Van, ahol balesetek lassítják a haladást. Délutántól az ország több területén is ónos esőre kell számítani.

Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Országszerte borult, felhős, elszórtan ködös az idő. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak szinte mindenhol sónedvesek az éjszakai, hajnali megelőző síkosságmentesítések hatására. Pest megye északi részén, Baranya, Tolna és Csongrád-Csanád megyében köd nehezíti a közlekedést, ott helyenként 100 és 300 méter közé is lecsökkenhet a belátható út hossza.

- A reggeli csúcsban megtorpant a forgalom az M3-as autópályán az M0-s csomóponttól befelé, a 11-es főúton az ürömi elágazás előtt, valamint az 51-esen Dunaharasztinál is lassulás tapasztalható a főváros felé.

- Az 53-as főúton, Dunatetétlen és Akasztó között egy személyautó és egy teherautó ütközött össze. A 9-es km-nél a fél útpályát lezárták.

- A Pest megyei Pomázon, a József Attila utcában összekoccant egy személyautó és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A körforgalomhoz közel, a buszöbölnél útszűkület mellett halad a forgalom.

- Taksony és Bugyi település között a horgásztavaknál egy kisbusz az árokba hajtott. A 7-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

- Az M5-ös autópályán, Inárcs közelében hidat javítanak, ezért az inárcsi és a dabasi kijárat között forgalomterelésben kell autózni. A 37-es és a 43-as km között a főváros felé tartó oldalt lezárták, a forgalom a Röszke felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. Mindkét irányban lelassult a haladás.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.12.02. szerda éjfélig

- Éjjel helyenként ismét sűrű, zúzmarás köd valószínű. Kiemelten az Alföld középső és a délkeleti tájain, illetve az Északi-középhegységben romolhat le a látástávolság, de a Dunántúl magasabban fekvő, felhőben lévő tájain is zúzmarás ködre lehet számítani.

- Szerdán délutántól, estétől délnyugaton (Somogy, Zala, Alpokalja) gyenge hószállingózás kezdődhet, de késő estig, éjfélig még érdemi mennyiség nem valószínű. Ugyanakkor késő estétől a csapadék formája Somogyban, Zalában, majd később általában az Alpokalján is egyre több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált. Az említett tájakon csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat. (A nyugati határnál tarthat ki legtovább a csapadék havazás formában.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.