A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).

Ezekre kell figyelnünk, ha nem akarunk bosszankodást a nyugodt karácsonyozás helyett

Az intézet szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az online kampány során, a következő napokban több IT-biztonsági tanácsot publikálnak és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé ezen az oldalon.

A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett.

A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók – a veszélyekre való figyelmeztetések mellett – megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak.

Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

Az NBSZ NKI kiberbiztonsági tudatosító podcast adásai ezen az oldalon hallgathatók meg – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Oohh nem nézem a király TV-t...most akkor mi lesz??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.