Tízmillió dollárral járul hozzá Magyarország az amerikai Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány azon céljához, hogy egy múzeumot és egy kutatóközpontot építsen fel Washingtonban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter tudatta, a kormány a héten írta alá a szerződést az Egyesült Államok Kongresszusa által 27 évvel ezelőtt létrehozott alapítvány tervéhez való hozzájárulásról.

A lengyel és magyar történelmi emlékezet közösségét mutatja, hogy a lengyel kormány is komoly összeget ajánlott fel – írta.

A miniszter kiábrándítónak tartja azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, amelyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

Kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg vagy tették tönkre az életüket. Ezeket a bűnöket nem szabad feledni és nem szabad hagyni azok mentegetését sem – írta, hangsúlyozva: fontos, hogy az utókor is megismerje a kommunizmus valódi arcát és méltó emléket állítson az áldozatoknak.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

mi, magyarok, a szabadság népe fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy a szabadság földjén is legyen egy hely, amely folyamatosan emlékeztet mindenkit arra, hogy a kommunista rezsimek világszerte sok tízmillió ember haláláért felelősek

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A Fidesz Áldozatai Emlékalapítvány számára is tegyetek félre pénzt. Hogy rohadjatok meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Ez igazán most nagyon fontos,, nem tudom mit akarnak? provokálni a népet, velük nem törödnek szórják a pénzt, egy rohadt mocskos alja szemét kormány és bandája
Nyírfa
Széttárom a karom: megáll az ész.
Add fel, Péter, Szájer már megtette. És amondó vagyok, ne szórd tovább a magyar nép pénzét. Elég volt, állj le!
Clavigo
A Szirti Viziló meg Kínába koszoruzta a komcsi hősök emlékművét...?? :):):):):
luiz
Új szelek fújnak, putin dögrováson, tramli fél lábbal a sitten, nyalni kell Bilden meg az amacsik faxát, kerül amibe kerül
ómió
Áldozatai? A kommunizmusnak? Efftársilag olyanok nyilván nem is voltak! Pont, ahogy migráncs sincs! Az a 100 millió meg "rosszkor volt, rossz helyen"!
kereső
Az alapitvány elnöke: Stmupf István alkotmánybiró veje. "Kell még valamit mondanom Ildikó???"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.