István az elmúlt hónapokban magát közüzemi szolgáltatók munkatársának kiadva jutott be főként idős emberek lakásába, ahonnan megtakarításokat lopott el.

A BRFK közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság azzal gyanúsít egy 40 éves férfit, hogy az elmúlt hónapokban magát közüzemi szolgáltatók munkatársának kiadva jutott be, főleg idős emberek lakásaiba a fővárosban.

Volt, hogy a fűtés, máskor a víznyomás ellenőrzésére hivatkozott. Amíg így lefoglalta a lakástulajdonost, társa átkutatta a szobákat, és pénzt, ékszereket – gyakran egy élet megtakarítását – vitték el. Előfordult, hogy észrevették és elzavarták őket, de az eljárás jelenlegi adatai szerint így is összesen több mint kétmillió forintot zsákmányoltak.

A IV. kerületi nyomozók azonosították az egyik feltételezett elkövetőt, akit 2020. november 23-án a Fejér megyei Ercsiben fogtak el. J. Istvánt üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették, letartóztatását a bíróság november 28-án rendelte el. Társa után jelenleg is nyomoznak.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nemrég kisfilmeket is kiadott, hogy felhívják a lakosság figyelmét a trükkös csalókra:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.