Növelte a fegyházbüntetését a Debreceni Ítélőtábla annak a két férfinak, akik saját otthonában fosztották ki és bántalmazták ismerősüket, majd a férfit egy székhez kötözve magára hagyták.

Az ítélőtábla a bűncselekmény minősítését megváltoztatta, azt társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására fogyatékossága miatt képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette.

Ezért L. J. elsőrendű vádlott szabadságvesztés büntetését 12 évről 15 évre, L. Zs. másodrendű vádlott büntetését 14 évről 20 évre súlyosította, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerőre emelkedett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2017 novemberében, a késő esti órákban a sértett miskolci lakása előtt sétáltak el, amikor észrevették, hogy a ház egyik szobájában világos van és látták, hogy az általuk korábbról ismert idős férfi otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba és megszerzik az értékeit. A vádlottak az ajtót betörve jutottak be az ingatlanba. A sértett meghallotta a zajt, a bejárati ajtóhoz ment, mire a két férfi azonnal ütni kezdte a náluk lévő lécdarabokkal.

Ezt követően egy székhez kötözték, majd több órán keresztül, megalázó és kíméletlen módon bántalmazták, miközben pénzt követeltek tőle. A bántalmazások hatására a sértett elmondta, hol tartja az értékeit. A vádlottak elvették a férfi pénzét és a bankkártyáját, majd a lekötözött sértett száját leragasztották és elhagyták az ingatlant.

A vádlottak a sértett bankkártyájáról felvett pénz egy részét ruhaneműkre és mobiltelefonra költötték.

A sértettet a szomszédja 2 nap elteltével a székhez kötözve, legyengült állapotban találta meg a férfit, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, a koponya bevérzéseivel járó, életveszélyes sérülést, maradandó fogyatékosságot eredményező koponyasérülést szenvedett.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok