
Nem erdekli ezt semmi, sem moral, sem erkolcs, gerinc, kovetkezetesseg, empatia - SEMMI, csak a penz meg a hatalom - ha ezt a kettot elerheto kozelsegben lathatja, akkor lenyugszik, es mindenkit es mindent leszar
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Málna: akkor ne vedd be! :) így csak azok járnak,hogy nem bírják megemészteni,akik bevesznek minden maszlagot!
Csizmás Kond
@Málna: azok akik ilyesmiket állapítanak meg bárhol a világon szintén zsidók...
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.47

" Az illiberalizmus valójában antiszemitizmus, mert a nácik a liberalizmust, a liberális jogállamot a zsidókkal azonosítják, és a zsidók eszközének tekintik a “nemzeti egység” szétverésére. Ez nácizmus."

Ez egy jó okfejtés. Tetszik.
Csizmás Kond
@Shikari: ..semmilyen, egyi a vallás másik a nemzetiség kéne legyen de náluk csak dísz, mert ízráelhez kötődnek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Shikari: orbán bennetek örömét leli.. :) nincs még pár zakkant haverotok, talán toborozhatnátok viktornak! :)
evacica
Tök elegem van ezekből a határon túli ejtőernyős bandából! Orbán ezekkel veszi körül,magát, ezek a kezéből esznek! Orbánnak sikerült elérni azt is, hogy nem csak az országot, de a határon túli magyarságot is megosztja az anyaországgal! Orbán csak kárt okoz ennek az országnak, éppen ideje, hogy eltűnjön a süllyesztőben! Velejéig romlott ez a kormány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.