A magán-nyugdíjpénztárakról is szó volt az azonnali kérdések között hétfőn, a parlamentben.

Hova lett a magán-nyugdíjpénztári vagyon? Tállai András megmagyarázta
Fotó: MTI/Kovács Attila

A jobbikos Gyüre Csaba elmondta, tíz éve számolta fel a Fidesz-KDNP a magán-nyugdíjpénztárakat. 2010 őszén több mint hárommillió tagja volt a pénztáraknak, 3000 milliárd forint került az állam kasszájában.

Ezzel az összeggel mind a mai napig nem számoltak el. Hol van a pénz?

- kérdezte.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy

a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvény legfontosabb célja az államadósság csökkentése volt, amit teljesített is.

Hozzátette: több mint 2000 milliárd forint ment közvetlenül az adósságcsökkentésre, közel 500 milliárd forint került a költségvetésbe. Elmondta, emellett 280 milliárd forint kamatmegtakarítást is elértek, ez 10 százalékpontos adósságráta-csökkentéssel ért fel.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvény legfontosabb célja az államadósság csökkentése volt"

Miért kell így cifrázni? Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy "elloptuk"?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Na ez meg se latszik az országon.. ide csurrant oda cseppent. Meg el lehet menni a ...!
SystemError
Elkokózták két nap alatt, a harmadik napon már egymástól loptak.
namihami
Ezek szerint ilyen nagy volt az Orbán család felé az adósságunk? Hazavitték az adósságcsökkentés címszó alatt.
Nessy
Ehhez képest, még kozmetikázva is nominálisan az egekbe van az államadósságunk! Meg a többi adóság, hitel. Még az unokáink is fizetni fogják!
rokker33
Mégsem csökkent semmit az államadósságunk, már az egekbe szökött!!2010 áprilisi adatok szerint 19.323 milliárd forint volt az államadósság és most 2020 novemberben meg 30.838 milliárd??Ok vissza fizettük a gyurcsány által felvett IMF hitelt,de az már 2016 ban volt esedékes a magánnyugdíjban lévő pénznek meg már 2011 végére lába kelt egy svájci vagy orosz bankba gondolom!
voltmárjobbis
@SystemError:ma 21:59 a magyar embertektől loptak.
Qqberci
"a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvény legfontosabb célja az államadósság csökkentése volt"

Miért kell így cifrázni? Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy "elloptuk"?...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Az enyémet ellopták. A többieké nem tudom hova lett. Nálam nincs. Miért kell mindent magyarázni?
Elad0tt 0rszág
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Az enyém nálam van. A párnám alatt...benne...mellette. Jó helyen van.
rokker33
@surdilloFUJT: Szopd le anyádat nem vagyok fideszes a mocskos dagadt román orsós büdös cigányra soha nem szavaznék,meg a zsidó kampósorrú dékás vezérre sem!!
karma1
Hol lehet belenezni a teteles elszamolasba? Hol mutatkozik meg EGYBEN - az egyben ellopott - 3000 milliard forint bevetelkent a magyar GDP-ben, es tetelesen hova utalgattak, milyen szamlakra, amik - feltehetoen - kulfoldrol felvett kolcsonok voltak? Olyan egyszeru a felallas - az ember nagyon jol tudja, hogy a konyveles ket fontos rubrikat tartalmaz: bevetel - kiadas - a ketto kozott nincs semmifele megalkuvasi lehetoseg : amennyi bevetelt mutat az egyik oldal, a masik oldalon pedig a kiadas lathato, a ketto kulonbsege a BALANSZ! Annak viszont minden alkalommal fillere meg kell egyeznie a ket oldal kulonbsegevel, kulonben sikkasztasrol, hutlen kezelesrol beszelunk.
Szoval, hol tekintheto meg, hogy a Nyugdijpenztartol EGYOSSZEGBEN leemelt zsozso HOVA kerult, kinel jelenik meg, mint jovedelem, es onnan milyen szamlakra kerult kifizetes? Ha ezt ilyen "nagyjabol" el tudta meselni ez a nagyrahizlalt oriascsecsemo, akkor kell egy szigoruan teteles elszamolasnak is lennie, ami igazan fontos lenne a tisztazashoz.Szoval?
karma1
Na, szerintem ez a teteles konyveles van titkositva 120 evre...:( A tallai meg azt mond, amitol meg nem szakad le a plafon...:(
kereső
A MANYUP törvény előirásaival ellentétben a 3000 milliárd mintegy 10-12 %-a csökkentette az államadósságot. Ennyi volt ugyanis az az állampapir befektetés, ami azonnal széttéphető volt. A többi???- lett abból még az a nagyon gyereséges MOL részvény is, ami már az első évben veszteséget okozott az államnak(azaz nekünk), és ez azóta is csak nől, meg nől. Ja befektetés értéke 500 milliárd volt.
A többiről tényleg csak halovány elképzelések lehetnek. Minden esetre a beigért egyéni számláknak is csak utánzata van- mert azok csak a mnyp. megszünése utáni állami befizetéseket mutatják.
szaboria1
Jól trükk volt anno azzal fenyegetni az embereket, hogy aki nem lép át az államiba az nem fog kapni nyugdíjat.
10 éve csak hazudnak először a KIFLI CSÜCSÖK NAGYASSZONY aki hónapokig azt hazudta, hogy mindenkinek számlát nyitnak.
nezelodo
Múltkor pedig azt mondta egyik fideszes igazmondó, hogy ezzel mentették meg a nyugdíjkasszát, mert összeomlott volna! Sajnálnám azt is, ha pl az ukrajnai szavazóiknak nem tudnának nyugdíjat fizetni. Azt meg külön sajnálom, hogy nem tudnak egyformán hazudni!
Azt meg nem értem, hogy a tájékozott polgárok miért vonják kétségbe minden nyilatkozatát a kormánynak? Nem szép dolog ám kételkedni az elsőszámú vezetőnk ilyen kijelentésébe, hogy "legyőztük a vírust, és állig felfegyverkezve várjuk a következő hullámát. A gazdaságot beindítottuk Európában a legjobb eredményeket produkáljuk..." Ennyire pesszimisták, vagy csak tájékozottak, vagy az eddigi tapasztalataik okozzák a kétkedést?
balos
Nem véletlen a haverkodásuk kinával!Jön a vírus a nyugdíjasok "kifizetésére"!Mind halálig!Hadd hulljon a "férgese",mondom mint nyugger!Rohadhatna minden maffia fideSSes haza és nép áruló!
ómió
Szóval, efftársak, most már tudjátok, hova lett, amit az állami nyugdíjkasszából kiloptatok!
justhpeter
Azt nrm mondhatta, hogy elloptuk. Minden más meg érdemtelen a meghallgatásra.
kissé felnőttem
mese habbal? Vida Ildikót kéne kérdezni tán? államadosság csőkkentésre és a mostani hitelek meg?? ja bakker tényleg ? ki érti ezt ? hülének nézik a népet még egy kis ideig aztán számla benyujtások
Jozefina
Csak nehogy ez történjen a bankbetétekkel is!!! Már elkezdték a betétesek nyilvántartását, vagy valami hasonló hír volt korábban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.