Teljesen máshogy látják a szerdai eredményt.

"Orbán történelmi vereséget szenvedett" – így reagált az ellenzék a kormány győzelmi jelentésére
Orbán Viktor miniszterelnök egy lengyel televíziónak nyilatkozik Varsóban 2020. december 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Pénteken megegyezés születhet az uniós költségvetésről és a járvány okozta válság utáni uniós újjáépítési alapról is Brüsszelben. A megegyezés részletei egyelőre nem ismertek, egy esetleges alkut az összes tagállamnak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A két ország azért fenyegette vétóval az uniós helyreállítási alapot és a költségvetést, mert az Európai Unió a jogállamisághoz kötné a kifizetéseket.

Miközben a kormánypárti lapok és Orbán emberei sorra jelentik, hogy "Magyarország győzött", az ellenzék természetesen mást kommunikál.

Ujhelyi István, az MSZP uniós képviselője „jó hírrel” szolgált a Klikktv-ben:

„Orbán veszített! Magyarország és az Európai Unió nyert! Lesz jogállami mechanizmus, méghozzá az, amiért lándzsát törtünk az Európai Parlamentben.”

A szocialista képviselő szerint Orbán nem lehet nyugodt, mert most előzetes normakontrollt kérnek az Európai Bíróságtól a jogállami mechanizmusra vonatkozóan. Továbbá lehetőség van arra, hogy gyorsított eljárásban tárgyaljon a bíróság egy-egy ügyet, vagyis adott esetben, néhány hónapon belül döntés születhet.

Donáth Anna momentumus EP-képviselő szerint Orbán veszített, mégpedig azért, mert lesz jogállamisági mechanizmus. 

A szöveg az Orbán Viktor által elfogadhatatlannak minősített eredeti változatában lép életbe: védi az igazságos jogállamiságot és az EU-s pénzeket. Pont azt, amit Orbán Viktortól meg kell védeni. 

A migráció témaköre pedig benne sem volt rendeletben.

Donáth szerint Orbán strómanjainak januártól annyi.

Az LMP közleményében úgy fogalmaz:

 „Orbán vereséget szenvedett, de a demokrácia sem nyert. (…) Egyértelműen üdvözlendő, hogy a magyar és a lengyel kormány meghátrált és elállt az Európai Unió költségvetésének és a mentőcsomagnak a vétójától.”

Dobrev Klára szerint ez egy„történelmi vereség.

Orbán és a vétója megbukott. Ez egy teljes és feltétel nélküli fegyverletétel

- fogalmazott a DK EP-képviselője. Úgy látja, az Európai Unióban új időszámítás kezdődik: "többé nem lehet ellopni a támogatásokat". 

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Basszus, ezt az undorító férget senki, még egy kontinens sem tudta igazán maga alá gyűrni, akkor mi hogy fogjuk tudni majd 22-ben eltüntetni. Erre a patkányra nehezebb lesz ellenszert találni, mint a COVID-ra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Dobrev Klára úgy látja, az Európai Unióban új időszámítás kezdődik: "többé nem lehet ellopni a támogatásokat".
Korai a lelkesedés, majd, ha Orbán megtámadja az EU bíróságán a jogállamisági kritérium rendszert, majd ha a bíróság döntést hoz, majd, ha az első gyakorlati eseten túl leszünk, na majd akkortól lehet "üdvrivalgani"...Addig még rengeteg EU-s pénz fog eltűnni a strómanok kezén és OV még számtalan - a német multikat kiszolgáló - nyomorító törvényt fog a 133 bátor fidesz-kdnp-s hűbéressel megszavaztatni, meg még megannyi további hadi-rendeléssel fogja - Merkelék halódó hadiiparát megtámogatni a kapott pénzből...Most a közösség Parlamentjén a világ szeme. Mindig azt mondogatták, hogy a magyar problémát odahaza kell az embereknek felismerni és megoldani. Most megmutathatják, hogy 500-38,5-9,5 millió európai állampolgár érdekét hogyan fogják képviselni. Addig Orbán eljátszhatja a lengyel barátaival az ismert jelenetet:
OV: "hé te elefánt, hallod hogy dübörgünk?"
Gazella
Mondom ÷én, hogy dagadék és a lengyel nem érti a brüsszeli angolt... :D
lampa laz
Basszus, ezt az undorító férget senki, még egy kontinens sem tudta igazán maga alá gyűrni, akkor mi hogy fogjuk tudni majd 22-ben eltüntetni. Erre a patkányra nehezebb lesz ellenszert találni, mint a COVID-ra.
legott
Orbán ismét lenyomta egész Európát, Magyarország veszített

"Valami DK-s agyhalott EU-képviselő azt találta mondani pár perce a rádióban, hogy Orbán feladta a vétót, hú de megfutamodott, meg hogy ez most a legnagyobb bukása. Tényleg nem tudom, nem fogja fel, hogy mi történt
...
Persze maradt még valami a jogállamisági cuccból, de ki nem szarja le, ha két évig jegelve van a történet, meg még szórakoznak egy sort azon, hogy egyáltalán mikor lehet bármit is számon kérni belőle. Évekre marad a mostani helyzet, a Fidesz folytathatja itthon, amit elkezdett. Jöhetnek tovább az uniós pénzek, amit röhögve le lehet nyúlni és a választási szabályokat is kedvére írogathatja még át akárhányszor 2022-ig Orbán.
...
Szívből rühellik a pohos magyar banditát, de unják is, inkább finanszírozzák tovább. Nem fogták még fel elegen, hogy nem a szerencsétlen magyarok megsegítése itt a kérdés, hanem azt kellett volna kimondani, hogy meg kell állítani a jogállam lebontását máshol, nehogy nálunk bárki is kedvet kapjon hozzá. Most is nyert a rövidlátás, ezzel önmagát is csúnyán tökön szúrta Európa.
...
úgy tűnik, az ellenzékben mások sem fogták fel, egyedül Jávor Benedek, aki azt mondja: az EU elengedte Magyarországot, hogy működőképessé váljon. Igen, engedtek a zsarolásnak."

mentalisdeficit.blog.hu/2020/12/09/orban_viktor_ismet_nagyot_nyert_magyarorszag_veszitett
Aki Én
,,a végleges alku, amely tehát nem nyúl hozzá a már kialakított jogállamisági mechanizmus szövegéhez. A Deutsche Welle szerint ez a kompromisszum nagy engedményt jelentene a magyar és lengyel kormány részéről, amibe valószínűleg a lengyel belpolitikai nyomáskényszer (összeomolhatna a kormánykoalíció és az előrehozott választásokon kieshetne a hatalomból a vezető kormánypárt) és a sokmilliárd eurós nettó pénzvesztés ténye miatt kénytelenek belemenni. A Reuters szerint azért hátrált meg a két kormány, mert a 7 éves költségvetéssel kapcsolatos tartós vétó leginkább az ő gazdaságaikat sújtotta volna és egyébként is megcsinálta volna nélkülük a 25 másik tagállam a helyreállítási alapot, illetve a jogállamisági mechanizmust egyébként is elfogadták volna nélkülük is. Az engedményért cserébe az új mechanizmushoz kiadnak az állam- és kormányfők egy tisztázó nyilatkozatot és „kézikönyvet” kap majd, alkalmazni pedig úgyis csak az Európai Bíróság döntése után (várhatóan 2 év múlva) lehet, és addig is folyósíthatják a 2014-2020-as ciklus még fennmaradó pénzeit Brüsszelből."
kereső
@lampa laz: Nincs ellenszer. Ezzel a paktummal Merkel megajándékozta Magyarországot- talán hálából a német egyesitésért- orbán viktor 2022-es győzelmével.Ez volt a búcsúajándéka a fogadott fiának.
Klubtag
@legott: ..."úgy tűnik...: az EU elengedte Magyarországot, hogy működőképessé váljon." (by 1956.)
Ez a "működőképesség" a mi Szuezi csatornánk...
Jozefina
Mielőbb szülessen meg az EU bíróság döntése és az tesz pontot a bolhacirkuszra!!!
ómió
Bizony! Ha nekünk nem Moszkvából, vagy Brüsszelből "mondják meg" a tutit, az mi más lehetne efftársilag, mint "történelmi vereség"!?
Aki Én
@ómió: ...csakhogy megmondták. Szerencsére :)

,,Orbánéknak fontos, bár csak a háttérben hangoztatott követelése volt, hogy a 2022-es választás ne szólhasson erről, mármint a korrupt oligarchák és a leépült demokratikus intézmények miatt visszaszedett EU-s pénzekről."

,,Remek illusztráció az európai közvéleményt lázban tartó vitához szerda éjjeli hírünk. A friss Magyar Közlönybe lapozva ugyanis azzal szembesültünk, hogy miniszterelnök úr nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánította Mészárosék szuperbankjának összeolvasztását.
Megszoktuk már, hogy itthon a versenyhivatal szemérmesen félrenéz, ha az Orbán-kormány pénzéből dollármilliárdossá vált gázszerelő bankja meg az Orbán Viktor gázszerelőjének a gázszerelőjének a bankja éppen egymáséi lesznek a nemzetgazdaság nyoszolyáján.
A következő napok fő kérdését úgy is fel lehet tenni, hogy az EU is marad-e ilyen szemérmes."

Van bármi, amit ebből megértesz, bolsi huligán??
gina
Egy elmebeteg magyarázkodása,már régen kirugtam volna az EU ból, ez egy magát istennek hivő skizofrén az10 IQ s holdudvarával, nehéz lesz neki a felébredés, nem hogy nem nyert hanem mély a szakadék amibe esik majd,,,,
lampa laz
@kereső: Felmegy a vérnyomásom amikor meglátom ezt a patkány azzal az ocsmány vigyorával. Ahogy pöffeszkedik, pont olyan mint az elégedett köpőlégy a szarkupac tetején.
pécsi
Itt csak hazaárulók nyilatkoznak? Ennyire hülye bemondó emeberek vannak a baloldalon? Tovarisi konyec!!
Peller Anikó
@pöcsi: Itt a hülye te vagy. Lesz jogállamiság követelmény az Eus támogatásokban, a főnököd csak annyit ért el, hogy egy darabig még lophat és rombolhat hitelbe.

Nagy büszkeség azért harcolni, hogy ne legyen jogállam. Te meg még ezt is beszoptad.
verőce21
Az ellenzék menetrendszerinti puccskísérlete tehát elbukott. Persze, a legidiótábbjaik egy sort még irogatnak majd, hogy Orbán voltaképpen megbukott.
Mert a "jogállamiság" bennrekedt... :)
Jozefina
Orbán mindent mmegtett azért, hogy fényezze magát és fújja a győzelmi harsonákat. Viszont ez a harsonaszó nagyon hamis és a fényezés is mattosra sikeredett!!! Most még csak a körmére ütött az EU, de legközelebb rálép az enyves kezére!!!
ómió
@Aki Én: Ha egy önmagát állandóan a másikra hazudni igyekvő bolsi huligánt keresel, bolsi faszfej - mondtam már - nézz a tükörbe! Ott látod! Amúgy meg - két szedáltságod között - ilyen "szép idézeteket" találtál az Athina Híradóból? Gratula!
Aki Én
@pécsicska: @verőce IQ 21: Nehéz eldönteni, hogy ti ketten tényleg ennyire buták vagytok, vagy csak megbízásból nevettetitek ki magatokat. Olyan nehéz elhinni, hogy tényleg ennyire nem értitek mi történik körülöttetek.
Aki Én
@pécsicska: @verőce IQ 21:
,,Kapaszkodjanak meg valamibe erősen:Orbán Viktor miniszterelnök fociakadémiája egy olyan sportszállóra kapott most 2,4 milliárd forintnyi eltérített adót, vagyis közpénzt, amire 2017 óta eddig már csaknem nyolcmilliárd forintot kapott, és amire jelen állás szerint saját pénzből egy fillért se kell már költenie."

444.hu/2020/12/10/kiderult-hogy-mi-az-istenre-tudott-meg-24-milliard-forint-tao-tamogatast-kerni-orban-felcsuti-fociakademiaja

Túl azon, hogy nagyon szomorú, hogy ti ilyeneknek drukkoltok. de azért ne felejtsük el, hogy ez bűnpártolás, hazaárulás...
Mindez azért, mert qrvára nem értitek mi zajlik körülöttetek, de ahhoz képest eszméletlen nagy a pofátok.
Szóval igazából nem kutyafasza, amit ti itt tudatlanságból tesztek. Mindig elfelejtitek, hogy ez a többségnek bizony nagyon nem tetszik.
Igazából annyi történt, hogy ezt folytathatja a gazdátok kontroll nélkül.
Köszi!!!
Gyurka80
@lampa laz: Az idióta libsik szoktak patkányozni, ezért SOHA nem fognak nyerni.
Aki Én
@Gyurka80: orbán és Bayer szokott patkányozni. Informálódj, hogy ne tűnj ennyire butának!!
Gyurka80
@Horizont: Ahogy 2006-ban is hagyta az EU ami történt
Gyurka80
@Aki Én: Tévedsz! Nem láttad a bangónét mit mondott :sok a patkány m.o.-n.Akiket említettél azok biztosan nem!!! A libernyákok o1g.-znek bajszos ... fenyegetőznek, ezért nem nyernek soha.
fergeteg
Ellenzéknek ennyit ér a tudománya 2022-ben is elmennek a búspicsába !
Egyébként ha nem a zsidóbolsik kapják a pénzt az szemükben lopás.
Az ország gyarapítása az lopás.
Az építkezés az lopás.
Ti fogtok előbb börtönbe kerülni rágalmazásért bolsigecik.
Aki Én
@Gyurka80: ...de, láttam, meg is döbbentem, azzal együtt, hogy igaza van :)
De orbán és Bayer évekkel megelőzték patkányozásban, sőt, sokkal durvábbakkal, csak azt a fidesz tv nem adta le, így aztán nem is tudsz róla. Mert alapvető igényed sincs a tájékozódásra csak fújod amit a szádba adnak.
Aki Én
@fergetegesen idióta: Kezeltesd magad tájékozatlan, ostoba bolsi.
Peller Anikó
@sgl: Mi az a mrd ?

Azt tudom mi az a meztelenül mászó díszfasz, mert olyat már láttam.
Gyurka80
@Szeparepa2: Még libernyákok is elismeri a győzelmet.Ennyi h@leséget amit összehortál, nem semmi, gratula.
Gyurka80
@Szeparepa2: Szííípen beszélsz, te idióta!
lampa laz
@Gyurka80: gondolom, te krumpliért szavazol a fideszre... "Különösen jelentős a visszaesés a diplomások körében, ahol 46-ról 27 százalékra csökkent a Fideszt támogatók aránya. Ugyancsak sokat veszített augusztus óta a párt Budapesten és a megyeszékhelyeken: előbbi csoportban 34-ről, utóbbiban 36-ról csökkent 23 százalékra a szavazótábor mérete. A kutatás szerint a fiatalok, a 30 év alattiak körében is meggyengült a Fidesz pozíciója, itt a korábbi 33 helyett most 22 százalékos a támogatottsága."
Rockxy
ezeken nem látszik, hogy szenvednének
Gyurka80
@lampa laz: Rosszul tudod, van diplomám és nem büfészakos, mert akkor még nem volt ilyen szak.Nem tudnék szemkilövetőket országot csődbevivőket stb. támogatni.
lampa laz
@Gyurka80: én + a becstelen, képmutató tolvajokat, akik magasról tesznek ránk, akik csak a saját és szűk köreik gazdagodásával vannak elfoglalva. Aki egy kontinensnek képes "nekimenni" csak azért, h senki ne tudja megakadályozni abban, h akkor és annyit lophasson bűntelenül amennyit akar. Aki úgy tud hivatkozni a működő jogállamiságra itthon, h közben megszüntette azt, ezzel a hülye tiltakozásával meg pont elismerté, h nem működik nálunk. Csak a hülyék nem veszik észre, h orbán a hatalma megtartása érdekében mindenre képes. Én meg az ilyet nem tudom támogatni.
Gyurka80
@lampa laz: Hát persze diktatúra van azért írhatod amit írtál?Ellopnak mindent de sok stadiont építenek stb. Az ellentmondások hálójában vagytok!
Peller Anikó
"Azonban átverték nyomorult tébolyul barmot... majd szépen ki fog derülni, hogy hogyan éltek a saját trükkjével ellene... most pöffeszkedik a szemétdombján vihogva, mint a pulykakas, ünnepli magát veri a mellét a vajda a hugyos szaros putriban... mert azt képzeli ez győzelem..."

@Hurkabarom: "Ellopnak mindent de sok stadiont építenek."

Ezek vagytok ti elmebeteg szar idióták.
lampa laz
@Gyurka80: és te miért örülsz a sok qurva stadionnak, kinek jó az, h vannak? Azt a rengeteg pénz amit ezekbe a faszságokba beleölt, fordíthatta volna az ország igazi felzárkoztatására, de nem, mert ezekből a szarokból tudott legtöbb pénzt ellopni. Ki fogja tudni fentartani ezeket a későbbiek során, mert megtölteni, h hasznot hozzanak, vagy eltartsák önmagukat, sohasem lehet. Ez a mindig rettenetesen nagy és felesleges költség az adófizetőkre fog hárulni. Előbb, utóbb a romhalmaz stadionok országa leszünk.
gina
@pécsi: Te alja fidesz kipcsák te ugatsz??? a 10 es IQ ddal jobb ha a Demokraát olvasod te patkány
gina
@verőce21: Nehéz azzal a 10 es IQ dal felfogni a történteket, dehát egy naracsosnak tudjuk nincs is esze
gina
@Gyurka80: Várd ki te agyhalott fidesz barom, az nevet aki utoljára nevet, de nem ti lesztek hahahahah
gina
@fergeteg: Fergeteges amit itt összezagyválsz te szegény agyhalott fidesz barom, menj inkább a sarki kocsmádba, az iváshoz meg seggnyaláshoz értesz de semmi többhez...
Gyurka80
@gina: Csak szólok 3X nevettünk.Voltatok olyan szemetek 2006-ban narancsos butát kínáltatok a választást pedig hazugsággal nyertétek meg.ELÉG VOLT BELŐLETEK.
pécsi
@gina: GÖRÉNY BOLSI! Olvasd Szolzsenyicint, rólad szól- " a kommunistánál nincs undoritóbb, mert nincs lelkiismerete, hazug stb.." Padlás lesöprő, gulág tábori őrök ivadéka, nektek vége! Hazaárulók, huzzatok el a pic.. a.
silber13
@pécsi: Qurva jó szöveg!! Rekedtre röögtem maam de mások is így vannak vele. ritkán láti enni és ekkora baromságot, amit ez a unkó összezagyvál!!:-)))))))))))))))))
pécsi
@silber13: GYÖKÉR VAGY FIAM!Térj magadhoz! Olvasd el Róna prof. véleményét. Orbán a legnagyobb politikus Telleyreand óta ! 1814 H atudnád ez mit jelent? Prosztó!
verőce21
"Orbán vereséget szenvedett...?
de az EU demokrácia sem nyert..." ? - Akkor 1:1 ?

"ez egy történelmi vereség"? - azt hiszem, magyarázni kell a szakadt pofák fölsegélyezésére az elmúlt heti brüsszeli bált.
pécsi
@lampa laz: IP címedet már bemérték te barom! Jönni fog a " fekete autó" , tudod, amit apádék vezettek! Vigyázz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.