A 2022-es választás lesz az ellenzék utolsó esélye: ha zsinórban a negyedik választást is elbukják, ráadásul összefogással, akkor nem marad semmilyen politikai innovációs lehetőség a számukra – Vermes Ádám, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa.---A választási törvény módosítása után a közös lista maradt az ellenzék egyetlen lehetősége, ha valóban tartani akarja magát ahhoz a vállalásához, hogy 2022-ben csak egy jelölt áll majd a kormánypárti indulóval szemben. Ez azonban növeli az ellenzék esélyeit, vagyis adódik a kérdés: miért így módosították a jogszabályokat a kormánypártok?----- Egyelőre nem látszik, mi a Fidesz valódi célja. Az biztos, hogy több párt esetében is gondot okozhat, hogy jelentősen csökkent a mozgástér a 2022-es választást megelőző ellenzéki tárgyalásokon.-----Már valóban látszik, hogy a „Gyurcsány listája”, és a „Soros listája” lesz a Fidesz-kommunikáció alapja. Innen nézve persze a választókerületek átrajzolása nélkül is érthető a választási törvény...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A különleges jogrendből még van kb 2 hónap,addig még belekotornak a választási törvénybe.Semjén egy éjszaka,ahelyett,hogy megrakná a zasszonyt,benyújt egy javaslatot,hogy eztán csak fidesz nevű párt nyerhessen választást az idők végezetéig...De már figyelmeztette őket az EB,hogy különleges jogrend alatt ne módosítsanak alaptörvényt,se választási törvényt.
csipetke
@Shikari: 8:41 Hát,ezen jót nevettem.Minden jelző,amit leírtál,a fideszre passzol.Mintha rájuk öntötted volna...
csipetke
@Shikari: 8:48 Az ország állapotát látva nemigen van ok nevetgélésre, de reménykedünk,hogy már nemsokáig
legott
A moslékkormány egyre agresszívebb és gátlástalanabb. Se elképzelésük, se programjaik, csak a mérhetetlen hatalom vágy! O1G esetében is látszik, hogy csak a harácsolás, a dilettantizmus és a haverok helyzetbe hozása a cél. Közben pedig alkalmatlanok, mindent csődbe visznek, lopnak és hazudoznak. Ha ezt szóvá teszik jön a verbális, majd a fizikai terror. Ezeket soha többé nem szabad a hatalom közelébe se engedni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.