Még nem indultak meg a tárgyalások a helyi repülőtérben történő kormányzati tulajdonszerzésről – közölte Debrecen polgármestere csütörtökön annak kapcsán, hogy egy kormányrendelet szerint a magyar állam 51 százalékos tulajdoni részesedést szerezne a debreceni repülőteret üzemeltető cégben.

Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében azt írta, hogy független szakértő bevonásával történik meg a repülőteret üzemeltető cég pénzügyi, adójogi, jogi és szakmai átvilágítása.

Jelezte: a járványügyi veszélyhelyzet időszakában a város közgyűlése nem ülésezik, ő maga egy személyben nem kíván ebben a kérdésben dönteni.

A folyamat teljes mértékben átlátható módon fog zajlani – ígérte Papp László, megjegyezve: a szükséges szakértői vizsgálatok, a cég átvilágítása és a tárgyalások menetéről a képviselőket tájékoztatni fogja, s amikor a veszélyhelyzetnek vége, és a közgyűlés újra össze tud ülni, akkor a testületnek kell ebben a kérdésben döntenie.

"Debrecen önkormányzatának továbbra is az a szándéka, hogy a repülőtér megfelelő pénzügyi, gazdasági feltételek mentén, megfelelő háttérrel meg tudja tartani vezető szerepét a Kelet-Magyarország, illetve a környező országok szomszédos területei alkotta régióban"

- közölte a városvezető.

Hozzátette: ha az állam ebben úgy vállal szerepet, hogy tulajdonosként terhet vesz le az önkormányzat válláról, és biztosítja a repülőtér hosszú távú működését, segíti infrastrukturális fejlesztését és üzemeltetését, akkor ezzel a város csak jól járhat.

"Ha az állammal sikerül jó megállapodást kötni, akkor az a debreceni repülőtér stabilitását tudja majd szolgálni"

- zárta közleményét Papp László.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.