A magyarok és a lengyelek sértegetésének befejezését kérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Didier Reynders-től, az Európai Bizottság igazságügyi biztosától szombaton.

Szijjártó kiakadt azon, hogy sértegetik őket

A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán arra reagált, hogy az Európai Bizottság biztosa egy interjúban arról beszélt az EU következő hétéves költségvetésével kapcsolatban, amennyiben nem lehetséges meggyőzni Magyarországot és Lengyelországot annak megszavazásáról, úgy a két állam nélkül kell tovább haladni.

Szijjártó Péter bejegyzésében felidézte, hogy még belga külügyminiszterként ismerte meg Didier Reynders-t, a viszonyuk normális volt, ezért nem szólt eddig uniós biztosként tett nyilatkozatai kapcsán.

A miniszter azt írta: "kedves Didier barátom, a hazád megbántásának mindenfajta szándéka nélkül, kérlek, engedd figyelmedbe ajánlanom a tényt, hogy mi, lengyelek és magyarok biztosan harcoltunk annyit diktatúrák ellen a szabadságunkért és tettünk annyit Európa egységéért, mint a Téged az Európai Bizottságba delegáló ország".

Kérlek, fejezzed be a lengyelek és magyarok lenézését, sértegetését! – zárta posztját Szijjártó Péter.

Didier Reynders a belga RTBF csatorna vendége volt december 5-én, ahol többek között a lengyel-magyar vétóval kapcsolatosan is nyilatkozott.

Az unió következő hétéves költségvetésének megtorpanása kapcsán azt mondta:

" ... a jogállamiságról szóló vita, most minden európai intézményben, így a Tanácsban is központi kérdést képez. Egyértelműen nagy a nyomás, de van lehetőség megoldásra. A német elnökség igyekszik valamennyi tagállamot meggyőzni, hogy közös nevezőre jussunk. Ugyanakkor, amennyiben ez nem lehetséges, úgy Magyarország és Lengyelország nélkül kell tovább haladni. Ezt fontos egyértelművé tenni".

(MTI)

(Fotó: Szijjártó Péter/Facebook)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: nekik minden sértés, han avatják szentté orbánt! Talán végig kellene gondolni, ha nincs támadási felület, nincs támadás! Már semmi önkontrollja nincs sem Orbánnak, sem Szijjártónak! Egyetlen elvárt pont nincs, amit betartanának, de nekik áll feljebb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
Ha megkerülnek bennünket, nincs mit keresnünk abban a bolhacirkuszban!
Béla333
Jogállamiságról szó sem lehet!
Lopni muszáj, és olyan ügyészség, bíróság kell nekik, amelyik nem tartja be a törvényeket.
Maffia stílus!
Aki Én
@Horizont: Én már nevetni sem tudok ezen a rém egyszerű @Gyurka80: -n.
Inkább elkeserít ez az ostobaság.
Lepényleső
Nyugodtan alhat,megszűnnek a vélt sértegetések,előbb-utóbb szóba sem állnak velek?
Klubtag
A polgári-keresztény magyar kormányok az "utolsó emberig" kitartottak az I. és a II. világháborúban a rabtartóik mellett, 40 év keserű tapasztalata ellenére visszakönyörgik magukat az orosz befolyás pöcegödrébe, törökökkel keresnek rokonságot és szövetséget büszkén, hogy az EU-t fenyegethessék torz migráncs-nézeteikkel, meggörnyedve ajánlják fel a mi hátunkat, hogy arra lépve (állampolgárságot biztosítva) a kínai bóvli eláraszthassa és tönkre vághassa Európa piacát, stb.,stb.,stb.
Valóban, ennyi "hősies" - diktatúra-ellenes - cselekedettel nem dicsekedhet az a "szerencsétlen" belga(balga) nép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.