Hétfőn 1 év 6 hónap – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a tévés médiamenedzsert a bíróság jelentős összegre elkövetett költségvetési csalás miatt.

A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától és előzetes mentesítést kapott Hajdú Pétert, így maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

– írja a Blikk.

Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítettem a kárt, ezzel pedig lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató. A büntetést, amely 5 millió forint pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk

– mondta a Blikknek Hajdú, akit az ügy elsőrendű vádlottjaként a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt, 4 év próbaidőre felfüggesztve, valamint 5 millió forint pénzbüntetést is kiszabott rá.

Hajdút és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolták.

Hajdú cége több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A büntetőügy megegyezéssel zárult:

Hajdú 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

A Blikk azt írja,

Hajdú előzetes mentesítést kapott, azaz az erkölcsi bizonyítványa tiszta marad, így tovább folytathatja munkáját a cégnél.

Erre azért is volt szüksége Hajdúnak, mert a Polgári Törvénykönyv rendelkezése kimondja, hogy: „Nem lehet vezető tisztségviselő az, akit bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen szabadságvesztés büntetésre ítéltek, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól nem mentesült.”

A Media1 megkereste Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix tévétársaságát, ahol közölték:

Hajdú Péter marad a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Media1, Blikk, 444

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A szél összefújja a szemetet. Mind a ketten azonos szinten vannak. Mészárosnéról Ceaușescu Elenája jut eszembe, aki a kémiai tudományok doktora lett ( ált. iskolai végzettséggel) olyannyira, hogy a beceneve "cokettő" volt. Szellemi toprongyok..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Lolo volt felesége csak nem tanulni akar Petikétől és ezért akarja megtartani.
csak úgy....
a volt lölöné, már régóta vágyott egy jóképü hajdú mosógépre..
simmering73
Még politikus is lehet belőle. Tehetsége meg van hozzá.
Ronin2
Ez a puhafejű sz@rházi normális helyen még parkolóőr sem lehetne rovott múltúan.
Lölőné nem kevésbé gyökér,mint a férje,a büdöslábú parasztja játsza "nagysasszonyt".
Mondjuk,az elsíbolt milliárdok felét már nehéz lesz kipofozni belőlük.
Amúgymeg ITT egy "ugyanolyan súlyú" bűntett.
24.hu/belfold/2020/12/08/valasztasi-csalas-fovarosi-fougyeszseg-vademeles-parlament-orszaggyules/
Az ügyészeket is csókoltatom./ Egy aligátorral/
Moslékok.
nezelodo
@Ronin2: Nálunk a fidesz jelöltje 28 másodpercenként képes volt a város utcáin begyűjteni egy ajánlóívet. Feljelentették, a helyi kapitány még elindítani sem merte az ügyet, lehet azért mert egyik elődje a kreditgyerek gyorshajtása miatt repült.
Az előző képviselőnek egy cégnél napszámosok szokták gyűjteni az ajánlószelvényeket, aztán amikor "elengedte" a tulaj kezét, egy két éven belül lecsapott rá a NÉBIH, olyan miatt amit kb húsz éve mindenki tudott, 120 000 liter hamis bort találtak a pincészetében. Igy is gyakorlatilag Népfront fegyelmit kapott, ejnye-bejnye. Na ennyit az állampártunkról, és még hosszan lehetne sorolni...
Yoda69
Na ez a kettosmerce. Mas egy bolti lopasert letoltendot kap, ez meg 300 millios csalast megusz agy buntivel.
MOCSKOS FIDEss

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.