A kormányfő levélben utasította vissza Martin Schulz német szociáldemokrata politikus kijelentéseit.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Segitsen már valaki! Mit kell ez alatt érteni? "...Az egységes piacon megtermelt profitjuk..." -at az EU költségvetésén belül visszaosztják a németek. Először is nem hiszem el, hogy van "egységes" piac, de ha lenne is hogy a fenében lehet a magáncégek profitját szétosztani? Többször elolvastam, de nem mentem semmire sem...:(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
legott
És támad a rohadék !!!
Most éget rá Orbánra Demeter írása !!!
Nessy
Hiszen a kormány ad sok milliárdot és adókedvezményt ha idehoznak egy össze szerelő gyárat. Valljuk be, sok kis beszállító kerülne padlóra nélkülük. Azért a költségvetés sem járhat annyira rosszul, mert máskép nem dotálnák öket.
kereső
Orbán rángatja az oroszlán bajszát- és mi fogjuk meginni a levét.Főleg azok a magyar KKV-k és dolgozóik, akik ma beszállitói/bedolgozói az autógyáraknak, na meg a Bosch-nak. Ez a ló nem bátor, ez vak.
Béla333
Német autógyártó cégek valóban azért hozták ide a gyáraikat, mert szeretnének az üzleten keresni.
Minek kellett őket milliárdokkal támogatni, ha nem szeretjük őket?
Sámannus
A kínaiak támogatása munkahelyenként egymillió euróval történik. Én mint mazsola antitálentum ötszázat tudnák adni annyiért, amennyit nekik adtak
kereső
@Béla333: Miért kellett miattuk -persze hazug módon a magyar kkv-k.-ra hivatkozva- lecsökkenteni a társasági adót 19%-ról, 9%-ra.???(mert mi adóparadicsom vagyunk--dicsekedett a kormány).
Valahogy nem értik: A vállakozás nem abból áll, hogy fejem a közt folyamatosan látszat pályázatokon- azután ezt áttranszferálom magán pénzzé.
Ezek az autógyárak saját pénzükből fektettek be milliárdokat, foglalkoztatnak- a saját dolgozóikon kivül beszállitókat is!, a saját pénzükre kockáztatnak. Az adózott eredményükkel meg azt csinálnak amit akarnak- ill. amit a részvényesek elvárna és meghatároznak. Érdekes, hogy 2018-ig az Audi, a Mercedesz nem vitt ki osztalékot- hanem visszaforgatott. 2018-ban, 2019-ben igen.Sőt még nem csak pénzben, hanem egyéb vagyontárgyban is.
namihami
Hát bizony! A kapitalizmus már csak ilyen. Haszonra akar dolgozni. És, mivel az övé, az ő pénzén keletkezett, el is viszi.
'90-ben ezért ágáltatok és adtatok el pl. egy Tiszti Kaszinót, hogy apuci is közébük keveredhessen.
Aztán vérliberális kisfia is csak odaszédelgett a csóró milliárdosok közé .Persze, az a pénz mind határon belül maradt. /na, ez az igazi bazinga/
csak úgy....
orbánnak nincs a pofáján bör! sosem volt..
csak úgy....
@Shikari: tibim,te segg hülye! látom használt a hétvége..
Gazella
Vigyázz kis pöcs! Nem csak te mutathatod ki a fogad fehérjét!!
Most már minden állam elnöke kimutatta feléd!!
RonaGyuri
Megállom, hogy nem röhögöm körbe az egész marhaságot,

csak és csupán a legnagyobb és legnyilvánvalóbb baromságával foglalkozom

„Az örökölt nyugati (gazdasági) – értsd német - versenyelőny csökken, mert Közép-Európa felzárkózik,” –jelentette ki – több más elképesztő baromsága mellett - ez a retardált dagadt törpe. Tette ezt abban a hétfőn (külön pikantéria, hogy a Demeter ügy ismeretében volt bőr a pofáján) a német szociáldemokrata párt volt elnökének (Martin Schulz) címzett válaszlevelében, amiben arra reagált, hogy a Deutschlandfunk rádióban a sajtó elnyomásával, antiszemitizmussal és haszonleséssel „vádolta” Magyarországot.
Nos ragadjunk le ennél a mondatnál. S munkahipotézisként fogadjuk el, hogy van felzárkózás, s tőle magától is tudjuk, hogy ennek zászlóshajója a zömmel német autóipar, sok milliárdos beruházások és rengetek EU-s támogatás eredménye. Ami pedig az örökölt versenyelőnyt illeti, nos maradjunk abban, hogy nem örökség, hanem MUNKA eredménye.
Ami pedig a hova dolgot illeti: „Közép-Európa a németekhez”??? Közép-Európa legfontosabb, legnagyobb és maghatározó része Németország! =))
csak úgy....
@Shikari: szarszagú az erölködésed ,persze te jogosult vagy az ingyen pelusra.
RonaGyuri
a levél több gondolata egyértelmű kiállás Demeter mellett!!! =))
RonaGyuri
csak remélni lehet, hogy a levelet megmutatják a német ipar vezetőinek, a kancellár asszonynak és az EPP potentátjainak! =))
csak úgy....
@RonaGyuri: ha egyáltalán igaz az a levél! :)
Nessy
@csak úgy...: És valóban az vagyon írva, amit mi látunk!
csak úgy....
@Nessy: martin schulz már nem politizál,minek neki akkor írogatni? :)
szegfue
Segitsen már valaki! Mit kell ez alatt érteni? "...Az egységes piacon megtermelt profitjuk..." -at az EU költségvetésén belül visszaosztják a németek. Először is nem hiszem el, hogy van "egységes" piac, de ha lenne is hogy a fenében lehet a magáncégek profitját szétosztani? Többször elolvastam, de nem mentem semmire sem...:(
kereső
@csak úgy...: "A lányomnak mondom, hogy a menyem is értse."- nem Martin Schulz itt a cimzett.
csak úgy....
@szegfue: lényeg,hogy a shikari és csizmás érti! :) ök elöszeretettel dölnek be viktor hazúgságainak!
kereső
@szegfue: Nem is fogsz. Az aki "én nem foglalkozom üzleti" ügyekkel , az hogyan is érthetné egy piac gazdaság működését. Szakértők már nincsenek mellette,(minek is, hakapeszi mindent jobban tud) csak habonyrogán. A hivek meg még annyit sem értenek az egészből.
Nessy
Kormányzatunk enyhén grafomániás! Imádnak levelet írni boldog, boldogtalannak, csak a stílusuk még hagy némi kivánni valót maga után!
Nessy
A tények meg abszolut csak zavaróak lennének a levelekben!
szegfue
@kereső: 12:54 Ebben tényleg az a baj, hogy szinte egymás mellé rak egy pár jól csengő szót, de igy a mondatnak semmi értelme, a hivek meg örülnek: milyen "jó" levelet irt a főnök. És ezt "kajálják"?!
csak úgy....
@szegfue: a juhász és a nyáj! :) a birkákat is rá köll terelgetni a gyöpre..
csak úgy....
@Shikari: sorosoznod köll és nem schulzozni! tibim,te nagyon hülye..
csak úgy....
@Shikari: szar neked tibim! egyszerre hagyott el az eszed a zasszony meg a humorod ..
szegfue
@Csizmás Kond: Kösz.! Igazán jó ez a link! Valóban megmagyarázza az "egységes piacot", ami az áruk szabad mozgását és a szolgáltatás nyujtás szabadságát jelenti az EU-n belül. De akkor még mindig nem értem, hogy az EU-s országokban a magánvállalkozások megtermelt profitja hogy tud a németeknél "landolni"?! Ha én mondjuk külföldi cégnek dolgozok, akkor abból nekem lesz profitom, nem a németeknek...
csak úgy....
@Csizmás Kond: orbán megint hazudott és te próbálod köszörülni a semmit! ..persze téged ezért tömnek.
kokopelli
@szegfue: A német nagyvállalatok nem állami cégek! Nem államosították soha,mivel részvénytársaságok amikbe akár
a városok ill. a lakósságuk beszállhat!Az,hogy Európa más országaiban is gyárakat létesítenek,az a részvényesek rizi-
kója! A legnagyobb részvényesek azért azok a családok maradnak,akik sok-sok évtizedekkel ezelőtt a céget alapították!
csak úgy....
@sgl: a lehetöségeit a birkái szavatolják! ok., te nem szeretsz birkát nyírni,pedíg az hasznos! a birka igénytelen,buta és szapora,gondozást alig igényel és akár nyájban terelhetik 2022 a vájukhoz..
Qqberci
@szegfue: Hülye ez, csak (még) nem forog...
csak úgy....
@Qqberci: ha forogna,több áramot termelne mint paksII...
Csizmás Kond
@szegfue: Úgy hogy hasznot otthon fekteti be és az adót is otthon fizeti...sőt itt még kedvezményekben részesül.
csipetke
Azzal csábította ide a német autógyárakat orbán,hogy itt olcsó a munkaerő. Azaz,tulajdonképp kiárusította a magyar melóst. Ezért nem voltak tisztességes béremelések,hogy az összeszerelő-gyárak maradjanak,mert bár nagyon szomorú,de ezekből jön a GDP nagyrésze. Azt mondja orbán.-" az örökölt nyugati versenyelőny csökken,mert Közép-Európa felzárkózik,és a 2020-as évek végére-részben az Európai Unió konvergenciapolitikájának köszönhetően-beáll az egyenlő versenyhelyzet."
Magyarország akkor kezdi majd közelíteni a nyugatot,amint a fidesz garázdálkodása után valamelyest gatyábarázódik az ország. Erről álmodozunk legalább 40 éve,hogy majd egyszer utolérjük a nyugatot.Lássuk be,a fidesszel ez teljességgel lehetetlen
csipetke
@Shikari: 11:52 Na és ehhez a poszthoz követelmény?Nem. Nahátakkor.
Orbánnak doktorátusa is van,mégis utálja egész Európa,mint a sz@rt...
csak úgy....
ha a magyar miniszterelnök kijelenti ,hogy a németek "pénzt keresnek rajtunk", akkor azt rögtön le kell váltani! a szerzödéseket ö kötötte ,vagy ki a tököm?
csak úgy....
@Shikari: 15:33 én örülnék ha te egyszer végre! :) @Csizmás Kond: al kézenfogva .. :)
csak úgy....
@Csizmás Kond:15:19 ki az anyám részesítette kedvezményekbe?
a lölö is külfödre hordja a lét,azzal nincs probléma? te butus cicus...
kokopelli
@csak úgy...: Miért is jönnéek ide a német CÉGEK? Azt a pénzt az Orbánéknak egyszerűen ajándékba odaadni,
amit a csókosok pl. a Lölö, ill. a rokonnok (vejkó,ill. a leánykája...) kivisznek az országból?
csak úgy....
@Csizmás Kond: azt tudod,hogy most ippeg azt adod elö a dicsö publikumnak,hogy orbán viktor tudtával és aláírásával baxxa át a multi magyarországot és a magyarokat!? mert mindenki a magyart bántsa..., nézz körül de sürgösen , talán az után nem beszész hülyeségeket!
csak úgy....
@kokopelli: ok,ott vannak de egy felelös miniszterelnök,aki a szerzödéseket kötötte velük az azért ne nézzen mindenkit madárnak! amit a multik kihurcolnak az országból az az orbán kormány büne!
kissé felnőttem
ki adott telkeket ? ingyen ? sőt támogatást erre arra partnerségek kötését olcsó csóró munkabérre? betonparkokhoz bevásárló központokhoz összeszerelő üzemekhez nem kegyelmed ? egyszemélyben? akkor miről regélsz most eladott ország lettünk ettől kezdve ebből ? haszna ? csak nektek volt Zánka ?
Fertő tó? Balaton tovább is van mondjam még tapsoljunk tán ki lettünk lassan zárva az országból demokrácia EZ ? fogalomzavar ? vagy tudatlanság ?munkahelyet teremtünk és most ?beesik az eső?vagy nem érted vagy nem akarod érteni,
kokopelli
@csak úgy...: ...valahogy nem tudom elképzelni,hogy egy diplomás ME. ennyire hülye lehet,vagy a "népét" eny-
nyire hülyének tarthatja!Sokan tanultunk anno "Politikai Gazdaságtan"-t! Igaz,hogy csak kolokvium volt belőle és nem
államvizsga,de láthattuk később nyugatabbra,hogy már az is egy kamu volt! Természetesen,hogy a "multik" kiviszik a
nyereséget,mert azért jöttek!Ők sem a nemzetközi vöröskereszthez tartoznak,mint ahogy a Lölő-ék sem!Még soha
sem hallottam a tengegerentúli rokonoktól,hogy a szemét "Aldi", "Norma" vagy "Lidl" takarodjon vissza Európába! Meg-
éri,hogy ott vannak?...ök tudják!
SystemError
Gondold végig Viktor, hogy a németek szopassanak téged ingyen vagy pénzt is kapj érte. Szerintem sok választásod nincs, de ha most ebbe kezdesz, akkor abból csak ingyen szopatás lesz, de ha szereted..

Ilyen a ribancok élete!
csak úgy....
@SystemError: biztos vagy te abban,hogy ö szopni fog ? arra ott vannak a hü magyarjai..
solidedge
Létre kell hozni Németországban magyar üzemeket, ahol német segédmunkások tízezreit foglalkoztatjuk.És akkor mi fogunk a németeken keresni. Nem sírni kell, hanem felzárkózni. Ezzel az ütemmel 3000 környékén várható.
csak úgy....
@solidedge: és akkor, ausztria utolérését és bekebelézéset még nem is említetted!
hörömpö cirkusz = orbán kormány!
szegfue
@kokopelli: 14:57 Magam is igy gondoltam... mármint, hogy az EU országokban jellemzően magánszemélyek által alapitott cégek vannak.
kissé felnőttem
@solidedge: arra világvégét szervez az emberiség, lenullázza a környezetét és kész már az óceánokat is elérte a Himaláját is (vizbázisokat ) akkor már nem sok van visszaszámlálásból.
kokopelli
@szegfue: ... pl az összes autógyár! Még olyan is van,hogy a pl. a francia Peugeot a főrészvényes német
autógyárnál! (;-))
szegfue
@Csizmás Kond: 15:19 Tekintettel arra, hogy egy magyar vállalkozás EU-s országban ér el profitot, akkor a magyar is "hazahozhatja" és itt adózhatja le, itt is fektetheti be. Ettől még mindig nem látom, hogy az EU-ban termelt profit a németeknél landolna?! Azt gondolom kevered a profitot az ujra befektethető osztalékkal. A profit után nálunk még az itt müködő külföldi cégek is társasági adót fizetnek (persze levonják a kedvezményüket), pontosan ugy, mintha egy magyar vállalkozás a németeknél dolgozna. Vagyis a klasszikusan értelmezett profitot a büdös életben nem tudják "befektetni" sehol sem, mert a hasznot (a profitot) még le kell adózni, max. az osztalékot az osztalék adózása után befektethetik, ill. azt csinálnak azt vele, amit akarnak! Ugyhogy Te sem tudod nekem megmagyarázni, hogy a profit miért a németeknél landol és miért az EU "osztja vissza"! Már a fogalmakkal is baj van O.V. levelében, nemhogy valami is igaz lenne belőle?!
szegfue
@solidedge: 17:20 Húúúúúúú, de "optimista" vagy?!:)))
kereső
@szegfue: Annyiban egészitenélek ki, hogy az adózott eredményt nem minden esetben veszik ki a tulajdonosok osztalékként- hanem abból tartalékalapot képeznek a későbbi fejlesztések fedezeteként. Ez a tartalékalap=eredménytartalék a leánykori neve. Ebből aztán tulajdonosi döntés alapján a lekötött tartalékba helyzhetőek az összegek, amikor már ismert a konkrét fejlesztési cél. Az osztalék kifizetésnek egyébként eléggé szigorú a szabályozása nem is az adótörvények, hanem inkább a számviteli törvény szab sokszor gátat.
Csizmás Kond
@szegfue: A zeu mármint legalábbis a keleti része tele van német cégekkel olyanokkal akik a megontott iparból profitálnak.
A profit a cég pénzügyi nyeresége, miután a bejövetelből kivonta a befektetett tőkét, a béreket és a helyért fizetendő adót. A többit szépen hazaviszi és ott fizet jövedelmiadót, mert a cége ott van bejegyezve. És ez nem csak a németekre van értve, csak mivel annak kellett válaszolni ezért a német érdeket említette csak neki.
csak úgy....
@Csizmás Kond: és minden nyugati céget a külügyi pötty, nagy dicsöséggel jelentett be,hogy 2-300 munkahelyt biztosítanak a magyar munkavállalóknak és ehez hány milliárd ft-val szállt be az állam!
itt akkor most ki a hülye? a pötyi vagy te? a fidesz tossza a lóvét a multikba,közben forradalmárkodik ellenük és ezt a hülyék ,hogy is mondjam finoman..,nyelik !
csipetke
@Shikari: 15:33 Bizony,ez sajnos így van. A fidesz mindenkit elhallgattat,aki elmondja a véleményét.Pl ma kikapcsolták Jakab Péter mikrofonját a parlamentben,mert elkezdte mondani a véleményét..Ez minden,csak nem demokrácia
csak úgy....
@csipetke: a fideszes demokrácia nem türi az ellentmondást és a többpártrendszert!
szegfue
@kereső: tegnap 18:55 Tökéletesen igaz! De ezt már nem is volt szándékomban kifejteni, mert igy is tul "sokat" irtam...bár ugy tünik még mindig nem talált "értő fülekre"...
szegfue
@Csizmás Kond: Tegnap 19:16 Még utoljára "nekifutok"... Bár kissé pontatlanul irtad, ami a kifejezéseket illeti, de nagyjából igy van. Ettől függetlenül ugy elvileg... általában az EU-s országbeli vállalkozó ezt csinálja, ha nem az "anyaországában" tevékenykedik, tehát mondhatjuk, hogy egy magyar vállalkozó hazahozza a németeknél megtermelt leadózott hasznát és itt fekteti be ujra, vagy "keni a hajára". Vagyis az "egységes piacon megtermelt" nyereségadó utáni osztalékot -- és nem a profitot! -- mindenki a saját országában adózza le, mely adóból aztán a kormány többek között az EU-s tagdijat is fizeti, ebből oszt az EU támogatást. Ezek alapján azt is lehet mondani, hogy a többi EU-s ország is "pénzt keres rajtunk", mi pedig a többieken.
Csizmás Kond
@szegfue: A Magyar Állam kormányának kötelessége, hogy az állampolgárainak lehetőséget adjon a megélhetéshez.
Ennyi a hivatalos része a többi az, hogy miután szarrá verték az ipart a gazdaságot és mindent csinálni kellett valamit, munkahelyeket kellett teremteni stb. Az állam abbol is profitál, hogy ha valaki dolgozik...szóval engedni kellett a nyugat már nem nagyon menő iparágainak a kitelepitési terveinek, ugyanis nem volt más kiut.
A zunióban, persze szerződéses megegyezéstől függően minden vállalkozó ott fizet profitadót ahol be van jelentve, erre alakultak holland kezdeményezéssel az offshor cégek, hogy le lehessen nyúlni az adóból.
Nem tudom mit értesz a nyereségadó utáni osztalékon. a profit nem az.
...és uniós pénz. Úgy ahogy a tagországoknál, legalábbis nálunk meg van határozva hogy az állam nem folytathat kereskedelmi egységet, nem termelhet jövedelmet úgy a zunió sem. Tehát ha a zuniónak nincs jövedelme pénze sincs. A műküdését a tagállamok fizetik, a tásulási adó meg különböző bankok jövedelmét gazdagítják, ahonnan a z úgynevezett visszafizetésekért kamatot fizet mindenki...pl a világbanktól felvett kölcsön, mert bár oda utalták a tagállamok befizetését a kivett pénz kölcsönnek számít az amerikai államnak fizet adót, vagyis a mi keservesen megkeresett és befizetett pénzünkön az amerikaiállam dőzsöl...és ha neki úgy tetszik még kérdőre is von...érdekes nem ?
szegfue
@Csizmás Kond: Látom, nem akarod megérteni, hiszen egész másról irsz... holott még mindig az a gond, amit O.V. mondott, ill. irt helytelenül. További szép napot!
Csizmás Kond
@szegfue: Azért írtam ezekről hogy megértsd a mondottakat...szép napot.
silber13
@Csizmás Kond: "A Magyar Állam kormányának kötelessége, hogy az állampolgárainak lehetőséget adjon a megélhetéshez "
így igaz. Aki teheti - és egyre többen tehetik - elhúzza a csíkot a jo megélhetés reményében nyugati országokba.
kokopelli
@csak úgy...: Tegnap valaki azt írta,hogy a Schulz,Martin-nak még érettségije sincsen!Sajnos az az "análfabéta",csak
a rövidített magyar életrajzfordítást olvasta! (ez van a gyenge magyar idegennyelv tanítás miatt)
Martin Schulz 1966-74-ig Würselen-ben a katolikus "Szentlélek Gimnázimban" végzett,ahova a "négy elem" után irat-
kozott be! Érdekes,hogy odaát más az iskolarendszer ???...na de ilyet!!! Ez van, ha 1945 után a "cucilista" iskolarend-
szer lett nyerő! (;-))))
Csizmás Kond
@silber13: Mindenkinek az a saját maga baja.
kokopelli
@silber13: (12:12)...és mennyi családban megy a késremenő vita!Az otthon maradott családtagok a nagy magyar hazafisággal jönnek elő,amíg az odaát élők csak mosolyognak és csendesen mondják "aha...aha...aha"...!
csipetke
@Shikari: tegnnap 15:33 Ha tudna gondolkodni,nem lenne ilyen sz@rban az ország. Európa majd' legutolsója vagyunk.Ennyire telt orbántól 10 év alatt.
Gazella
Csórika! Te kapsz zsozsot zsebbe! Aki meg audis vagy tkt extra az meg fillérekért bedolgozó...
silber13
@Shikari: Megcsináltam a rizst!! HÚÚÚ APÁÁMM! Igazad volt valami fenomenális!!! Köszike isméteten, nagyon sokszor!!!
kokopelli
@szegfue: ...csak egy kuriózum! A BMW autógyár alapító családja a "Quandt -család"! Az utolsó még élő örököse
a közben férjhezment Quandt Susanne,akit már Klatten-nak hívnak a házassága miatt! 2020ban már 25,9 milliárd $
vagyonnal rendelkezik,2020-ban ,ami minden évben több és több lesz! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.