Galamb Alex igazi példakép. Egy roma származású ifjú, aki megmutatta a világnak, hogyan kell kitörni a szegénységből, kitanulni egy szakmát kitűnő eredménnyel. Fiatal kora ellenére egy kampány szervezésébe is belefogott, hogy a cigánysoron élő gyerekeknek jövőképet, a pék és cukrász szakmának pedig utánpótlást adjon. Alexnek a 2014-es év mérföldkő volt az életében. Állami gondozásba került és a nyolcadik osztályban több tárgyból bukásra állt, de a nevelőinek segítségével behozta a lemaradást, és be is iratkozott a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába. Most a miskolci Kisgergely Cukrászdában dolgozik, a pékárukat süti, közben lakóhelyén, Hernádnémetiben tanítja a gyerekeket a sütés örömére. A Sütni jó kampánnyal ugyanis már öt településre jár átadni a szakma szépségeit. A küldetés: kitörni a szegénységből

Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
Na ugye, hogy csak ennyi, rajtuk áll, az ő akaratukon múlik, hogy hogyan boldogulnak.
szaboria1
@Málna: Meg azon is, hogy munkát is adjanak nekik. Nálunk épült egy üzem de még takarítónak sem vették fel őket. Holott a munkaügyi központ irányította oda őket.
Málna
@szaboria1: A nem romákkal is előfordul, hogy nem kapnak meg egy állást. Szakmát kell tanulni, úgy könnyebb elhelyezkedni. És ha közülük valaki tényleg igyekszik kitörtni, akkor extra támogatásokat kap - mint a cikkből is látszik.
szaboria1
@Málna: Van köztük szakképzett is csak a szakmája már nagyon leépült így a környezetében nem tud abban elhelyezkedni. Pedig a roma önkormányzat is szólt az érdekükbe. Inkább busszal hozzák az embereket más falvakból. Mily érdekes még az is, hogy az üzem tulajdonosa a földjeire közmunkáskén alkalmazná őket idény munkában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.