Hiszünk a jogállamiságban, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az európai uniós jogállamisági mechanizmus jelenlegi formájában egy jogi abszurditás – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Le Point című francia hetilapnak adott, szerdán megjelent interjújában.

A tárcavezető szerint az a probléma a jogállamisági mechanizmussal, hogy a jogállamiság kritériumai nincsenek pontosan meghatározva.

A jogállamiság alapelvek laza összefűzéséből kialakult fogalom, amelyre nem lehet szankciós mechanizmust építeni – hangsúlyozta.

Varga Judit szerint az Európai Unió vezetői megszegték szavukat, felrúgták a júliusi megállapodást, és mégis megpróbálták ködös jogállamisági kritériumokhoz kötni az uniós forrásokat. A miniszter szerint a magyar és a lengyel vétó válasz volt az adott szó megszegésére.

"Mi becsületesen jártunk el" – mondta.

"A kártyáink végig az asztalon voltak. Ezért gondolom azt, hogy becsületesség kérdése, hogy valaki tartja-e magát az eredeti egyezséghez"

- tette hozzá.

Szerinte "méltatlan alkudozással" nem lehet megoldani a patthelyzetet, hanem új megállapodást kell kötni, és a vétó volt az első lépés ebbe az irányba.

Az uniós források esetleges megvonásával kapcsolatban Varga Judit megjegyezte: "sem elveink, sem szuverenitásunk nem eladó". Kiemelte: az uniós helyreállítási csomag nem ajándék, segély vagy adomány, hanem hitel, amelyet vissza kell fizetni. Rámutatott: Magyarország szükség esetén a piacról is fel tud venni hitelt, "ennek ellenére kész az európai szolidaritás jegyében európai adósságközösséget vállalni".

A tárcavezető a "Stop Soros" törvénycsomagról beszélve kiemelte, hogy "az Európai Bizottság gyakorlatilag az embercsempészet támogatását várja el Magyarországtól".

"A 2015-ös migrációs hullám kezdete óta brüsszeli és európai vezetők, politikusok, különböző szervezetek és a nemzetközi liberális média folyamatosan azt kérik számon a magyar kormányon, hogy miért nem fogad be illegális migránsokat, és miért akarja megvédeni a saját és Európa határait"

- mondta.

"Jogállamisági kérdésnek tekintik azt, hogy Magyarországon ne lehessen vizsgálni azt, hogy a nemzetközi finanszírozású civilszervezetek mögött kinek az érdekei állnak, és jogállamisági kérdéssé vált az illegális migráció feltétel nélküli támogatása is" – kifogásolta.

"Magyarország elkötelezett a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok, az alapvető szabadságjogok és a jogállamiság mellett" – húzta alá az igazságügyi miniszter. "Több mint ezer éve védjük Európa határát, az európai kultúrát és értékeket. Most sem teszünk másként" – fűzte hozzá.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a korlátolt picsa lejáratja az országot!!! =))
Pálinkás Pál
az az abszurdítás hogy te...primitív ribi...az ország minisztere vagy!!!
tudode
Nem hihető el, hogy az igazságügyi miniszter nincs tudatában annak, hogy ha sikerül felszabadulni a Bibó-isták alól
.
ad 1/ Az alaptörvény közjogilag érvénytelen, ha egyáltalán képeSSek definiálni a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENSÉGET, magyarul KUKA
.
www.youtube.com/results?search_query=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen
--------------------------------------------
.
ad 2/ Magyarország nevű állam jogilag nem létezik
.
www.google.com/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+&aqs=chrome.3.69i57j69i59l3j46i433j0i433l3.6157j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------------
.
ad 3/ Gazdátlan az ország, mert őfélesége nem is miniszterelnök, annyit vétve az országnak, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa
.
-----Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=403s
----------------------------------------------
.
ad 4/, ad 5/
.
ad 6/ akkor az országnak, hogy a deKÁZÓNAK is majd a fal adja a másikat!!!
----------------------------------------------
.
Félelmetes!
,
De nem mindenki most jött le a falvédőről, és nincs tudatában annak, hogy egy magán galeri szívja a vérét, a mindennapját a zembereknek, még járvány idején is, úgy közlekedve az államban, mint elefánt a porcelán boltban!
ómió
Konkrét megfogalmazása hiányában mi más lenne!? Legfeljebb még anarcholiburnyák bunkósbot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.