A héten újabb 16 oktatási intézmény fertőtlenítését végzi el a honvédség a koronavírus-járvány elleni védekezés során – közölte a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának parancsnoka, amikor a katonák kedden végrehajtották Budapesten a köbányai Aprók Háza Óvoda biológiai mentesítését.

Újabb oktatási intézményekbe küldtek be katonákat fertőtleníteni
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miklovich János emlékeztetett arra, hogy a honvédség már a járvány első hullámától kivette a részét a járvány elleni védekezésből. Az idősotthonok és szociális intézmények fertőtlenítése mellett határbiztosítási feladatokat láttak el, illetve ellenőrizték a tranzitforgalmat is.

Ugyanakkor – folytatta –, a honvédség a járvány második hullámában is megtesz mindent a magyar emberek védelme érdekében.

Ezért az idősotthonok és szociális intézmények mellett, október végéig 59 oktatási intézményben végeztek fertőtlenítést, több mint 350 ezer négyzetméternyi területen. A munkálatokban 109 katona vett részt – sorolta.

Továbbá, a honvédség feladata kiegészült a kórházak biztosításával is, segítve az egészségügyi személyzet munkáját – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy az óvodában öt ózongenerátorral végzik az intézmény biológiai mentesítését. A berendezések elpusztítják a levegőben és a felületeken lévő vírusokat, baktériumokat – ismertette az ezredes.

Azt is közölték, hogy a járvány első hulláma idején 1129 idősotthon és szociális intézmény fertőtlenítését végezte el a honvédség, az elmúlt időszakban pedig újabb 30 idősotthont jelölt ki az országos tisztifőorvos ismételt fertőtlenítésre.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
micsoda PR kép a nyilt utcán mi a tökömnek az a maszk? tiszta parasztvakítás.
jesz
@Pálinkás Pál: Nézd meg, mi van a kezükben... Ahhoz kell, és ezt a gázálarcot nem egyszerű légmentesen felvenni. Az ózongenerátor jelenleg a legjobb fertőtlenítő, de ha figyelmetlenül használják akik dolgoznak vele, - még ha óvatosak is- óhatalanul belefutnak az O3-ba.. Na ezért kell a gázálarc..

Én meg dícsérni akartam a hatalmat, hogy végre megjött az esze, és nem hypos vödrökkel szaladgálnak...
erről letettem..
Pálinkás Pál
@jesz: igazad is lenne...csak ez nem gázálarc..ez szabadon hagyja a szemet...harci gáznál ez annyit tesz hogy véged...ez egy komolyabb szűrő...
jesz
@Pálinkás Pál: igen, igaz, nem figyeltem eléggé... az O3 nem szarakodik, az a szemre is veszélyes...lehet, hogy nem számít, járulékos veszteség?
Ha nem elég óvatos a versenyző, az ózon a tüdejében is rendet rak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.