A magyarok és a lengyelek sértegetésének befejezését kérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Didier Reynders-től, az Európai Bizottság igazságügyi biztosától szombaton.

Szijjártó kiakadt azon, hogy sértegetik őket

A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán arra reagált, hogy az Európai Bizottság biztosa egy interjúban arról beszélt az EU következő hétéves költségvetésével kapcsolatban, amennyiben nem lehetséges meggyőzni Magyarországot és Lengyelországot annak megszavazásáról, úgy a két állam nélkül kell tovább haladni.

Szijjártó Péter bejegyzésében felidézte, hogy még belga külügyminiszterként ismerte meg Didier Reynders-t, a viszonyuk normális volt, ezért nem szólt eddig uniós biztosként tett nyilatkozatai kapcsán.

A miniszter azt írta: "kedves Didier barátom, a hazád megbántásának mindenfajta szándéka nélkül, kérlek, engedd figyelmedbe ajánlanom a tényt, hogy mi, lengyelek és magyarok biztosan harcoltunk annyit diktatúrák ellen a szabadságunkért és tettünk annyit Európa egységéért, mint a Téged az Európai Bizottságba delegáló ország".

Kérlek, fejezzed be a lengyelek és magyarok lenézését, sértegetését! – zárta posztját Szijjártó Péter.

Didier Reynders a belga RTBF csatorna vendége volt december 5-én, ahol többek között a lengyel-magyar vétóval kapcsolatosan is nyilatkozott.

Az unió következő hétéves költségvetésének megtorpanása kapcsán azt mondta:

" ... a jogállamiságról szóló vita, most minden európai intézményben, így a Tanácsban is központi kérdést képez. Egyértelműen nagy a nyomás, de van lehetőség megoldásra. A német elnökség igyekszik valamennyi tagállamot meggyőzni, hogy közös nevezőre jussunk. Ugyanakkor, amennyiben ez nem lehetséges, úgy Magyarország és Lengyelország nélkül kell tovább haladni. Ezt fontos egyértelművé tenni".

(MTI)

(Fotó: Szijjártó Péter/Facebook)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: nekik minden sértés, han avatják szentté orbánt! Talán végig kellene gondolni, ha nincs támadási felület, nincs támadás! Már semmi önkontrollja nincs sem Orbánnak, sem Szijjártónak! Egyetlen elvárt pont nincs, amit betartanának, de nekik áll feljebb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Horizont: nekik minden sértés, han avatják szentté orbánt! Talán végig kellene gondolni, ha nincs támadási felület, nincs támadás! Már semmi önkontrollja nincs sem Orbánnak, sem Szijjártónak! Egyetlen elvárt pont nincs, amit betartanának, de nekik áll feljebb!
RonaGyuri
a hires mondás szerint
Tükörbe nézni fájdalmas dolog. Ezért sokan meg is próbálják elsumákolni! Nem szokott sikerülni!!!
A mi külgarázdánknak sem fog!!! =))
Paxirasol
Mindig a leggátlástalanabb. a legpofátlanabb, a legagresszívabb emberek a legérzékenyebbek. A nemzet kakaduja is egy mimózalelkű pojáca. Boldog, boldogtalant kioktat, lefitymál, sérteget, de ha bármi kritika éri őt, vagy a bandáját, hisztériázni kezd.
Qqberci
Toporzékolj is egy kicsit, Szíjrágó!...
kulabombaafityiszre
A peti a juci,meg viktor nagyon vergődnek.Érzik a vesztüket?
tudode
Prózai, de az EU nem tehet arról, hogy "csak" egy párttitkár képviseli ezt a bamba országot, aki nem is miniszterelnök
.
---- Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
-------------------------
.
Akit az EU se lenyelni, se kiköpni képtelen, mert a honfoglalás óta nem volt arra példa, hogy egy semmi egyéb, csak egy kofa szintű párttitkár képviseljen egy tagországot, cicózva 2011 óta az EU-val
.
Az un. miniszterelnök sapKÁJÁBAN -- kivételesen, soros elnökként, a fejébe szállva a dicsőség
.
------ Orbán Viktor válaszbeszéde - EP 2011 január
www.youtube.com/watch?v=GhupFuSsoHE&t=10s
---------------------------
.
Rikácsolva, mint egy dühös öregasszony!

,
Gazella
Kakadu nahát... Ti is pont úgy sértegetitek az EU képviselőket.
kissé felnőttem
petike legnagyobb diktátor most regnál aztán ezt vedd aminek akarod, egyszemélyes hivatal, ti csak ballasztok vagytok, statisztálni, konzultál velünk, aztán hazudik, ránk hivatkozik, ő költ annyit lassan mint az egész unió. Unalmas ám a népnek a le és megalázása, aztán engem felakaszthat akár de ez a Magyar valóság. Nem ezért dolgoztam 45 évet és majdnem nyomoroghatok? A nép az kelmeteket nem is érdekkel repkedve jahtozva szartok a valóságra álszentesen.Tudom fáj a kimondott igazság onnan is Ezt szokni kéne vagy MÁSKÉPPEN viszonyulni az itthoniakhoz meg az unios kollégákhoz
Egy csónakba kéne hogy evezzetek, nem az árral szembe / csak ti /,Pökhendiség kivagyiság ellenzék alázásával, Ezen a szinten sehová nem vezet, max ki lesztek onnan pöndörítve aztán itthon simán hazátlanok lesztek és gyűlölet tárgyai. Ez minden bukott politikus és kormány osztályrésze volt és lesz mig a világ világ ezt én így éltem át 1947-után máig és még hazaárulóztatok ti is. Felejteni ezt nehéz de nem is fogom . van és lesz is véleményem ha tetszik ha nem akkor is
Alázat kéne, szolgai munka nem átverések hazugságok félremagyarázások,. mindenki kioktatgatása általad? . Ha érted ha nem ez van
Yeromos
Te nem a diktatúrák ellen harcoldsz, hanem elvtársaiddal a legmocskosabb diktatúrát építettétek ki Magyarországon, Európába.
SystemError
Ki sértegeti ezt a baszadék kis csirkeszart?
simmering73
Mi fáj, gyere, mesélj
Mondj el mindent, tőlem ne félj
Kedved elrepült, ó, hol jár
Távol, messze száll
Mi fáj, gyere, mesélj
Van-e ború, van-e veszély
Mondd el bánatod énnekem
Súgd meg csendesen
Aki Én
Szíjjártó egy korcs, az ország szégyene.
gina
Ez a legnagyobb baja ennek a vizfejü undornak? még ö vádol mást , nézne magába ez a mocskos jellemtelen senki, nem érdemel mást csak megvetést a fidesz mocskos bandájával együtt, én megmondanám neki a választ, de abban nem lenne köszönet,,,,,
namihami
Rosszul esett neki, zokon vette.
Eszem azt a gyengéd lelkét. Bántsák azok a csúnya nagyfiúk...
Yoda69
Me pruszkolj, szargyarto. Ja nem lenne vaj a fületek mögött, nem nyavajognatok a jogállamiság ellen. Az hogy tuzzel vassal tiltakoztak, egyertelmuen igazolja, hogy diktatúrat építetek, és egy korrupt csaló banda vagytok.
human
Az a gáz, hogy az EU nem tudja úgy büntetni a maffiakormányt, hogy ne a magyar embereket büntess valójában. Talán, ha a kormány megkerülhető lenne az EU támogatások elbíráslása és elosztása terén, de nem hiszem, hogy ez megoldható lenne.
Szerintem az EU megüzeni majd nekünk. Kedves magyarok és lengyelek. Ha nem léptek ti, akkor nekünk kell lépni.
Jozefina
Az EU meg fogja oldani, hogy e két szerencsétlen nélkül is el tudja juttatni a szükséges támogatást a tagországoknak.
Sámannus
Petya ne hagyj a fejedre sz.rni, ha a szádba is lehet.
ómió
Pedig a sértegetés a bolsi/"liberális sine qua non" és "tolerancia" egyben!
DR Eric CARTMEN
Szerencsétlen fidesz.Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Sokaknak még mindig kisebbrendűségi érzése és bűntudata van velük szemben. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
balos
@Nessy: Ez a fideSSes köcsög elfelejti,hogy a horti féle nagy agyarok voltak a hábórú kirobbantójának utolsó csatlósai!Az elmúlt 30 évük a a vissza felé nézésen kivűl csak a gyűlőlet és a megosztás politikájával telt és a lopás nemzethy szintjének kiterjesztéséről szólt a kato-lukasok segítségével!
Gazella
Eladták ezek minden lelküket a keletieknek! Most jön a kis megszorongatás! s iziben felháborodnak.
Gyurka80
@DR Eric CARTMEN: "fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. " ugye ezt a gyurcsányi bajnai kormányra írtad, mert arra illik!
Sámannus
Petya most már lubickolhatsz is abban amit te kavartál magadnak. Amiko te sértegetsz másokat nem ütöd magad soha pofán, Pedig ott lehetne egy csicskád és legalább ő figyelmeztethetne egy pofán veréssel, ha másokkal ökörködsz.
nezelodo
Na szerencsétlen lengyelek, nem elég nekik az a félkegyelmű ikerpár maradék fele, még a Szijjártó védelmére is rászorulnak!
Béla333
Jogállamiságról szó sem lehet!
Lopni muszáj, és olyan ügyészség, bíróság kell nekik, amelyik nem tartja be a törvényeket.
Maffia stílus!
Aki Én
@Horizont: Én már nevetni sem tudok ezen a rém egyszerű @Gyurka80: -n.
Inkább elkeserít ez az ostobaság.
Lepényleső
Nyugodtan alhat,megszűnnek a vélt sértegetések,előbb-utóbb szóba sem állnak velek?
Klubtag
A polgári-keresztény magyar kormányok az "utolsó emberig" kitartottak az I. és a II. világháborúban a rabtartóik mellett, 40 év keserű tapasztalata ellenére visszakönyörgik magukat az orosz befolyás pöcegödrébe, törökökkel keresnek rokonságot és szövetséget büszkén, hogy az EU-t fenyegethessék torz migráncs-nézeteikkel, meggörnyedve ajánlják fel a mi hátunkat, hogy arra lépve (állampolgárságot biztosítva) a kínai bóvli eláraszthassa és tönkre vághassa Európa piacát, stb.,stb.,stb.
Valóban, ennyi "hősies" - diktatúra-ellenes - cselekedettel nem dicsekedhet az a "szerencsétlen" belga(balga) nép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.