Úgynevezett platófázisba ért a koronavírus-járvány a csaknem egy hónappal ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhetően – közölte a Semmelweis Egyetem rektora kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Merkely Béla szerint

a korlátozó intézkedéseket továbbra is érdemes fenntartani, hogy azok a plató elérése, vagyis az esetszámok növekedésének megállítása mellett az esetszámok csökkenését is eredményezzék.

Ez lehetővé tenné, hogy ki lehessen várni, amíg a lakosság jelentős részét beoltják – tette hozzá.

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban Merkely Béla arra hívta fel a figyelmet, hogy

amíg a lakosság 60 százaléka nincs beoltva, valamennyi ember veszélyben van.

A www.vakcinainfo.gov.hu honlapon elérhető regisztráció egyik célja ezért az oltással kapcsolatos bizalom növelése – mondta.

A rektor kitért arra is: a Semmelweis Egyetem klinikáin több mint ötszáz koronavírusos és koronavírus-gyanús beteg fekszik. A hozzátartozók tájékoztatásáért ezért létrehoztak egy információs vonalat, amelyen az általános információk mellett az előre megjelöltek hozzátartozójuk állapotáról is érdeklődhetnek – tudatta Merkely Béla.

Forrás: MTI

Címlapkép: SE Youtube

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@division: Mellesleg Merkely szívsebész...fingja nincs a járványügyről...csak ugye szeretné megtartani a rektori állását!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Igen, a kérdés csak az, lesz e magyar emberekben annyi, hogy beoltassák magukat, legalább másokra tekintettel, hiszen az oltások erről is szólnak.
Rockxy
főleg az van veszélyben, aki 120 évig él, tünetmentesen.
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: azért mondják...mert így talán majd 20-á30 százalék oltatja magát...egyébként Merkely csúsztat erősen ...mert a fertőzésen átesett és a beoltottak együttes számának kéne elérni a 60 %-ot...persze józan ésszel belegondolva ,ez oltásokból sosem lesz meg...úgyhogy felkészülhet mindenki...ezt húzni fogják mint a rétestésztát...mert ez megint olyan adat ,amit halandó nem tud ellenőrizni...
Pálinkás Pál
@division: most csalódtam benned...elvárnád hogy azért mert te fosol ,más beoltassa magát egy sebtében összekotyvasztott valamivel...oltassa magát aki fél...ő nem lesz fertőzött...a többit hagyjátok békében...mondtam már,nagykorúak vagyunk,engedjétek már meg hogy mi döntsünk a saját életünkről...oltasd be magad, aztán azzal ne törődj hogy én hogy "élem" túl!!!
picike1
szégyen amit mondok de én nem vagyok Jézus én nem halok értettek meg ! keresztények előre ti feltámadtok ! én csak remélem.
division
@Pálinkás Pál: Én is csalódtam most benned, mert láthatóan nem is érted mi az oltás lényege. 10 millió lakosból ha beoltatja magát mondjuk 10% valami ellen, ami fertőz, attól még nem lesz védettség, és a járvány ugyanúgy tombol tovább. Kell egy bizonyos szám, ami már védettséget jelenthet még azoknak is, akik nem oltatták be magukat. Egyébként meg én sem az orosz vakcinára gondoltam, hanem a Pfizer - ére.
Pálinkás Pál
@division: te nem értesz valamit...az ember nagykorú...eldönti majd saját maga hogy akar védettséget, vagy nem!!! ha te beoltatod és nem leszel beteg, mi a f@szt érdekel ha én kiköhögöm a tüdőmet,mert nem oltattam magam??? kezded már kapisgálni??? aki beoltatja magát védve van, ne foglalkozzon a többivel... ez a 60 % duma azért van hogy lehessen tovább baszogatni az embereket...kapise???
Pálinkás Pál
@division: Mellesleg Merkely szívsebész...fingja nincs a járványügyről...csak ugye szeretné megtartani a rektori állását!!!
Gazella
@division: azonnal menj s oltasd be magad!
Mást meg hagyd békén! Mindenki eldönti hogy beoltazja magát vagy sem!!
Én se oltatom be magam!!
division
@Gazella: Ne is oltasd, először írni tanulj meg helyesen. Ápolónak írod magad, ezek után ki hiszi el ezt neked szerinted?
Rockxy
oké merkej, a bélákat olcsátok be!
vagy le.
division
@Pálinkás Pál: Mondom én, nem érted miről szólnak a védőoltások. Még mindig jelen lennének tömegesen azok a betegségek (kanyaró pl.), amelyeket az oltások szüntettek meg. Nem véletlen üti még mindig fel a fejét itt-ott szórványosan, ahol megtagadja a többség az oltást, vagy nem teszik kötelezővé.
division
@Pálinkás Pál: Lehet, Merkely szívsebész, de úgy gondolom ezt ő is mondhatná akkor rád:-)
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
És nem is lesz, kedves Béla, felteheti nyugodtan a vaskalapot.
Pálinkás Pál
@division: de én nem is hivatalosan mondom a dolgokat...azért van különbség annak a súlya között amit én, meg amit az ország vezető egyetemének rektora mond ki...sőt mi több ,orbán nem engem kérdez a járvány ügyében,hanem őt...holott ugyanúgy nem szakterülete ,mint nekem...talán nem véletlenül vannak orvosi szakok!!
Pálinkás Pál
@division: a védőoltást gyermekeknek adták,adják..nem tudom most mi van...de ezt nagykorú,szavazati joggal bíró embereknek akarják...ha az ország sorsáról tudok dönteni,akkor a sajátoméról is talán!!! fel kéne fogni nem mind keumplisok vagyunk...akik mindent beszopnak...
division
@Pálinkás Pál: Felnőtteknek is adnak ha kéri, főleg akkor van értelme, ha mondjuk gyerekkorában valaki nem volt teszem fel bárányhimlős, bár ha a gyerek be van oltva, nem sok az esély rá hogy elkapja a szülő. MMR oltás is ajánlott azoknak, akik gyengébb immunrendszerűek, vagy esetleg nem kaptak gyerekkorban oltást.
Pálinkás Pál
@division: ez az...erről beszélek..."HA KÉRI" ...nem pofázni előre hogy Ha nem oltják be a lakosság x százalékát...akkor irgum ,meg burgum... aki beoltatja magát annak semmi baja nem lesz..mi meg hadd szenvedjünk,ha akarunk!!!
division
@Pálinkás Pál: Azért nem ugyanaz a kettő, mert ez itt egy újabb fajta vírus, nem pedig egy olyan, ami már hosszú évekkel ezelőtt is volt, és a többség kapott ellene védőoltást.
Pálinkás Pál
@division: ezt már megbeszéltük...a covid régóta velünk...csak eddig a politika nem foglalkozott vele...egyes kutatások szerint az európai lakosság 80 %-a immunis már rá...ha nem így lenne...akkor sokkal több lenne az áldozat.../lásd spanyolnátha.../
division
@Pálinkás Pál: Velünk, igen, csak ez már egy veszélyesebb változata, mivel némi mutáción ment át. Sajnos a mutációk gyorsabbak a mai napig, mint az orvostudomány fejlődése.
Pálinkás Pál
@division: és akkor miből gondolod hogy a vakcina ér valamit?..lehet már most mutálódott...mint a flu..évtizedek óta nincs hatékony oltás ellene..
division
@Pálinkás Pál: Azért ez nem igaz, a 4 komponensűben benne minden ami várható egy évben, azt kell beadatni.
Pálinkás Pál
@division: nem érdekel a duma...oltassák csak magukat,ő dolguk...
Pálinkás Pál
@division: na ne röhögtess...ha lenne hatásos flu oltás...nem vinne annyi embert évente..
Jozefina
Ha a vakcina valóban olyan hatásos, mint aminek leírják, akkor kötelezővé kellene tenni. A nagy világ járványoknak mind így lett a vége!!!
division
@Pálinkás Pál: Sokkal többet vinne oltás nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.