Kaposváron a teljes alapbérüket megkapják, nem kell táppénzre menniük azoknak az óvodai és bölcsődei dolgozóknak, akik bár nem fertőződtek meg koronavírussal, de kontaktszemélyként nem mehetnek be dolgozni a gyermekek védelme érdekében.

Az önkormányzat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében idézte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki december 1-jétől hatályos döntését azzal indokolta, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozók nem tudják otthonról végezni a munkájukat. Ha megfertőződtek szabadságra kényszerültek vagy táppénzt kaptak, a bérük 60 százalékát.

A politikus szerint a családok megélhetését és a város gazdaságát tekintve egyaránt fontos, hogy a szülők dolgozhassanak, ez pedig nagyrészt a bölcsődei és óvodai dolgozóknak köszönhető, akiknek felügyelete alatt a szülők biztonságban tudhatják a gyermekeiket.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, ahol nem "efftársi" az önkormányzat...!
csak úgy....
@ómió: ugye,te ingyen kapod a gyogyipiruláidat,efftársilag?
ómió
@csak úgy...: Merthogy a dilibogyóidat te de facto is és efftársilag is ingyen kapod? És ezt muszáj rögtön rám hazudnod? Hát, ez újabb "pozitívum", amiért "jó efftárs" lehetsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.