Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt a december 11-e utáni időszakra tervezett járványügyi intézkedésekről, korlátozásokról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán rendületlenül konzultál, miközben minden eddiginél többen haltak meg a koronavírus-betegségben

A Karmelita kolostorban megtartott értekezleten részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok, a kormány részéről pedig Kásler Miklós, Gulyás Gergely és Rogán Antal miniszterek.

Orbán Viktor miniszterelnök köszönetet mondott a tudományos szakembereknek az eddigi rendkívül magas színvonalú munkájukért, amelynek segítségével a kormány a megfelelő intézkedéseket tudta meghozni a járványügyi védekezés során, és Magyarország felkészülten várhatta a koronavírus-járvány újabb hullámát – ismertette Havasi Bertalan.

A kormányfő szombaton folytatja a konzultációsorozatát, aznap a gazdasági szakemberek véleményét hallgatja meg. A vasárnap délutáni megbeszélés pedig már egy összegzés lesz a hétfő reggeli operatív törzs ülés előtt, amelyen megszületnek a döntések a december 11-e utáni időszak járványügyi korlátozásairól, ideértve a karácsonyt és a januárt is – mondta a sajtófőnök.

Az Egészségügyi Tudományos Tanács az egészségügyért felelős miniszter javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete, mely állást foglal és ajánlásokat dolgoz ki az orvostudományi kutatásokkal kapcsolatos általános érvényű etikai kérdésekben, kidolgozza az orvosbiológiai, klinikai kutatások elveiről és gyakorlatáról szóló etikai irányelveket, valamint az egészségüggyel kapcsolatban jogszabályalkotást is kezdeményezhet – írja az MTI.

A halálozási rekord megdőléséről ma itt írtunk.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@csak úgy...: Hol érdekli ez Orbánt és kormányát?? Lényeg, hogy lehet ad hoc törvényeket hozni, pénzeket elvonni, amit a híveknek lehet osztogatni, több száz milliárdos, piaci kamatozásu hitelt 30 évre felvenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ez az egész "konzultáció" reklám és propaganda! O.V. már rég eldöntötte, mit fog bejelenteni hétfőn az operett törzs! Azok meg megkapják a kész szöveget, és elmondják, ismételve a refrént, az egyéni védekezésről. Kérdezni nem lehet! Felesleges is, mert nem tudják mit mondhatnak, mit nem!
kereső
@division: Miért is nem szabbad lázitani. Orbán és operett törzse elbaxarintotta az ószi védekezést- a nem időben, és nem megfelelően meghozott intézkedésekkel, amelyek nemhogy fékezték volna a járványt, hanem még segitették is. Miért is nem szabad lázitani, amikor a "különleges jogrendet", amit a járványra való hjivatkozással kértek, nem védekezésre használják, hanem a társadalmi berendezkedés további megváltoztatására- az egyházállam teljes körű létrehozására. A gazdasági intézkedések meg éppen azokon nem segotenek, akiken kéne- az embereken- akik a legnagyobb elszenvedői a járványnak, a kormány dilettáns intézkedéseinek. Miért is nem szabbad lázitani, hogy ragadna már a nyelved a megfelelő ánuszba.
balos
A maffia gazdagodik a fertőzésben is!
Peller Anikó
@ómijó: ja, bezárt az OPNI mert elmentek lopni.
kulabombaafityiszre
Leül 12 orbán viktor mihály és egymással megkonzultálják a semmit.
Aztán másnap reggel amelyik személyében felébred a 12 közül annak a véleménye lesz szent.
division
@kereső: Te miről hadoválsz már megint? Tisztában vagy azzal, mi a különbség a "lazítani" és a "lázítani" szavak között? Akadj már le rólam, és tanulj meg olvasni, bár elvileg ezt már általánosban megtanulja az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.