A 2022-es választás lesz az ellenzék utolsó esélye: ha zsinórban a negyedik választást is elbukják, ráadásul összefogással, akkor nem marad semmilyen politikai innovációs lehetőség a számukra – Vermes Ádám, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa.---A választási törvény módosítása után a közös lista maradt az ellenzék egyetlen lehetősége, ha valóban tartani akarja magát ahhoz a vállalásához, hogy 2022-ben csak egy jelölt áll majd a kormánypárti indulóval szemben. Ez azonban növeli az ellenzék esélyeit, vagyis adódik a kérdés: miért így módosították a jogszabályokat a kormánypártok?----- Egyelőre nem látszik, mi a Fidesz valódi célja. Az biztos, hogy több párt esetében is gondot okozhat, hogy jelentősen csökkent a mozgástér a 2022-es választást megelőző ellenzéki tárgyalásokon.-----Már valóban látszik, hogy a „Gyurcsány listája”, és a „Soros listája” lesz a Fidesz-kommunikáció alapja. Innen nézve persze a választókerületek átrajzolása nélkül is érthető a választási törvény...

(Forrás: nepszava.hu, sgl által)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Tv értelmében a választási tűrvényt csak tavaszig módosíthatják, persze ezt a módosítást tíltó tűrvényt is módosíthatják.
csipetke
@Shikari: 8:41 Hát,ezen jót nevettem.Minden jelző,amit leírtál,a fideszre passzol.Mintha rájuk öntötted volna...
Shikari
@csipetke: Te csak nevetgélj, de mi ismerjük azt a liberálfasiszta fajtájukat!
csipetke
@Shikari: 8:48 Az ország állapotát látva nemigen van ok nevetgélésre, de reménykedünk,hogy már nemsokáig
legott
A moslékkormány egyre agresszívebb és gátlástalanabb. Se elképzelésük, se programjaik, csak a mérhetetlen hatalom vágy! O1G esetében is látszik, hogy csak a harácsolás, a dilettantizmus és a haverok helyzetbe hozása a cél. Közben pedig alkalmatlanok, mindent csődbe visznek, lopnak és hazudoznak. Ha ezt szóvá teszik jön a verbális, majd a fizikai terror. Ezeket soha többé nem szabad a hatalom közelébe se engedni!
Shikari
@csipetke: Mi a gondod az ország állapotával? Az, hogy nincs gázáremelés, vagy vágtató infláció? Esetleg a munkahelyek növekedésével van gondod, vagy azzal, hogy mindenkinek munkából kell megélni, nem segélyből? Netán zavar az államadósság csökkenése?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.