Ajándékcsomagokkal köszönte meg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet dolgozóinak munkáját a Katolikus Karitász.

Mézzel, szörppel, lekvárral köszönte meg az orvosok és ápolók munkáját az egyházi államtitkár

A hatszáz, mézet, teát, szörpöt, lekvárt tartalmazó csomagot Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója adta át pénteken.

Soltész Miklós elmondta: néhány héttel ezelőtt a karitatív szervezetek kezdeményezték az akciót, hogy

a kórházakban megfeszítetten dolgozó orvosoknak, ápolóknak eljuttassanak valamilyen ajándékot, amellyel kifejezik köszönetüket és szolidaritásukat.

Soltész szerint a Katolikus Karitász csomagjainak külön értéke, hogy azokat megváltozott munkaképességű emberek állították össze. Ezek az emberek sokszor szorulnak rá orvosok, ápolók segítségére életük során, most azonban ők azok, akik odafigyelnek az egészségügyi dolgozókra. Soltész Miklós azt mondta, az ilyen gesztusok biztosan erőt adnak a hihetetlen fizikai és lelki nyomás alatt dolgozó orvosoknak, ápolóknak.

Mézzel, szörppel, lekvárral köszönte meg az orvosok és ápolók munkáját az egyházi államtitkár
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet megbízott főigazgatója és Écsy Gábor, a a Katolikus Karitász országos igazgatója (b-j) az intézetben, ahol ajándékcsomagokat adtak át 2020. december 4-én. A hatszáz csomagban található termékeket – mézet, teát, szörpöt és lekvárt – megváltozott munkaképességű emberek készítették, akiket a segélyszervezet foglalkoztat. MTI/Illyés Tibor

Écsy Gábor ismertette: a Korányi-kórházban átadott ajándékcsomagokat a Katolikus Karitász megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató intézményeiben készítették. Hozzátette: ezekben a csomagokban jelképesen benne van az a szeretet, hála és köszönet, amelyet a munkájukkal érdemeltek ki a tüdőgyógyászati intézet dolgozói. Szeretné – mondta –, ha az ajándék és a kórház dolgozóiért felajánlott imádság erőt adna nekik megfeszített munkájukhoz.

Bogos Krisztina főorvos, a kórház megbízott főigazgatója az ajándékot megköszönve elmondta, a csomagok éreztetik velük, hogy az emberek odafigyelnek éjt nappallá téve végzett munkájukra. Szólt arról, hogy a Korányi-kórháznak az idei év különleges kihívásokat hozott. Az intézmény kiemelt szerepet kapott a koronavírusos betegek ellátásában, az ott dolgozók pedig újra megtanulhatták, milyen jó új gyógymódokat keresve gyógyítani – mondta megbízott főigazgató.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Némi ""zizegős"", pláne így karácsony eőtt, nagyobb köszönetnek tűnt volna. És a hazai egyházak nem szegényednének el ettől és az ilyen akciótól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Ilyenkor hol van a nagy fityesz kádéempé és dékás összefosás?? Miért nem jut eszükbe adakozni,?Valaniért sohasem hallok róla pedig szeretik verni a mellüket mikor jót cselekednek,de mostanában egyik pártnak sem megy !!?A kicsit is megbecsülik a tisztességes emberek nem kell 2 év múlva esedékes fizetés énekeseket beigérni amiből nem lesz semmi inkább segítsenek egész évben a rászoruló embereknek!!!A 2-3 milliós tisztelet díjból ez nem lenne nagy probléma!
rokker33
@rokker33: * valamiért * fizetés emeléseket
voltmárjobbis
Amúgy meg leszarom azt az egészségügyi dolgozót, aki elfogadta.
Parasztnak baz megyében krumpli, orvosoknak ajándékcsomag.
Gratula!
Clavigo
Ezt osszátok be magatoknak...oszt jó napot.
nezelodo
Soltész úr, nem lenne kevésbé macerás, ha megfizetné őket az állam, és nem tömjénfüsttel fizetnék őket, ha már államosítottak minden kórházat? Ja hogy a vezér eddig nem látta fontosnak és majd valamikor ad emelést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok