Dagad a botrány. Köves Slomó a Telex megkeresésére azzal a cikkel kapcsolatban reagált, amelyet Demeter Szilárd kormánybiztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója jegyzett szombaton az Origón. Demeter a cikkben a holokauszt-túlélő Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlította és azt írta, hogy Európa Soros gázkamrája.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az izraeli nagykövetség után az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), vezető rabbija, Köves Slomó is reagált Demeter Szilárd azon nyilatkozatára, amiben a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Soros Györgyöt Hitlerhez, az illegális migráció nyomását pedig a holokauszthoz hasonlította.

Demeter Szilárd „eszmefuttatása" ízléstelen és méltatlan. Lehet Soros György politikai aktivitásával és üzleti tevékenységével egyet nem érteni és vitatkozni, de személyét Hitlerhez és tevékenységét a gázkamrákhoz hasonlítani nehezen tekinthető többnek otromba provokációnál. A fennálló világrend érvényes konzervatív kritikáját adni nem csak lehetséges, de szükséges is. Konzervatívnak lenni azonban egyebek mellett annyit is tesz, hogy pontosan tisztában vagyunk azokkal a nyelvi keretekkel, melyeknek határait nem lépjük át, nem mossuk el. Nem vulgarizáljuk azt, amit nem lehet vulgarizálni

– írta Köves Slomó a Telex megkeresésére.

Az ügyben megszólalt Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök is, aki Orbán Viktorhoz szólt Facebookon:

Amennyiben Demeter Szilárd még hétfőn is az Ön kormányának tisztviselője, akkor ezt a nyilatkozatot nyilván mi magyarok, és az egész világ a magyar kormány álláspontjának tekinti majd.

Ha így lesz, én – sokakkal együtt – Ön helyett is szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében.

Ne legyen így

– írta.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Demeter szavait a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is elítélte, elnökük, Christoph Heubner szerint Demeter kirohanása egy új mélységet jelent a magyarországi antiszemita, Európa-ellenes kampányban, ami nem csak a magyar holokauszt-túlélők számára visszataszító.

Demeter Szilárd szombat este a Facebookon reagált a Mazsihisz véleményére, amit aztán vasárnap délelőtt az MTI OS is szemlézett. Demeter arról írt, hogy

a Holokauszt, és mindaz, ami a XX. században történt a zsidósággal, kisajátíthatatlan. Mindannyiunk közös öröksége. És mindannyiunk közös felelőssége, hogy soha többé ne forduljon elő még csak hasonló sem Európában

Ugyanakkor szerinte a hangsúly jelenleg a hasonlón van: „Európában, pontosabban az Európai Unióban ma a »nyílt társadalom« eszméjének égisze alatt az illegális migrációt támogatják. A migránsok többsége muszlim. Az EU hangadói, élükön Soros György spekulánssal gyakorlatilag új antiszemitizmust importálnak – attrocitások, zsidók életét veszélyeztető terrortámadások tömkelege bizonyítja ezt az elmúlt évekből.”

És Demeter szerint jelenleg nem csak a zsidók vannak veszélyben, ugyanis a jogállamiság gumifogalmával, a szolidaritás és tolerancia fogalmainak kiforgatásával minden olyan polgár veszélybe kerül, aki a zsidó-keresztény kultúrán alapuló több ezer éves európai életformát szeretné megőrizni.

Ezt az életformát most támadják. Azzal, hogy például a lengyeleket és a magyarokat ki akarják taszítani az „európaiak” köréből (anélkül, hogy tudnánk, pontosan mit is értenek az európaiság fogalma alatt), gyakorlatilag azt a gesztust ismétlik meg, mint amikor zsidókat előbb másodrendű polgároknak minősítették, majd kivetették a politikai közösség tagjai közül (erről Hannah Arendt ír igen okosakat). 75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet. Ez valóban elfogadhatatlan.

És én nem is fogadom el.

Azt szeretném, hogy Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa maradjon mind a zsidó-, mind a keresztény magyarok számára.

Válasz a Mazsihisznek A Holokauszt, és mindaz, ami a XX. században történt a zsidósággal, kisajátíthatatlan....

Közzétette: Demeter Szilárd – 2020. november 28., szombat

Forrás: Telex, 444

Címlapkép: Mohai Balázs / MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Ha a TELEX nem keresi meg, akkor is reagál?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ezen - mármint, hogy még ez az ócska Fityesz-f.. szopó is elítéli - méh a leghülyébb birkának is lenne min elgondolkodni. Sajnos kevés erre az esély! =))
Ahogy arra is, hogy Orbán megszólal ebben az ügyben! De nem várható, hogy a folyamatosan ugató pribékjei közül egy is megteszi! =))
karma1
@RonaGyuri: O sem fog egyetlen betut sem kinyogni az ugyben, ebben egesz biztos lehetsz. Gyava, mocsok...Azert a Slomo elegge szegyellhetne magat, mert ahogy lepaktalt a minihitlerrel, azzal elarulta az egesz zsidosagot, - es ha megnezzuk, akkor ezert a benyalasert nem kaptak eleg kompenzaciot a magyarorszagi zsidok. Hiaba tancolt tehat egyet Slomo orban elott, - mar mindenki megjegyezte, hogy mit tett, milyen szep egyetertesben nyilatkozgattak becsuletes, sokat szenvedett zsidok neveben.,
Most talan - de nem biztos - kapott egy szepsegflastromot Slomo szemelye, hogy "nahat, meri kritizalni orbant? " - hat igen, talan meg a nemzetkozi zsidosag nem allt szemben egyertelmuen ezzel a kis szarhazival, mert olyan jol megertettek egymast mindig a fellabbal mindig bortonben levo netanjahuval...:o(((((
luiz
"Azt szeretném, hogy Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa maradjon mind a zsidó-, mind a keresztény magyarok számára"
Így beszél egy fidesz szopó megélhetési zsidó, A másik 5 milliónak meg ne legyen biztonságos, aki nem tartozik egyik általad kiemelt valláshoz se? Mi fidesz megélhetési zsidó?
Csizmás Kond
Ami azt illeti Demeter nem egy példakép, viszont hogy egy ilyen kijelentésért a zsidóség ennyire rúgkapál, de egy szóval sem védi az úgynevezett magyarságát senkivel szemben elég valószínűen mutatja hogy csak érdekmagyarok.
simmering73
No fene. Még a fidesz díszzsidójának is megakadt a torkán ennek a tetű nácinak az irománya?
luiz
@simmering73: ugyan, a führer ezt a nyilatkozatot mondatta fel házi zsidójával
FLETÓ
Ha a TELEX nem keresi meg, akkor is reagál?!
balos
@Csizmás Kond: Csak nem a kondor keselyű fiának vagy a seggtartója?Bár seggnek elég vagy magad is!
SystemError
@Csizmás Kond: A lényeg, hogy le lett kussoltatva a kis náci patkány. Még a főnácinak is sok volt. Persze nem az elvei miatt, csak a ha pénz vagy népszerűség forog kockán, akkor szó nélkül hülyét csinál az odarakott csicskáiból. Olyan lehet ez, mint egy fidesz troll mindennapja. Akkor is fel kell olvasnia a szart, ha ezzel segg hülyét csinál magából..:)
Gyurka80
Bajnai :"szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében." Akkor kellett volna szégyellned magad amikor a gyurcsányi haveroddal csődbe vittétek az országot!
Gyurka80
@karma1: Kompenzációt kapni, miért is?
surdilloFUJT
@Gyurka80: a jó q..va nénikéd vitte csődbe az országot te napihülye fidessnyalonc!!!PONTOSAN BAJNAI MENTETTE MEG AZ IMF HITEL 1/3-ÁVAL AZ ORSZÁGOT A VILÁGBAN VÉGBEMENŐ RECESSZIÓTÓL TE BAROMÁLLAT!!!AMIKOR VALAKI ENNYIRE HÜLYE,MINT TE! MIÉRT NEM MENTÉL MÁR AGYTURKÁSZHOZ AMIKOR TÁJÉKOZATLAN SEGG VAGY???
RÁADÁSUL A HITEL 2/3-ÁT ORBÁN ELTOLCSIVAL KÖZÖSEN MEGLOVASÍTOTTA HÜLYEGYEREK!!!oLVASS UTÁNA BAROMARC,HA TUDSZ ÉRTŐN OLVASNI ÉS NEM CSAK SEGGET NYALNI TUDSZ!!!
Gyurka80
@surdilloFUJT: Országot menteni IMF-hitellel miért is kellett felvenni, mert elk@rtuk nem kicsit mondta a főnök. Ezért tisztán látszik, hogy te nyalsz segget a bajnaiét és gyurcsányiét!
karma1
@Gyurka80: Ha fingod lenne arrol, hogy amikor Gyurcsany es kesobb Bajnai atadtak a kasszat orbannak, akkor orban kijelentette, hogy az orszag penzugyi helyzete stabil,. jo kondicioban vette at - es jobb, ha tudod, az a "rablo" Gyurcsany meg az utolso pillanatban kotott egy nagyon elonyos szerzodest a Merecedes gyar magyarorszagi leanyvallalatanak nyitasarol, es hogy az IMF hitelnek a 75 %-a meg a bankban pihent a kormanyvaltaskor, csak ugyebar az IMF vilagossa tette orban szamara, hogy tovabbi atlathatosagot ker, vagyis tudni akarja, hogy mire kolti orban ezt a penzt.? Cserebe az 5 eves agyu miniNapoleon begurult, es merhetetlen durcijaban kizavarta az orszagbol az IMF-et, es a mai napig nem tisztazott korulmenyek kozott felvett egy sokkal rosszabb kondicioju hitelt valami ko'cos bagazstol, amibol kivaltotta az IMF hitelt.
Mielott elindulsz trollkodni egy jobbara ellenzeki oldalra, torold meg az orrod, es kosd fol a gatyadat, mert esetleg olyanokkal is talalkozol, akik emlekeznek pontosan a tortenesekre, es nem orban baromsagait nyomatjak.
A Gyurcsany fobiadat meg kezeltesd - kerd el a grazi cimet a puhostol, biztos szivesen odaadja, bar orajta mar Grazban sem tudnak segiteni
Gyurka80
@karma1: Na mégegy dk-s seggnyaló! Ha neked az kell a te dolgod :hazudtunk...nem csináltunk... ilyen böszmeséget ...és igenis csődbe vitte az országot!
legott
Köves Slomó is megszólalt: Boldog Hanukát!
csagyi
@karma1: Slomó már válaszolt rá és kritikusan!
csagyi
@Csizmás Kond: Azt inkább rólad feltételezem.
csagyi
@Gyurka80: 22:09 Azt én nem tudom kik a seggnyalók és kinek nyalják! Azt viszont tárgyilagosan és közérthetően leírtad magadról,hogy tájékozatlan,hozzá nem értő,sík hülye vagy! Ritkán szoktam berúgni az ajtót,de te most erre nagyon rászolgáltál.
Tájékozódjál a VALÓS eseményekről még az előtt,hogy történészkednél.(hogy nagyon ne égjél)
Gyurka80
@csagyi: Miért nem vitték csődbe?A tények makacs dolgok.Ha IMF nem ad azonnal pénzt a nyugdíjakat és a közszsolgálati fizetéseket nem tudták volna fizetni (a 13. havit már elvették azt nem ).
Pipás
@Gyurka80: Csődbe? Alternatív valóság? Lapos a föld? Hülye vagy csak nem forogsz.
Csizmás Kond
@karma1: ..." Ha fingod lenne arrol, hogy amikor Gyurcsany es kesobb Bajnai atadtak a kasszat orbannak,"
...nekem sincs olyanom de nagyon-nagyon kíváncsivá tettél a tiedre...ha ide tudnád másolni valamilyen formában nagyon hálás lennék érte...csak a kassza és a bennelévő pénz érdekelne mert a többi látszott nagyon.
ómió
Bizony, Köves úr is alig várja már az iszlám migráncskultusz "nyílt társadalmát"! Abban szokott "edződni" a zsidóság is!
FLETÓ
@Csizmás Kond: Az olyan, mint a kutya vacsorája!
csak úgy....
vakon bízni orbánba =öngyilkosság! orbán egy senki a politikai palettán és egyre mélyebbre téved a sokak szerint eszmék,szerintem rögeszméivel!
azért azzal ne nevetesse ki magát senki,aki azt képzeli,hogy orbánon múlik a magyarok és európa föntmaradása! orbán nem politikus,ö csak egy mennyeket lehazudozó szektás de anyagilag megéri neki-nekik!
Eladott Ország
Pedig Köves Slomó a fidesz udvari zsidójaként funkcionál. Egyáltalán nem kötelesség együttműködni a mindenkori hatalommal. Különösen egy olyan országban, zsidó vezetőként gyalázatos ezt tenni, ahol a kormány által meghirdetett, antiszemitizmus elleni zéró tolerancia ellenére európai csúcson dühöng az antiszemitizmus. Nem, az egyháznak a híveivel kötelessége együttműködni, és tiltakoznia lenne kötelező az ordas eszméket, idegengyűlöletet, intoleranciát, agresszivitást hirdető kormánnyal szemben. A rabbi úr ezt nyilván nem érheti, hiszen mit számítanak az erkölcsök, amikor dől a pénz. Nem igaz? Az Egységes Magyar Izraelita Hitközség 2017 nyarán megnyitott, 2,8 milliárdba kerülő kóser vágóhídja az állami Eximbank 1,75 milliárdos hitelének, valamint közel 400 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével valósult meg.
magyarnarancs.hu/villamnarancs/a-ner-lelkesen-tamogatta-de-milliardos-veszteseget-termelt-koves-slomoek-vagohidja-135243
Gyurka80
@Pipás: Mi van nem tudsz aludni? Igenis csődbe vitték gyurcsániék, csak az IMF mentette meg!
karma1
@Gyurka80: Siman hulye vagy, mert a homokba dugod a fejed, mint egy strucc, de nyugi, a strucc valagarol is lefujja am a vihar a tollat, szoval te is leszel meg foldonfuto a hires partod nem fog kiallni erted. Te is csak egy ocska agyutoltelek vagy, semmi mas!
Namely
@Eladott Ország: " Különösen egy olyan országban, zsidó vezetőként gyalázatos ezt tenni, ahol a kormány által meghirdetett, antiszemitizmus elleni zéró tolerancia ellenére európai csúcson dühöng az antiszemitizmus."
Ha nálunk van csúcson az antiszemitizmus, akkor miért nem nálunk támadnak meg zsidókat nap mint nap?

" tiltakoznia lenne kötelező az ordas eszméket, idegengyűlöletet, intoleranciát, agresszivitást"
mármint egy zsidónak? És Izrael? Ott nincs idegengyűlölet? :D Ott nincs intolerancia? Palesztinok, Szíria bombázása? Maradjuk annyiban, hogy ha van intoleráns, agresszív, idegengyűlölő nép, akkor az a zsidó.
FLETÓ
@Eladott Ország: Látod?! Te egy dicsőségtablón sem vagy fent! Sivár az életed... elismerés nuku...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.