December 31-ével lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa. Az erről szóló döntéséról a mai napon tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét. Lelki terhekre hivatkozik, de a kormányt továbbra is támogatja. Az 59 éves Szájer József a Fidesz alapító tagja, 1990 és 2004 között volt a magyar országgyűlés, majd négy cikluson keresztül az Európai Parlament tagja.

Szájer József közleményében azt írja, hogy benyújtotta lemondását európai parlamenti mandátumáról David Sassolinál, az Európai Parlament elnökénél. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos.

Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom

- emelte ki.

A Fidesz-KDNP politikusa azt írta, hogy

egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük.

1990 és 2004 között országgyűlési képviselőként dolgozott, volt a Fidesz frakcióvezetője és a parlament alelnöke is. 2004 óta volt tagja az Európai Parlamentnek.

Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni. A választóknak köszönöm, hogy szavazataikkal négyszer juttattak be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mindkét intézményben teljes erőmmel a hazámat szolgáltam, szép munka volt a magyarokat szolgálni. Választott képviselői tevékenységemnek ezzel vége. Köszönöm politikustársaim és kollégáim támogatását

Szájer József a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett

a távlatosabb, szellemi területen kívánja folytatni a munkát,

de ennek részleteiről később számol be.

Forrás: HVG, Infostart

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
elmegy tán papnak a szentéletű ? hogy fog hiányozni ? sehogy
Nyírfa
Ez a lehető legjobb jel a fidesz oldaláról. Megkezdődött.
Yoda69
Azért ennyivel nem fogja megúszni a tákolmány megalkotója. A fideSS 22es bukása után neki is a körmére nézünk.
luiz
Még időben hazamenekítenek egy fidesz pedofilt, lehet ott baj nem kicsi. Még, hogy lelki terhek XD Az
Sziszifusz
@Nyírfa: 12:12

Tuti, hogy valami nagy nagy sz...r van a palacsintában. Amikor már Szájer gyomra sem bírja amit a Fidesz művel, akkor az csak erősíti a gyanút, nagy bajban vannak.
szaboria1
Csak figyelni kell mennyien fognak még menekülni a Fideszből.
Nyírfa
@Sziszifusz: Azt a közmegvetést, amiben az EU-ban része lehet, egy idő után képtelenség elviselni.
Azt élheti át, amit a német tisztek a II. világháborúban, amikor már látták, hogy mindent elvesztettek, de még ki volt adva parancs a fegyveres harc folytatására.
Nyírfa
Mióta várok erre! Azt figyeljétek, hányan fognak középre szivárogni! Lázár már dörzsöli a tenyerét, látja magát a miniszterelnöki pulpituson. És nincs kizárva, hogy a fidesz első vonala előre menekül, és félidőben lecseréli Orbánt, a "leválthatatlant".
Sziszifusz
@Nyírfa: 12:37

" Et tu mi fili Brute." ( Te is Fiam ..János ? )
silber13
Egy gazemerrel kevesebb, remélem még sokan követik a példáját!
jesz
Handó Tünde volt a felesége, de elváltak...ha ezután is lelki teher gyötri, akkor tényleg bajban van. Amúgy nagyon nagy esze van a pasinak...
...

-nézzük csak...kit is küldjek ki?...hmmm..ki a leghűségesebb?...

...én...én..én...
én... én...énénénén..
...énén...én..

-nyugi, ne olyan sokan...
Nyírfa
@Sziszifusz: De még mennyire! :) És még hányan!
lampa laz
A választásokhoz közeledve a kokós dajcs is sátrat bont majd Brüsszelben. Ha a hájasvalagudög a kilépést fontolgatja akkor viszont az összes féreg haza fog szivárog. Szájer lesz majd a választás évében legnagyobb gyűlölet kampány szervezője, mert amíg itthon politizált akkor is egy rohadt indulatos mocsok volt, akárcsak a kövér.
Nyírfa
@jesz: Hiába nagy eszű valaki, ha nem párosul fejlett erkölccsel.
volvós
Egy köcsög buzival kevesebb a brüsszeli fideszes bársonyszékekből...nem fog az út szélére kerülni, maximum a 4-es út egyik buszmegállójába várva a napi betevőjét valamelyik himringyó társával...Vajon a rabbi megengedi neki a " váltást "? És egy költői kérdés ! Vajon a 21 igazi kommentelő után hol cumizgatnak a fidesszopó büdös buzi trollok ???
Nessy
Majd találnak friss Fudeszes megmondő embert ennyi pénzért! Lehetőleg valami katona tisztet. Azok úgy is mindenhez értenek, nagyon okosak! És fenemód lojálisak!
SystemError
Először az okosabb patkányok menekülnek.. Mondjuk ennek a senkiházinak van mitől fosnia..:)
Eladott Ország
A maffiába való bekerülésnél csak az onnan való szabadulás a nagyobb próbatétel egy mezei Orbán-alattvalónak. A jól bejáratott beszélő öltönyöket, a lojális fegyverhordozókat, a kifogástalan hasbeszélésre, szalutálásra, bokacsattogtatásra minden körülmények között hajlandó elvtársakat bizony muszáj megtartania a keresztapának, mert egyre nagyobb a hiány belőlük. Mármint az olyanokból, akiknek kettőnél több működő agysejtje is van. A közös kollégiumi lábszagban szocializálódott Szájer pontosan egy ilyen figura. Szellemileg nem annyira fapados, mint mondjuk Deutsch (a lojalitásához mondjuk annak sem fér kétség, de mégiscsak egy évtizedbe telt, ameddig képes volt leállamvizsgázni), és noha bármikor képes ő is hülyét csinálni magából (például egy besúgókkal, ügynökökkel kitapétázott kelet-európai kisállami párt színeiben rezzenéstelen pofával kommunistázza a brüsszelitákat), de ha óbégatni kell Brüsszelben (ezt ők nemzeti érdekvédelemnek csúfolják), akkor inkább egy Szájer hörögjön a legmagasabb polcról, mint egy Deutsch. Nem nagyon férhet kétség ahhoz, hogy egy fél ország igen hálás Szájer Józsinak, a Bölcsek Tanácsa magyar kiadása oszlopos tagjának aki Teréz anyaként alárendeli ő a közösség érdekének– aki nem csupán olyan szép, mint Novák Katalin, de pláne olyan okos is – ezért a hatalmas áldozatért. Amit – hogy nehogy félreértsék a szurkolók – nem az ország másik feléért, hanem a politikai közösségéért hoz. Vagyis a főnökéért a csüngőhasú "Putricselliért" . Rendes ember már úgysem lesz belőle a büdös életben, az a 9000 euró meg az ilyen olyan költségtérítések egészen bőkezű jutalom ahhoz képest, hogy sokan ingyen is képesek ugyanerre a teljesítményre: feltételek nélkül talpat nyalni és visszamondani azt, amit a szájukba rágtak.
uploads.disquscdn.com/images/9da71bced0e41c7ed138ee893e08c028dc16a91f7ffe47da4d1ba784e948bbcc.jpg?w=600&h=772
Madácsi Pali
Örülök a lemondásának, és egyben remélem a fideSSnek nincs távlata, csak a csúfos bukása jön!
Eladott Ország
@SystemError: ma 13:37 ♦ A fidesz-maffiának csak takargatnivalója van. Egy esetleges kormányváltáskor egy konvojnyi kamion sem lenne elegendő ahhoz, hogy minden olyan bizonyítékot megsemmisítsenek, amely rájuk nézve terhelő lehet. Lehet, hogy egyes kerületekben és fontosabb városokban még meg tudták oldani a tisztogatásokat, országos szinten azonban ehhez jóval több időre lenne szükségük. A változás elkezdődött, a patkányok pedig menekülnek a süllyedő hajóról. Másképp: a patkányok észlelték, hogy süllyed a hajó. Lehet, hogy még nem lepte el a víz a hajó belső terét, de a szivárgás már minden bizonnyal egyre nagyobb területet érint.
Ronin2
Ő lesz a következő köztársasági elnök.
Ott nem kell annyit "lelkiznie".
Béla333
"Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. "

Ha így lenne, akkor már vagy 29 éve lemondott volna. Szájer nem Magyarországot szolgálta, hanem a maffiát és annak a vezetőjét: Orbánt! Lehet hogy megzsarolták a köztudomású másságával...
SystemError
@Eladott Ország: Kedvenc részem, de nem a káröröm miatt, hanem azért, mert sok embernek ilyenkor jön ki a foga fehérje és ez az egész szépen megfesti a végét...
jesz
valakiazt írta egy politikai fórumon, hogy Szájer kint eltöltött 16 éve nem telt haszontalanul...

Ő már tudja azt, amit Orbán csak sejt..és ez pont elég ahhoz, hogy bedobja a törölközőt a ringbe...

...azt hiszem sokan készülnek a helyére...megindult a megfelelő személy farpofái közé a bejutási verseny...
laja70
Valahogy egy közmondásra emlékeztet ez a dolog, amiben süllyedő hajó, menekülés és patkányokról is szó volt...
Gazella
@Nyírfa: nyugi a többi nem mond le.. önként dalolva!
Gazella
Van egy olyan érzésem, hogy csakis kizárólag a szarjenkó adta fel a bemondását ill lemondását. Többi marad!!
Ne igyatok előre a medve bőrére!
A fidesz nem az a fajta part ahol csak úgy mondvacsinált üggyel lemond mindenről. Most hirtelen szájert tolták előre segget nyalni az EU-t nem igen sikerült.
surdilloFUJT
@SystemError: Ennek a pedofilnak,már régen el kellett volna tünni az életünkből!!!A Bécsi főpályaudvaron is volt afférja,valami gyerek molesztálási ügy!!!
terlasz
@surdilloFUJT: Azt tudjuk, hogy meleg hajlamai vannak, ami magánügy, de a pedofília súlyos bűncselekmény. Honnan veszed ezt a vádat?
nezelodo
Szegény alkotmányos Józsi, ilyen megkésve gyakorol önkritikát, hogy kifelejtette a gránitszilárdságúból a férfit és a nőt, meg a buzikat! Lehet, később még a jogállamiság utcai harcosát, meg az elmebetegek felsőbbrendűségét is bele kell írni!
Béla333
Lehet, hogy ő is volt valami nyári yachtos bulin az Adrián? Jobb, ha önként lemond?
Csak nehogy közzétegyen az "ördög ügyvédje" egy fotót erről, mint ahogy a Borkainál tette.
Így Karácsony előtt...Jaj.
Clavigo
@Horizont: Szétröhögnêm az agyamat...:):):):)
Clavigo
@Horizont: A végén még csak ez a szutyok lesz...Igen fura ez a hirtelen lemondás.. Kiderül ez...
szegfue
@Horizont: Most olvastam, hogy állitólag Kaleta feleségét és gyerekét Azerbajdzsánba "menekitették"... ez lesz Handó Tündével is?!:)))
Sámannus
Vigyed a tákolmányodat is buzavirág csatornapatkány..
szegfue
@bakcsubakka: 17:43 Én is felsirtam a röhögéstől, mint egy ujszülött:)
szegfue
@Horizont: Most hol vannak a kormánypárti szurkolók?!
Nyírfa
Kicsit megkésve, de egyre kevésbé megtörten olvastam , hogy Szájer vérző kézzel kapaszkodott az ereszbe, mert azon keresztül akart meglépni a rendőrök elöl, ami , hála az égnek, nem sikerült.
No, a lelki terhekről kiderült, hogy azokat az orgia okozta. A fagyi megkezdte a visszanyalást, az élő fideszesek csontvázként hullanak ki és el a szemünk láttára.
Nyírfa
Láztár mit akar vajon bejelenteni? Hogy elküldték Demetert?
Jozefina
A lemondó levelében is hazudott, mint mindig!!!
Külföldi lapok: a rajtaütéskor 25 meztelen emberrel találták szemben magukat a rendőrök a brüsszeli orgián
24.hu/kulfold/2020/12/01/brusszel-szajer-jozsef-orgia/
És az EP fidesz-kdnp képviselői évekig falaztak neki???!!!
Béla333
Nyilván Lázár fog kimenni Szájer helyére...
Sámannus
Mi a szent krucifix? Hát nem várja e meg még leválcsák a vártán? Csak úgy magától lefalcol, mint a kámfor? Hát még a sajtó elé sem áll ki hogy bánccsák a matyart? és lopják a vagyonát? Mi afaxom lett hirtelen a tákolmány kotyvasztójával? Most akko nem likvidálja magát mint a nemzethi megrontó szidikátus legsorosabb sorosát?
simmering73
Lemond, de a kormányt támogatja. Ezt természetes, hisz egy alomból valók vagytok Józsi. Egyikőtök sem különb a másiknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.