Orbán Viktor sürgősen Lengyelországba repült: Jarosław Kaczyńskivel, a PiS elnökével és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel tárgyal a hét végére szervezett brüsszeli EU-csúcs előtt.

A lengyel 300POLITYKA beszámolója szerint a 444.hu írta meg, hogy

Orbán Viktor repülőgépe 16 óra előtt leszállt Varsóban, ahol a katonai repülőtérről egyenesen egy találkozóra ment.

A lengyel lap szerint a Jarosław Kaczyńskivel és Mateusz Morawieckivel találkozik, úgy tudják, hogy a tárgyalás szünetében a lengyel koalíciós pártok vezetőit, Jarosław Gowint és Zbigniew Ziobrót is meghívják a találkozóra.

A tárgyalás minden bizonnyal az EU-s költségvetés esetleges vétójával kapcsolatban zajlik, ami a csütörtök-péntekre szervezett brüsszeli EU-csúcs egyik legnagyobb vitája lesz majd.

Azért találkoznak, hogy megegyezzenek az Angela Merkellel kötendő kompromisszum végleges változatáról.

Orbán váratlanul Varsóba repült

Mint ismert, a magyar és a lengyel miniszterelnök által Budapesten aláírt közös kormánynyilatkozat szerint azonos álláspontot képviselnek majd a vita során, és egyik ország sem fogad el olyan álláspontot, amelyet a másik nem fogad el. Ezzel szemben Jaroslaw Gowin miniszterelnök-helyettes nemrég bejelentette, készek feladni a következő uniós költségvetésre és a helyreállítási alapra vonatkozó vétójukat. Ezután Mateusz Morawiecki cáfolta ezt, ma is elmondta, hogy tartja magát az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen elfogadott budapesti nyilatkozathoz.

Egy mai sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta a lengyel kormányfő, hogy az uniós források ügyében a költségvetési és a jogállamisági kérdéskört nem szabad összekeverni.

Ezt az álláspontot egyértelműen megerősítem

– tette hozzá. Morawiecki lehetségesnek vélte, hogy a költségvetés ügyében az e heti uniós csúcstalálkozó után egy újabb állam- és kormányfői értekezletre lesz szükség.

Ezek után tárgyalnak ma Varsóban.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

(300polityka.pl444.hu)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem is tudtam, hogy Orbánnak már saját "gépe" van. Azért megtaníthatná már ezeknek az uraknak valaki, hogy miként működik a video konferencia!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A pontos útvonalát egy barna csík jelzi.
Nessy
Nem is tudtam, hogy Orbánnak már saját "gépe" van. Azért megtaníthatná már ezeknek az uraknak valaki, hogy miként működik a video konferencia!
simmering73
A lengyel nép nem olyan tutyi mutyi mint a magyar. Pillanatokon belül megborítja a kormányt, ha ellenük tesznek. Jó lesz ha ezt a lengyel vezetők észben tartják.
tudode
Mintha elvesztette volna a józan paraszti eszét
.
------ Nem írja alá a kormány a 70 milliárdos szerződést, mert beleszólást akar a civilek ügyeibe
magyarnarancs.hu/belpol/nem-irja-ala-a-kormany-a-70-milliardos-szerzodest-a-norvegokkal-mert-beleszolast-akar-a-civil-penzekbe-119259?fbclid=IwAR3tey69AQPO8x1amJZbR8-ptiM17NRkgBbvwYl0uoLqSV1Enskm9bs2XBA
-----------------------------
.
Mint az egyszeri embőr, aki azért nem okoz örömet az asszonynak/állampolgároknak, hogy nehogy má élvezzen!
colibri
Nagyon ingoványos talajon áll a közös vétó-megállapodásuk, ha naponta repkednek egymáshoz egy újabb egyeztetésre. Akkor nem is válaszoltak ma a brüsszeli ultimátumra, aminek lejárt a határideje?
Sámannus
Jobb lenne, ha csak oda szólna a jegye.
Jozefina
orbán szarban van, mert látja, hogy nem sikerül a gonosz terve!!! A lengyel előbb-utóbb feladja magát, mert különben elkergeti a nép. Hiába győzködi orbán. Egyedül marad a szégyenpadon. Az EU nem hülye annyira és nékülük is megolgja a problémát! A mai napig kellett volna választ adniuk az EU-nak. Ha nem tették meg akkor szopóágon vannak!!!
Gazella
Bibi van! EU már nem tárgyal se lengyellel, se magyarral. Ma kedd van ..igen vagy nem-t kell mondanotok!
Gazella
@Gazella: És erről egy szó sem esik ma !!
justhpeter
Ideje annak, hogy a a nyugat móresre tanítsa ezt a két majmot ! (Elnézést az állatkertlakó tisztességes majmoktól).
lusta
Épp most jelentették be, hogy holnaptól lesz érdekes. Ugyanis fenntartják az álláspontjukat a jogállamiság és a lovetta különválasztásáról. Senki se poffázzon bele mit és hogyan csinál a két orszg, de a pénz jöjjön egy rakáással. Ez jobb, mint egy ATM.
lampa laz
A lengyelek nem magyarok. Nem hiszem, h ezzel az ámokfutó idiótával fognak tartani, mert nagyon sok milliárd eurót veszítenek akkor és még a koalíció is ugrik, mert náluk nem olyan faxfejek mint nálunk a kdnp.
A lengyel nép meg elözönli az utcákat... csutidiktátor vakarhatja a zacskókat most a zsebrevágott mancsával.
csak úgy....
ez kinek váratlan? szájer brüsszelbe ,orbán varsóban pasizik..
Elad0tt 0rszág
@csak úgy...: Te meg a propin szórod az okosságokat:-))
Sámannus
Ott is unga-bunga van biztosan.Most Brüsszelben van a hivatal vagy Varsóban? Melyik buzibár a jobb?
csak úgy....
@Elad0tt 0rszág: csak itt találkozok butuskákkal,mint pld. te! :)
Gazella
@Elad0tt 0rszág: olvashatnál figyelmesebben is...
Lepényleső
A bűnesetek elkövetőit miért nem engedik egymás elérhetőségébe?
Cégek ha kartelleznek,őket miért is büntetik meg?
A kisebbség ha egyedül van általában szótlan,ám ha tesóra talál,ember előttük meg nem áll?
(Lehet sok ember,aki az ilyenre hogy hogy nem elsőre hasonlóan asszociál?)
magyar1
Az ostoba migránspárti vezetők azt hiszik, hogy majd rájuk fognak szavazni a migrik ha beengedik őket?
Nem, majd elveszik tőlük a hatalmat így vagy úgy és ők válnak uralkodóvá.
London pakisztáni polgármestere már a rendőrséget is 40 %-ban bevándorlókkal tölti fel fel és így megy tovább.
Yoda69
@magyar1: Ember, ezt a butaságot magadtól izzadtad ki, vagy súgták a pártközpontból?
Gondolkodhatnál mielőtt ide hánysz egy ekkora baromságot. Meg ha igaz is lenne, amit írtál, ami egy bődületes hazugság, akkor se számítana semmit, mert nem jön ki a matek. Szerinted hány százalékot tesz ki azon migránsok száma, akik szavazhatnak az Unióban, szemben az Unió szavazóképes lakosságával? Ne törd magad, elárulom, meg 1% sincs. Most szerinted ez befolyásol valami?
Ne kövesd vakon a propagandát jóember. Gondolkodj, es ne hagyd atbasszanak orbanek. Persze ha pénzt kapsz a röffenéseidért az más tészta.
mrudolf
@magyar1: Meg kell tiltani a Brittek munkavalalasat Magyarorszagon,sot a beutazasukat is!A tovabbiakban kiterjeszteni az EU-s orszagokra is.Az ott dogozo Magyarok-ARULOK!Jol ertettelek "hazafi"?
Gazella
Birnám egy magasröptében lehullana a dagadék repülője hirtelen elsuhantában!
Gazella
@sgl: kár!!! Pedig erősen kívánom, hogy végre lezuhanjon ott fent az a fránya gép!! Olyan spirálosan!!
Klubtag
Persze, hogy pánikba esett és ilyenkor elveszti azt a kevés önmérsékletét is, ami még esetleg fellelhető benne. Önállóan nem tényező egyetlen ügyben sem a mi 9,5 milliós lélekszámunkkal, ami - EU-s viszonylatban - igencsak törpeminoritás. A lengyelek már igen a 38,5 milliós piacukkal. A Lázár szájába adott fenyegetőzés is erre szolgál. Mármint, hogy kiebrudalják a kereskedelmi multikat. A németeknek is az okoz fejtörést, hogy adott esetben hogyan tudják áttelepíteni az összeszerelő kapacitásukat Magyarországról mondjuk Szlovákiába. Bizony ez nem olcsó mulatság és ezt Orbán is tudja. Nem azért huzakodnak vele, mert a pofátlan követelőzésének bármi erkölcsi alapja lenne, csupán praktikus okokból. Ezért mondtam/írtam nemrégiben, hogy mindkét felet a német autóipar köti gúzsba, tartja pórázon.
solidedge
2022-ben viszont várhatóan repül a közéletből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.