Az oltástól várja a koronavírus-járvány megszűnését, a nyomában járó válság végét a kormány, ám a lakosság egy jelentős része egyelőre nem kér belőle.

Mindössze a magyarok egyharmada fogadná el a koronavírus-oltást

A közeljövőben elérhetővé váló koronavírus-vakcinák elfogadottsága a magyarok körében mindössze 20-36 százalékon áll – derül ki a Publicus Intézet által a Népszava megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásból – írja a Népszava.

Csekélyebb a magyarok bizalma az orosz és a kínai vakcinákban (20-21 százalék) és inkább oltatnák be magukat az amerikai és az európai fejlesztésű szerrel (31-36 százalék).

Ezek az adatok részben összhangban vannak egy korábbi kutatással, amit az Euronews készíttetett pár hete: akkor a megkérdezettek mindössze 17 százaléka mondta azt, hogy vállalja az oltást, 47 százalék pedig határozottan elutasította.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Aki nem oltatja be magát, annak ne is járjon egészségügyi ellátás, ha elkapja a vírust!!! Vgy fizesse meg az ellátás költségeit!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
@Pálinkás Pál: pedig visszafoghatnád magd, mert elég ocsmányul tudsz beszélni. Mellesleg én nem szóltam hozzád. A cikkhez szóltam és jobb lenne ha mindenki ahhoz szólan és nem másokat cikizne!!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: pedig megérdemled..amit te leírtál az zsarolás...amit még a csúti Btk-ja is bünteti
Yoda69
Nem csodálom, hogy a lakosság retteg az oltástól. A fideSS mindet elcsesz, amihez nyúl. Selejtes maszkok, leálló lélegeztető gépek. Képzetlen személyzet, mert mar mindenki nyugatra menekült orbanek elől. Erre most jön a vakcina. orbanek belengettek az orosz es kinai vakcinát, amire nemhogy engedélyek sincsenek, de meg a 3.fazist se fejeztek be velük, igy senki nem tudja garantálni a hatékonyságukat, illetve, hogy milyen mellekhatasik vannak.
Mocskos orbanek, rettegő társadalmat csinált a magyarokból. Rettegünk a migránsoktól, most rettegünk a vakcinától. De meg a Pirézektől is rettegünk, akik nem is léteznek.
kissé felnőttem
ezen nem kéne csodálkozni, mi volt a szólás a lázmérőjükre nem kell mert nem lehet lerázni.1956 utáni korszak ma is tart csak más néven változott valami ugyan.
ila51
@Yoda69: még a Cilike sem kompatibilis

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.