Hivatali vesztegetés miatt nyomoznak az Agrárminisztériumban; az ügy érintettje Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, akinek a felmentését szerdán kezdeményezi a miniszter – tudatta a szaktárca az MTI-vel szerda este.

Bilincsben vitték el Nagy János helyettes államtitkárt

A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János.

Nagy István agrárminiszter szerdai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az ügyészség munkáját – írták a közleményben.

A központi közlemény nem említi, de a Magyar Hang szerint Nagy Jánost bilincsben vitték el.

A lap összefoglalója szerint nyáron egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte. A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó

jogtalan előnyt ajánlott, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő a hivatali pozíciójával segítsen a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.

A vállalkozó a hivatali befolyás érvényesítésével elnyerni tervezett több 100 millió forintos, vissza nem térítendő támogatás miatt várhatóan sikeres cégből 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek. A vezető beosztású hivatalos személy az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte.

Az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte az őrizetüket, és indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

(MTI, Magyar Hang)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Paraszt áldozat csak. Vihar egy biliben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A simliseket "kipucolni"! Még, ha ez nem efftársi is!
sgl
Azt írják, LEGFELSŐBB KÖRÖKIG ÉRNEK A SZÁLAK!
Nos kik vannak a legfelsőbb körökben?
Nem ez a kis helyetteske, van neki feljebb főnöke és annak is van főnöke, aki nem más mint Ocsmány Vigyor, és azt is tudjuk 30 év alatt hatalmas ingatlan birodalmat épített fel maffiózónéval.
Ebben mindenféle ingatlan forma van, lakóingatlantól mezőgazdasági agrokultúráig, sőt szőlőbányák is vannak Tokajban.
Naszóval lehet gondolkodni!
Madácsi Pali
Hogy merészelte 5%-ért adni azt amit a főnökei 40-ért mértek?
KisGenyo2
A miniszter urat meg ugye kihagyták a "buliból". Pedig lehetett volna az 200 misi támogatás is, 4 nokiásdobozzal a miniszter úrnak és akkor minden rendben... ;-)
Gazella
@Eladott Ország: Figyu! Dagadék azt hitte ha bedob államtitkár szennyt akkor a magyar nem Brüsszelre figyel! DE ez sajna nem jött be! Próbálkozik most mindegyik seggnyalójával! Megfigyelhető, hogy most aztán minden fidelnyalókát, seggeseit tolja befelé, hogy valamiről pofázzanak! Magyarul figyelem elterelés van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok