A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).

Ezekre kell figyelnünk, ha nem akarunk bosszankodást a nyugodt karácsonyozás helyett

Az intézet szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az online kampány során, a következő napokban több IT-biztonsági tanácsot publikálnak és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé ezen az oldalon.

A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett.

A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók – a veszélyekre való figyelmeztetések mellett – megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak.

Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

Az NBSZ NKI kiberbiztonsági tudatosító podcast adásai ezen az oldalon hallgathatók meg – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Oohh nem nézem a király TV-t...most akkor mi lesz??
Szeparepa2
A karácsony egy mindigis torz beteges, hamis, hazug, szánalmas és undorító erőszak-ünnep volt, vezényszóra kötelezően kellett szeretni, puszilgatni és ajándékozni egymást, vásárolni és költekezni (ha nem állsz jól, akkor kérj kölcsön), jó pofát vágva egymáshoz, akkor is, ha utáljuk mint a szart a másikat, merthogy ugye a család persze. Ünnepnek csúfolt hányinger, amit a középkori keresztényterror erőszakolt a civilizációra; amit sok más vallás-kultúrkör nem fogad el mai napig, sem az iszlám, sem a többi keleti, sem a zsidó ugyebár (utóbbi ugyebár, mivel itt élt velünk nagy diaszpórákban és mégis leszarta, ezért indult az üldöztetésük többek közt, már a keresztény római birodalomban, mely bukása után, másképp terjeszkedetek; erőszakos népirtó térítések során ugyebár már fél Ázsiát és Afrikát is bekebelezte a keresztényterror, ekkor szerencsétlen zsidók nem tudták hová meneküljenek, sokfelé gondolták hogy jobb lesz, és letelepedtek, de sehol sem voltak biztonságban; a vérvád őrjöngő, gyilkos gyűlöletkampánya ugyebár az inkvizícióval fűszerezve megtalálta őket mindenfelé, aztán még a XIX században is voltak az oroszoknál is pogromok, a spanyoloknál is; tehát úgy voltak vele, még az arabokkal is jobb, annál a sátáni gyilkos gyűlölködő őrületnél, ami végül a náci holokausztban kulminált, s amit a keresztények műveltek a történelem során... Tennék ma is ha nem szorultak volna vissza, de láthatjuk, ha találnak maguknak egy újabb őrült diktátort (meg az is megtalálja őket), amilyen volt Hitler, most Orbán, akkor kezdik újra; már az alkotmányba beszivárogtak, a tankönyvekbe is ismét, a deszekularizáció gőzerővel megy... a templompokban tombol a beteg hazug megtévesztő és megfélemlítő, gyűlöletkeltő sátáni agymosás; a keresztény terror-sátánizmus a legnagyobb emberiségellenes maffia, amit volt a világon valaha; az iszlám hódítás is mazsola hozzá képest és az új iszlamista terror is. A karácsony is tehát nyilván hazug sátánista csalás. Ősi tiszta pogány ünnepek torz másolata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok