A Nyugat-Dunántől a meteorológiai szolgálat a várható veszélyes időjárási helyzet miatt kiadta a másodfokú, narancssárga riasztást.

Rémálomként kezdődhet a reggelünk: kiadták a másodfokú riasztást

Rémálommá teheti a csütörtök reggelt sokak számára az ónoseső. Az első fokú, citromsárga riasztás az ország középső részére érvényes.

A részletes figyelmeztető előrejelzés szerint:

A Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Zala megyében és a környező térségekben) délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső valószínű.

Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár cm hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat. Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

A csapadék formája napközben

egyre nagyobb területen esőre vált át;

vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett.

A napi előrejzés szerint egyébként többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten szakadozottabb lesz a felhőzet.

A Dunántúlon többfelé várható fagyott eső, ónos eső, intenzitás függvényében a nyugati határszélen havazás is. A délelőtti órákban fokozatosan egyre inkább eső lesz a jellemző, amely átterjed a középső országrészre is.

A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között várható, de a nyugati határvidéken csak -1, +1 fok körül valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a meteorológiai szolgálat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.