A május óta megvásárolt összesen 17 402 lélegeztetőgépből mindössze 917-et szállított ki eddig az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) magyarországi kórházakba, további negyvenet pedig idősotthonokba és szociális intézményekbe – derül ki a szervezet november 26-i összesítéséből, amelyet Hadházy Ákos független képviselő közérdekű adatigénylésére válaszolva állítottak össze, írja a hvg.hu. Azaz a több mint 300 milliárd forintból megvett mennyiség alig tizenhetede jutott el egyáltalán a potenciális felhasználási helyére, a többi raktárakban áll. És túlnyomó részük feltehetően ott is marad, hiszen már a járvány első hulláma után kitört felvásárlási láz kezdetén tudni lehetett, hogy Magyarország túlvásárolta magát az eszközökből, jegyzi meg a lap, hozzátéve, hogy a gépek egy részét önzetlenül ajánlja fel mostanában szomszédos államoknak a kormány, közel felüket pedig a külképviseletek útján próbálja kiárusítani.

(Forrás: 24.hu, SystemError által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És? Ki lett fizetve, nem?!?!
Petink elintézte...
RonaGyuri
Ismét egy igencsak szellemes hozzászólás

a cikk arról elmélkedik, hogy „A május óta megvásárolt összesen 17 402 lélegeztetőgépből mindössze 917-et szállított ki eddig az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) magyarországi kórházakba”

@oklevelesnaiv szerint: „Most komolyan, aki ennyire nem ért hozzá, miért ír cikket? Bármelyik, krumplin megvett nyugger megmondhatja, h a beolvasztott lélegeztetőgépekből nagyon hercig kis vonatkerekeket lehet önteni, amelyekre hihetetlenül nagy szükség lesz, amikor a felcsukklik kisvasút mekkhosszabbítják pech ingig. Eh...” !!! =))
Horizont
Látta bárki is azt a 17 ezer darabot???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok