Weiszdorn Róbert a magyar kriminalisztika legkegyetlenebb rablógyilkosságának egyik tettese volt.

A Blikk értesülései szerint a fegyőrök – a protokollt betartva – minden jelentés után tüzetesen átvizsgálták Weiszdorn celláját, de semmi olyat nem találtak, ami az állítólagos szökésre utalna. Ám hiába nincs jele a tervnek, a móri mészárlás miatt elítélt férfira ezek után még szigorúbb szabályok vonatkoznak, például bizonyos ideig még az udvarra sem mehet ki sétálni, ami nagyon megviseli.

„A konkrét ügyekről semmit nem mondhatok, az azonban biztos, hogy általános jelenség a börtönökben, hogy a rabok valamiféle előny vagy kedvezmény reményében feljelentik egymást.

Teszik ezt sokszor úgy, hogy a kijelentésüknek semmi alapja nincsen. Amióta a védencem bekerült a rácsok mögé, valóságos mintarab. Teológiát és nyelvet tanul, próbálja az idejét hasznosan, önmaga fejlesztésével eltölteni” – reagált a lap megkeresésére dr. Lichy József, aki hosszú évek óta látja el Weiszdorn jogi védelmét.

Weiszdorn Róbert a magyar kriminalisztika legkegyetlenebb rablógyilkosságának egyik tettese volt. Társával, Nagy Lászlóval nyolc ártatlan ember életét oltották ki 2002. május 9-én a móri Erste Bankban.

Az, hogy ők a valódi elkövetők, csak öt évvel a bűncselekmény után derült ki. Weiszdornt életfogytiglanra ítélték, legkorábban negyven év letöltése után szabadulhat, Nagy László a cellájában felakasztotta magát.

(blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.