Most már rend van a fejekben.

Brüsszeli győzelem vagy történelmi Orbán-vereség? Török Gábor elmagyarázta

Míg a kormányoldal fényes győzelemként hirdeti, az ellenzék totális vereségnek látja a kiszivárgott kompromisszumos tervezetet, amely Orbán és lengyel kollégája vétós fenyegetőzését igyekszik elsimítani.

Ennek lényege: az uniós kormányfők fenntartják ugyan a feltételrendszert, de cserébe a magyarok és a lengyelek számára fontos engedményeket tettek. Az egyik pont a hírek szerint az, hogy a rendszert nem alkalmazzák, amíg arról az Európai Bíróság előzetesen véleményt nem mond.

A hvg.hu vette észre, hogy Török Gábor politikai elemző is megszakértette az ügyet, és Facebook-oldalán ezzel a hasonlattal magyarázta el:

„Tegyük fel, hogy tagja vagy egy klubnak. A klubba járók többsége azt akarja, hogy írják bele az alapszabályba: csak öltönyben lehet jönni a rendezvényekre. Te viszont utálod az öltönyt és azért harcolsz, hogy mehess farmerban. Keményen küzdesz az igazadért, végül eléred, hogy ugyan beleírják az alapszabályba az öltönyviselési kötelezettséget, de talán csak jövőre vagy azután kezdik alkalmazni. Nyertél vagy vesztettél?”

Most már világos.

Tegyük fel, hogy tagja vagy egy klubnak. A klubba járók többsége azt akarja, hogy írják bele az alapszabályba: csak...

Közzétette: törökgáborelemez – 2020. december 10., csütörtök

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...hogy nyert vagy veszített ???...Orbán Magyarország Miniszterelnöke. Magyarország az EU tagja. A zunió nagy gyorsan hozott egy külső megrendelői határozatot amely kötelezett volna minden tagországot hogy fogadjon be migránsot, hogy a genderelmélet oktatva legyen az iskolákban, hogy a ferdehajlamúak hivatalosan házasodhatjanak, és gyereket vegyenek örökbe stb. amit ha nem fogadnak el akkor megbélyegzik jogállamiatlansággal, és megvonnak bizonyos pénzforrásokat. Orbán ezt nem akarja elfogadni és ezért vétózta meg a határozat érvényesítését. Hogy a zunió ne maradjon szégyenbe a visszautasítással kitaláltak egy olyan mellékmagyarázatot ami ugyan nem változtatja meg a határozat szövegét de engedményekhez, felülvizsgálathoz köti és ezáltal a tavaris meg a szargenini jogimaszlagok érvéntelenednek.
...most akkor ki nyert és ki veszített ???
justhpeter
OK, beleírták, hogy most még nem kötelező az öltöny, de azt nem írták bele, hogy be is engedik. Na ki járt rosszul ?
colibri
@sgl: A második állításoddal egyetértek, nem lehet vita tárgya. Az elsőt még nem érzem egyértelműen. Idő kell, hogy bebizonyosodjon akár a vesztése, akár az ellenkezője.
Edmond Dantes
Aki időt nyer,az életet nyer.Orbán időt nyert.Magyarország viszont veszített,de ő erre magasról szarik,.Zavartalanul tovább rongálhatja az amúgy is rozoga demokráciát,így ismét nyerhet 2022-ben.A szavazói viszont egy szót sem értenek az egészből,nekik ő a Megváltó.Lábszagú,de a megváltójuk.
Sámannus
Mehetsz pohoskám sírhatsz a buzibárban a te putyinkád vállán
Sámannus
@Sámannus: Vagy nyitsz egy ügyvédi irodát magadnak Hágában.
pécsi
@Edmond Dantes:A GYÜLÖLET FRÖCSÖG BELŐLED! ORBÁN NYERT, 25 TAGORSZÁG AZT TESZI, AMIT A LENGYEL KORMÁNYFŐVEL EGYÜTT AKART! Magyarország nem veszített, mert pontosan azt az összeget kapja, amit a júliusi egyezmény szerint kialkudtunk. Ennyire hülyék vagytok bolsik?
Aki Én
@pécsi: a kérdes nem az összeg volt, te ostoba fajankó. Amit orbán akart, azt meg nem érte el, nem változott a szöveg.
Mindig jókat mulatok a fideszesek mérhetetlen osgobaságán, megvezethetőségén.
Ennyire hülyék vagytok bolsik!
pécsi
HÜLYE VAGY FIAM, NEM BIROD ELVISELNI A VERESÉGET.NEKTEK ANNYI!
pécsi
@Aki Én: DE IGEN! VÁLTOZOTT A SZÖVEG, A NÉMET FŐNÖKSÉG KIHÁTRÁLT, MIVEL ŐK EURÓPA LEGERŐSEBB ÁLLAMA, A TÖBBI IS KUSSOL.HAJRÁ ORBÁN, HAJRÁ mAGYARORSZÁG! IDEGENSZÍVÜEK HUZZATOK EL, AKI MAGYAR VELÜNK VAN! lI LIBERÁL -BOLSEVIKOK - IRÁNY BRÜSSZEL. TALÁN KLÁRA ODAVET EGY KIS KONCOT NEKTEK! EGYÉBKÉNT NE BOLSIZZ TE IDIÓTA. NE REJTŐZKÖDJ, MOND EL, HOGY APÁD AZ AVH munkatársa volt. Takarodj!
Gazella
@pécsi: no csak :D nem a nyulfarok vagy te ...rosebb nyúlfarok... inkább halfarok :D
verőce21
Mondhatni, Brüsszel letérdelt Orbán és Morawiecki előtt. De nyelni azt Gyurcsányné, Donáth meg a Botmixeres fogja. Méghozzá az utolsó kortyig... a feketelevest.

A mi kis Hegedűs hadnagyaink járják a maguk kis kanosszáit.
csak úgy....
@verőce21: haha ha!:) te értelmileg és szellemileg rohamosabban csöksz :) ,mint a közkedvelt de értelmetlen shikari kollégád!:)
csak úgy....
@verőce21: orbán brüsszelben a szájeri alapokra építkezett? :)
Rockxy
trampli nyert brüsszelba!
obamaki megis tapsolta.
verőce21
@csak úgy...: Te a Humor Herold személyesen? :)
kokopelli
Nekem a PappLlaci és a Zsiga bácsi tréfája jut eszembe a brüsszeli győzelemről:
-Lacikám olyan jó voltál a menetben,hogy az ellenfél meg sem tudott ütni!
-Akkor Zsiga bácsi nézze a bírót,mert egy tucat olyan pofont kaptam,hogy majdnem eldobtam magam!! (;-))
verőce21
@csak húgy...: (21:39) Nem, hanem aki kérdi...! :)
karma1
@justhpeter: hahaha, Nalad a pont! Bizony, igy lesz! A masik dolog: azt is megneznem, hogy a klub oltonyos-nyakkendos vendegei hogy ereznek magukat hosszutavon fecskeben meg vietnami papucsban, ...:o))) Jo vizualis vagyok...
En meg lattam azt a kituno nemet dokumentumfilmet (sajnos mar sehol sem lelem), amikor ceausescu egy oriasi fogadason ult a meseszepen , gazdagon megteritett asztalnal, es amikor azt hitte, hogy senki sem latja, akkor gyorsan lehajolt, korbelesett, es beletorolte a szajat a hofeher abroszba! Na AZ volt az igazi szintje, a bugrissag, a tahosag - nem az, amit magarol el akart hitetni...
karma1
A masik dolog: dejcstompika nagyon ne ugraljon, mert az o ugyet penteken fogjak targyalni az EPP-bol valo kizarasra - mar tul sokan kovetelik ezt ! - es egyben teritekre kerul a fidesz kizarasa is.
Szoval talan nem kene olyan hevesen lelkendeznie, mert igy o lesz a tehenszarban ugralo vereb
Yoda69
O1G vesztett, viszont időt nyert. 2 évig meg lophatja a magyarok es az Unió pénzét büntetlenül. Hogy utána mi lesz rajtunk magyar választókon múlik. Ha tettszik nekünk, hogy az orban klán es a slepp a mi adó forintjaikon urizál es gazdagszik, hogy lábbal tiporjak a jogállamot, es, hogy ki akarja vinni országunkat az Europai Unióból akkor nosza, szavazzunk ra 2022-ben.
Azonban, ha demokráciát, prosperáló országot, egyenlő jogokat es szabad sajtot es független médiát szeretnénk, akkor meg kell orban buktatni 22-ben, es az utolsó fillérig elszámoltatni, amit ellopott.
Erről szól az Unió döntése. Ok nem buktathatják meg orbant, es az országot sem tehetik ki az Uniobol. Ez a döntés a mi kezünkben van!
karma1
@Yoda69: Mar Kokopelli baratunknak is leirtam: most mar IGENIS az Uniotol fugg piszkosul Magyarorszag sorsa! Ha merkel abbahagyna a lobbizast orban oldalan, es nem csinalna ilyen mocskos kommpromisszumokat, mint a mostani is - magyarul: ha merkel elengedne orban kezet es nem finanszirozna egy ujnaci allam kialakulasat Europa kozepen - akkor meg lehetne, TALAN donteni orbant! De addig a magyar nep otthon semmit sem tud tenni, mert nincs penzuk, nincs a kampanyhoz mediafeluletuk, stb. orbanhoz pedig dol a penz, es arra hasznalja fel, amire akarja! Igenis, senki mastol nem fugg Magyarorszag sorsa, mint merkeltol, aki a legbefolyasosabb Unios politikus!
Yoda69
@karma1: Sajnos az Unio nem igy mukodik. Nekik Magyarorszag csak egy tagállam, amelynek belso gondjait maganak kell megoldani. Ha nincs kompromisszum, es orban vetozik, akkor nincs koltsegvetes, mert a szabalyokat - orbannal ellentetben - nem irogatjak at kenyuk kedvuk szerint. Ezert latbavetettek, hogy tobb tucat orszag szenved penz hijjan, os persze orban se kap, vagy elfogadjak 2 ev turelmi idovel amit orban akar, es akkor viszont beindulhat az ujraepites az unios tagallamokban.
Szemely szerint en is azt szerettem volna hogy fagyasszak be a penzt, amig orban van hatalmon. Mar 5 eve ezt kellett volna lepniuk. Csak sajnos ez nem igy mukodik.
Ha a magyar emberek meg ezek utan se ismerik fel orban valodi pozazmanyat, akkor az orszag a sullyesztoben vegzi.
Aki Én
@pécsicska a bolsi: Te egy végtelenül egyszerű, ostoba suttyó. Brüsszel ide, vagy oda.
karma1
@Yoda69: Hat nem egeszen... Ha az unios ertekeket betartottak volna, akkor a Sargentini jelentes elfogadasa utan attol a "3 bolcstol", -akit Magyarorszagra kuldtek vizsgalodni azugyben, hogy igazak-e a Sargentini jelentesben jelzett adatok -, akkor ettol a harm nagyon okos embertol is azt kellett volna kerni, sot, MEGKOVETELNI, hogy ne dolguk vegezetlenul menjenek vissza az EU-ba, hanem igazoljak vagy tamadjak meg Sargentini jelenteset - ezt a 3 ven fasz nem tette meg, mert mind a harman mast tapasztaltak - allitolag - Magyarorszagon!
Gyakorlatilag, ha egyszer vannak unios torvenyek, amiket be akarnak minden tagorszaggal tartatni, akkor igenis kell, hogy legyen ervenyes vegrehajto erejenek is lenni, ami azt jelenti, hogy jarhassanak minden dolog utan, es rovid uton pl. a 3 bolcs fordulhasson az eszreveteleivel az EU Birosag fele, es ne csak ajanlasokat tegyenek a poltpetyanak, mert a petya rohogogorcsben fog kimulni, amikor egy ilyen lepkefing hatarozatot olvas.
Az Unio letrehozott egy Golemet, ami oriasi, Angliaval egyutt 580 millio embert foglalt magaba, alkotott egy olyan torvenyt, amit MINDEN orszag el kellett, hogy fogadjon (kulonben nem lehetett volna tagallam) de ez a Golem keptelen arra, hogy a sajatmaga altal megalkotott es elfogadott torvenyeknek ervenyt szerezzen. AKKOR MEG MINEK? A nyugati vilag tulnyomo resze az evszazados hagyomanyu gentlemen agreement szerint mukodik, - nem tudtak, hogy szaros gumicsizmaval fognak a keleti orszagok betrappolni a balterembe - de az EU-nak mar a megalapitasakor kellett volna egy olyan torvenyrendszert es annak a vegrehajtasat megszervezni, hogyha megis lenne egy-egy renitens orszag, akkor azokat meg is tudja fekezni, rovid uton. Hiszen az unios torveny eppen hogy felulirja - bar osszhangban van - a tagorszagok torvenykezesevel, tehat elmeletileg az Unionak sajat kezben kellene buntetnie a renitenskedoket. Te ismersz, tudod, mit akarok mondani. ...:o)))))
legott
Orbán startja 2022-re

"Bár az ellenzék triumfál, Orbán Viktor juthat túl az első választási próbán."

"Az ám, csakhogy ezek az értékek nem az ideák világában keresendők, hanem – amint fentebb vázoltam – a kapitalizmus viszonyai tükröződnek bennük. Aki eddig nem vette észre ezt, annak ideje átgondolni, hogy az ő Európa-képe áll-e közelebb a valósághoz, avagy Orbán Viktoré. Magam is fájlalom, de azt gondolom: a miniszterelnök már-már nyers erőszakra építő felfogása életszerűbb. Ő mindenekelőtt abból indult ki, hogy időt kell nyernie a magyarországi jogállami intézmények kiüresítése, leépítése miatt támadások csillapításához, illetve pénzre, nagyon sok pénzre van szüksége a 2022-es választás megnyeréséhez.

Ehhez máris felmutathatta híveinek, hogy oroszlánként küzd a nemzeti érdekekért, pontosabban azokért a célokért, amiket nemzetiként fogadtat el velük. Ugyanakkor minden eddiginél jelentősebb összegek áramolhatnak Magyarországra. Márpedig ezekkel tompíthatja a válság hatását, amit saját sikereként adhat majd el."

bekialtas.blog.hu/2020/12/11/844_bekialtas_orban_startja_2022-re
Yoda69
@karma1: Tökéletes igazad van. Az Unio tul nagy es lassú, legfokeppen meg nem keszult fel az olyan renitens orszagok kezelesere mint M.o. vagy L.o. Remelhetoleg ez azert valtozni fog idovel, es lesz mod ra.
karma1
@Yoda69: Mar csak azt arulja el nekem valaki, hogyha januar masodikan mondjuk beerkezik az Uniobol 2 milliard forint a Jegybank szamlajara, az januar 3-an milyen szamlan fog landolni, es mondjuk ha valamelyik Pallasz Athene vagy masik kocos alapitvanyba kerul, onnantol kinek van joga es ralatasa arra, hogy hova megy a penz? Az ellenzek abba az utcaba se mehet be, ahol a Jegybank van, nem hogy belelathatna abba, hogy az unios penzek hova kerulnek! ?
Akkor ki fog szot emelni az Unional, hogy vigyazat, ez a 2 milliard forint NEM ment a korhazak szamlajara, NEM ment az orvosok, apolok szamlajara, NEM ment az egyik naprol a masikra munkanelkulive valt emberek szamlajara, hanem holnap tovabb utaljak Venezuelaba a guluszemu krokodil megmentesenek az alapjaba, de ebbe semmifele beleszolasa, ralatasa ellenzekinek NINCS!
Kerdesem: ha valami csoda folytan Hadhazy vagy Szel azt mondana, hogy ok TUDJAK, hogy az unios penz azonnal eltunt a szamlarol, akkor jelentheti-e ezt valamelyik unios szervnek, es ha ezeknek szol, akkor VALAKI elindit ott egy GYORS vizsgalatot, ES AKKOR RAKERDEZNEK ARRA, hogy ez egy jogallami intezkedes volt-e??? Mert ha igen, akkor orban vesztett - de ha valoban nem csinalnak semmit sem 2022. junius vegeig (ezt igerte merkel es az unio, 22 kozepeig), akkor bizony az unio tartja egyertelmuen orbant - egy csomo unios torveny es ertek megsertesevel ! - eletben, mert szemet hunynak az unios penzek elkoltese felett! EZ A TRAGEDIA MAGYARORSZAGNAK!
ómió
Láthatóan utólagos belecsempészésre hajaznak az efftársak!
Edmond Dantes
@pécsi: Te szerencsétlen,ne keverd össze Merkel szövegét a európai parlament által elfogadott törvénytervezettel.Abból a parlament nem enged.Merkel adott nekik egy papírt,hogy ne szemlesütve sompolyogjanak haza.'938-ban Chamberlain is boldogan ment haza Münchenből,egy papírt lobogtatva,hogy meghozta a békét Angliának.Időt nyert,pár hónapot .Rá egy évre bombázták Londont.
pécsi
@Edmond Dantes:Két évig nem veszik elő ezt a barom jogállamisági kérdést- amit egyébként senki nem tud értelmezni!- ugyanis, ha nem lenne itthon jogállam, akkor az IP cimünk alapján az elhárítás a kommentelők többségét vinné a GULÁGRA! Érthető? A lényeg: Orbán nyert, az országnak a pénz jönni fog, szaros gyuri bácsi és " kitartottjai " szűkölhetnek! Hajrá Magyarország! Akinek nem tetszik itt élni, előtte a nagyvilág!
pécsi
@legott: Orbán nyert és vele mi Magyarok SZINTÉN! Aki magyar, velünk van, a többi huzzon el Bruxellesbe!!
NKF
A Török Gábor egy jó fej!Aki nem Magyarországnak szurkol,kapja be vagy ny... ki!
Edmond Dantes
@pécsi: Maga szerint ott kezdődik a jogállam,hogy nem viszik el azokat,akik nem Orbán seggét nyalják??Ember! 2020-ban vagyunk és az unió tagjai!!! A maga féle lekes seggnyalóknak a lebutított demokrácia is demokrácia,sőt ebben a meleg ürülékben érzik jól magukat.Az uniót ez zavarja,meg a normális embereket.Magát nem.
terlasz
@pécsi: Miben nyert Orbán? Talán a bíróság közbeiktatásával? Az igaz, hogy így lehet húzni az időt akár másfél évig is, de soron kívül is dönthet a bíróság. Az utóbbi esetben O. szemétségeire azonnal igazságot szolgáltatnak. Ez nem győzelem, hanem hagyták arcvesztés nélkül meghátrálni.
Eladott Ország
Kár magunknak hazudni, a putricigány nyert, főleg időt, mert a 2022 választásokig nem szorítja sarokba a jogállamisággal az EU, és ezt a fideszbirkák az urnáknál ismét meg fogják hálálni, mert azt hiszik, ez a helyes, ha kilopják még a szart is alóluk.. Hazánk legsötétebb időszakát éljük. Vírus rávilágított arra, hogy meztelen a király! Nincs világszínvonalú egészségügyünk, gazdaságunk is egy kozmetikázott számoknak valóan "dübörög" .Kapkodnak, hibát hibára halmoznak. Lopás és a gyűlöletkeltés jobban megy nekik, ami értenek, semmi más nem . Ez egy holokauszt egy formája, bravó kurmány. Ez a koronavírus indítékú ámokfutás beteljesíti az orbáni világképet és a teljes meztelenségét mutatja be, hogy milyen az, amikor nincs.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/93434598_2753679131347292_7236163855238299648_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-v2hwzVvjPcAX-YICm4&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=fd94cfa8da243e6dcbac1ef6c0fa683a&oe=5FF89ABB

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.