Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel szerdán.

Itt a Szájer-ügyről figyelmet elterelő bűnügyi hír? Őrizetbe vették az Orbán-kormányzat egyik magas beosztású hivatalnokát

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség

"hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette"

és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Mint írta, 2020 nyarán egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte. A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.

A vállalkozó a hivatali befolyás érvényesítésével elnyerni tervezett több száz millió forintos – vissza nem térítendő – támogatás miatt várhatóan sikeres cégből 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek. A vezető beosztású hivatalos személy az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte – írta a főügyész.

Keresztes Imre tájékoztatása szerint a nyomozó ügyészség a tényállás teljes körű felderítése és további releváns bizonyítékok beszerzése érdekében kedden összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre közel 60 ember részvételével. Az akció végrehajtásában a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködött.

A járványügyi szabályok maradéktalan betartásával több helyszínen végrehajtott motozások, kutatások és lefoglalások, majd az ezt követő tanúkutatások, tanú- és gyanúsítotti kihallgatások eredményre vezettek – írta a főügyész.

Keresztes Imre közlése szerint az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetüket, és indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
@Jozefina: recseg-ropog a sziklaszilárdság!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Tegyétek má ki az alaptörvény asztalára azt a tákolmányt amit a lopós elnökötök írt alá hagy tiszteljük le!
A buzi bárban tartottátok a frakció gyűlést is szaros tökűek.
nezelodo
@percsi: Kétméteres távolság? Egymásba ért a NER társ és elvbarátaik megszentelt .f...a.
kokopelli
@nezelodo: (;-))...valamikor tanultuk,hogy a magát homogénnak tartott egyesületek,pártok stb.-k felbomlása belülről
indul el ! Igazuk volt a történelemtanárainknak !? (;-))
nezelodo
Fiúk, a Nemzeti Vejkó, a dr Flóri, a Simonka a Boldog stb mikor lesz begyűjtve? Vagy ők is a "Ne mi nyerjük a legtöbbet" duzzadó táborába tartoznak?
Eladott Ország
Orbán klán egyik figuráját nem engedte földhöz jutni . Igy ami dosszié volt róla azt elővették.Ritka eset, hogy az "alkotmányos költséget" számon kérik. Nem kizárt, hogy eldugította a csattornát, és nem a szokott módon folyt tovább a sarc.Igaz, hogy Szlovákiában most a helyi Polt Pétert, Pintér Sándort és Csányi Sándort tartóztatták le, meg egy tucat bírót és más főhivatalnokot, de az az ő dolguk.A doktorminielnökúr nagy bölcsességében, és jóságában megengedte, hogy a magasabb cél érdekében (lopni, lopni, még többet lopni - magának) beáldozzák a maffiája egyik jelentéktelen tagját. Nagyon okos a mi doktorminielnökurunk.
Clavigo
@nezelodo: Polt pajtás megvárja,,míg elévülnek a dolgok... Elvégre nem a Főnököt lopták meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.